Artikel top billede

Googles Street View-biler er netop nu på gaden i Danmark – denne gang indsamler de også data om den luft du indånder

Googles Street View-biler skal indsamle miljødata, der skal danne grundlag for en helt ny Google Maps-tjeneste. Danmark er indtil videre det første land udenfor USA, hvor de nye data bliver indsamlet

Google sender løbende sine såkaldte street-view biler rundt på de danske gader og stræder, hvor de giver dig mulighed for at se, hvordan et givent sted ser ud.

Men når bilerne i fremtiden kører rundt i København vil de nu også indsamle data om luftkvaliteten i hovedstaden.

Det skriver TV2's regionalstation i hovedstaden TV2 Lorry.

Google oplyser, at Street View bilerne fra maj til oktober i år vil være at finde på vejene i København og resten af Sjælland.

I dag måler Googles biler allerede luftkvaliteten i en række amerikanske storbyer, men København bliver ifølge TV2-station den første storby udenfor USA, hvor Google foretager denne type målinger.

Læs også: Google StreetView-billeder af vores biler kan afsløre vores politiske standpunkter

Vil udrulle det globalt

I første omgang bliver de indsamlede data delt med Københavns Kommune og udvalgte forskningsinstitutioner, men Google ønsker på længere sigt at gøre informationerne offentligt tilgængelige, så trafikanter kan planlægge deres ruter efter mængden af luftforureningen.

Ifølge TV2 Lorry er det således også Googles langsigtede ambition, at Google Maps skal indeholde data om luftkvaliteten i byer over hele verdenen.

Google introducerede Google Street View i Danmark i 2009, og efterfølgende har Google kontinuerligt affotograferet danske veje, cykelstier og sågar de københavnske kanaler.

Derudover var Google tilbage i 2010 involveret i en mindre skandale, da det kom frem, at Street View bilerne også var udstyret med wifi-sniffere, der gjorde at bilerne havde indsamlet 600 gigabyte data fra ukrypterede wifi-netværk i 30 forskellige lande – herunder også i Danmark.

Læs også: Google: Ja, vi har også høstet WiFi-data i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere