Artikel top billede

Googles Street View-biler er netop nu på gaden i Danmark – denne gang indsamler de også data om den luft du indånder

Googles Street View-biler skal indsamle miljødata, der skal danne grundlag for en helt ny Google Maps-tjeneste. Danmark er indtil videre det første land udenfor USA, hvor de nye data bliver indsamlet

Google sender løbende sine såkaldte street-view biler rundt på de danske gader og stræder, hvor de giver dig mulighed for at se, hvordan et givent sted ser ud.

Men når bilerne i fremtiden kører rundt i København vil de nu også indsamle data om luftkvaliteten i hovedstaden.

Det skriver TV2's regionalstation i hovedstaden TV2 Lorry.

Google oplyser, at Street View bilerne fra maj til oktober i år vil være at finde på vejene i København og resten af Sjælland.

I dag måler Googles biler allerede luftkvaliteten i en række amerikanske storbyer, men København bliver ifølge TV2-station den første storby udenfor USA, hvor Google foretager denne type målinger.

Læs også: Google StreetView-billeder af vores biler kan afsløre vores politiske standpunkter

Vil udrulle det globalt

I første omgang bliver de indsamlede data delt med Københavns Kommune og udvalgte forskningsinstitutioner, men Google ønsker på længere sigt at gøre informationerne offentligt tilgængelige, så trafikanter kan planlægge deres ruter efter mængden af luftforureningen.

Ifølge TV2 Lorry er det således også Googles langsigtede ambition, at Google Maps skal indeholde data om luftkvaliteten i byer over hele verdenen.

Google introducerede Google Street View i Danmark i 2009, og efterfølgende har Google kontinuerligt affotograferet danske veje, cykelstier og sågar de københavnske kanaler.

Derudover var Google tilbage i 2010 involveret i en mindre skandale, da det kom frem, at Street View bilerne også var udstyret med wifi-sniffere, der gjorde at bilerne havde indsamlet 600 gigabyte data fra ukrypterede wifi-netværk i 30 forskellige lande – herunder også i Danmark.

Læs også: Google: Ja, vi har også høstet WiFi-data i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere