Artikel top billede

Googles Street View-biler er netop nu på gaden i Danmark – denne gang indsamler de også data om den luft du indånder

Googles Street View-biler skal indsamle miljødata, der skal danne grundlag for en helt ny Google Maps-tjeneste. Danmark er indtil videre det første land udenfor USA, hvor de nye data bliver indsamlet

Google sender løbende sine såkaldte street-view biler rundt på de danske gader og stræder, hvor de giver dig mulighed for at se, hvordan et givent sted ser ud.

Men når bilerne i fremtiden kører rundt i København vil de nu også indsamle data om luftkvaliteten i hovedstaden.

Det skriver TV2's regionalstation i hovedstaden TV2 Lorry.

Google oplyser, at Street View bilerne fra maj til oktober i år vil være at finde på vejene i København og resten af Sjælland.

I dag måler Googles biler allerede luftkvaliteten i en række amerikanske storbyer, men København bliver ifølge TV2-station den første storby udenfor USA, hvor Google foretager denne type målinger.

Læs også: Google StreetView-billeder af vores biler kan afsløre vores politiske standpunkter

Vil udrulle det globalt

I første omgang bliver de indsamlede data delt med Københavns Kommune og udvalgte forskningsinstitutioner, men Google ønsker på længere sigt at gøre informationerne offentligt tilgængelige, så trafikanter kan planlægge deres ruter efter mængden af luftforureningen.

Ifølge TV2 Lorry er det således også Googles langsigtede ambition, at Google Maps skal indeholde data om luftkvaliteten i byer over hele verdenen.

Google introducerede Google Street View i Danmark i 2009, og efterfølgende har Google kontinuerligt affotograferet danske veje, cykelstier og sågar de københavnske kanaler.

Derudover var Google tilbage i 2010 involveret i en mindre skandale, da det kom frem, at Street View bilerne også var udstyret med wifi-sniffere, der gjorde at bilerne havde indsamlet 600 gigabyte data fra ukrypterede wifi-netværk i 30 forskellige lande – herunder også i Danmark.

Læs også: Google: Ja, vi har også høstet WiFi-data i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere