Artikel top billede

Google: Ja, vi har også høstet WiFi-data i Danmark

Søgegiganten Google erkender, at selskabet har høstet data fra ukrypterede netværk i Danmark. Læs selskabets forklaring her.

Læs også: Googles Street View-biler sniffer dine WiFi-data.

Lige op til weekenden kom det frem, at søgegigantens Googles meget omdiskuterede Street View-biler ikke kun har taget fotografier af gader og stræder, men også er "kommet til" at indsamle omkring 600 gigabyte data fra ukrypterede WiFi-netværk i 30 lande - herunder Danmark.

"Alle de lande, hvor Google Street View bilen har kørt, er der ved en fejl blevet indsamlet data," forklarer Googles nordiske pr-manager, Andreas Svenungsson, i en mail til Computerworld.

Selskabet kan ikke fortælle specifikt, hvor mange danskere eller dansker-data, der er blevet berørt af datahøstningen fra Street View-bilerne. Du kan se sjove billeder fra Street View her.

Skal ikke ske igen

Google var allerede i fredags ude på sin blog for at undskylde og bukke for miseren.

Samtidig understregede søgeselskabet, at det ville slukke for sin dataindsamling i form af netværksnavne (SSID), MAC-adresser og ikke mindst afsendte data fra ukrypterede netværk, som er blevet høstet siden 2006.

"Fra usikre, ikke password-beskyttede netværk har vi potentielt kunne indsamle fragmenter af e-mails eller URL'erne fra de websites, som folk besøgte i samme øjeblik. I praksis vil det have været fragmenter af data fordi bilen hele tiden bevæger sig og automatisk skifter kanal fem gange i sekundet," lyder det fra Andreas Svenungsson.

Nu drejer det sig kun om fotos

"Der er naturligvis ikke blevet indsamlet informationer fra sikre, password-beskyttede WiFi-netværker. Indsamlingen af data er en alvorlig fejltagelse, som vi nu retter," fortsætter han.

Andreas Svenungsson understreger over for Computerworld, at Google ikke har haft intentioner om at benytte sig af de indsamlede data, og data ikke er blevet brugt i nogle produkter - og Google aldrig har haft til hensigt at benytte sig af data.

"Vi er stoppet med at indsamle Wi-Fi data via StreetView bilerne. Bilerne indsamler udelukkende 360-grader fotos i gadeniveau samt 3D geometriske data til at tegne 3D-modeller af bygninger," slutter han mailen af.

Læs også: Googles Street View-biler sniffer dine WiFi-data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere