Artikel top billede

Nye tal for 2018: Nu halser iPhone X langt efter sidste års topmodel

I 2017 blev der på nuværende tidspunkt sendt næsten halvanden gange flere eksemplarer af sidste års topmodel på markedet.

Til trods for sunde salgstal og overbevisende stykpriser indtil videre, kniber det nu med at få Apples nyeste iPhone-satsning, den dyre iPhone X, ud i forretningerne.

Ifølge seneste tal fra analyseinstituttet IHS Markit, har iPhone-producenten kun fået skibet 12,7 millioner iPhone X afsted i første kvartal 2018 – langt færre end de 18,3 millioner styk iPhone 7 Plus, som producenten fik sendt på markedet i samme periode sidste år.

Sammenholdes efterårets nye smartphone-trio iPhone 8, 8 Plus og X med forrige års duo, iPhone 7 og 7 Plus, er der sammenlagt sendt henholdsvis 29,2 millioner og 35,6 millioner ud. Det svarer til et dyk på 18 procent fra første kvartal 2017 til første kvartal 2018.

Tallene er dog udtryk for enheder, som er sendt i handlen – ikke realiserede salgstal. Men med færre enheder ude i forretningerne, tyder det på, at Apple forventer at sælge færre enheder i det kommende kvartal.

Apples seneste regnskabstal indikerer ellers, at iPhone-salget i de samme perioder har været sundt, med en lille fremgang i styksalget fra 51 til 52,2 millioner iPhones i henholdsvis første kvartal 2017 og 2018.

Snitprisen er samtidig røget væsentligt i vejret, med et spring fra 655 amerikanske dollar til nu 728 dollar i de respektive kvartaler. Den høje pris på Apples iPhone X har sat sig sine spor der.

Læs også: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

For ærkerivalen Samsung er rapporten mere opmuntrende læsning, for selskabets nyeste toptelefoner Galaxy S9 samt S9 Plus figurerer begge to på top 10 listen. Fem ud af ti af modellerne på listen er desuden Samsung-telefoner – en enkel mere end sidste år.

Det overordnede marked er i samme periode vokset fra 320 til 345 millioner udsendte smartphones.

Se også: Apple på vej med stort skifte i skærmteknologi: Næste år får alle nye iPhones OLED-skærme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere