Artikel top billede

Nye tal for 2018: Nu halser iPhone X langt efter sidste års topmodel

I 2017 blev der på nuværende tidspunkt sendt næsten halvanden gange flere eksemplarer af sidste års topmodel på markedet.

Til trods for sunde salgstal og overbevisende stykpriser indtil videre, kniber det nu med at få Apples nyeste iPhone-satsning, den dyre iPhone X, ud i forretningerne.

Ifølge seneste tal fra analyseinstituttet IHS Markit, har iPhone-producenten kun fået skibet 12,7 millioner iPhone X afsted i første kvartal 2018 – langt færre end de 18,3 millioner styk iPhone 7 Plus, som producenten fik sendt på markedet i samme periode sidste år.

Sammenholdes efterårets nye smartphone-trio iPhone 8, 8 Plus og X med forrige års duo, iPhone 7 og 7 Plus, er der sammenlagt sendt henholdsvis 29,2 millioner og 35,6 millioner ud. Det svarer til et dyk på 18 procent fra første kvartal 2017 til første kvartal 2018.

Tallene er dog udtryk for enheder, som er sendt i handlen – ikke realiserede salgstal. Men med færre enheder ude i forretningerne, tyder det på, at Apple forventer at sælge færre enheder i det kommende kvartal.

Apples seneste regnskabstal indikerer ellers, at iPhone-salget i de samme perioder har været sundt, med en lille fremgang i styksalget fra 51 til 52,2 millioner iPhones i henholdsvis første kvartal 2017 og 2018.

Snitprisen er samtidig røget væsentligt i vejret, med et spring fra 655 amerikanske dollar til nu 728 dollar i de respektive kvartaler. Den høje pris på Apples iPhone X har sat sig sine spor der.

Læs også: Apple skruer kraftigt ned for iPhone X-produktionen: Forbrugerne synes den er for dyr

For ærkerivalen Samsung er rapporten mere opmuntrende læsning, for selskabets nyeste toptelefoner Galaxy S9 samt S9 Plus figurerer begge to på top 10 listen. Fem ud af ti af modellerne på listen er desuden Samsung-telefoner – en enkel mere end sidste år.

Det overordnede marked er i samme periode vokset fra 320 til 345 millioner udsendte smartphones.

Se også: Apple på vej med stort skifte i skærmteknologi: Næste år får alle nye iPhones OLED-skærme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.