Artikel top billede

Tommy Andersen (til venstre) og Eric Lagier (til højre) får nu selskab af Skype-milliadæren Niklas Zennström i venturefonden Byfounders. Foto: Byfounders.

Skype-milliardær skyder millioner i dansk venturefond

Skype-stifter Niklas Zennström investerer millioner i den danske venturefond Byfounders. Samtidig opfordrer han de danske iværksættere til at droppe USA og blive i landet.

Den svenske it-entreprenør Niklas Zennström, der står bag både Kazaa og Skype, vender nu atter blikket imod Danmark.

Skype-stifteren investerer nu et ukendt millionbeløb i venturefonden, Byfounders, som består af omkring 30 nordiske iværksættere og er stiftet af danskerne Eric Lagier og Tommy Andersen, der begge har en fortid hos Skype.

Læs også: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene

Det sker gennem svenskerens egen venturefond Atomico. Det skriver Børsen.

Og noget tyder på, at Niklas Zennström er klar til at bruge en del af pengene i Danmark.

Skype-stifteren opfordrer i hvert fald iværksætterne til at blive i Danmark fremfor at søge imod USA.

"En af grundende til, at de andre virksomheder flyttede til USA, var, at der ikke var nogen danske venturefonde, som ville investere i dem. Så jo mere, vi kan hjælpe med at støtte lokale europæiske virksomheder, jo bedre," siger Niklas Zennström til Børsen, og fortsætter:

"I Atomico kommer vi tit til Danmark for at kigge på virksomheder, og vi kan se, at kvaliteten bliver bedre og bedre. Den næste generation af selskaber, heriblandt Peakon, er blevet internationale, men forhåbentlig bliver de i Danmark. Vi ser gerne, at de kommer ud i verden, men vi håber, at de beholder en del af deres kerneforretning her," siger Niklas Zennström.

Læs mere om Peakon her: Dansk it-start up forventer omsætning på mere end 100 millioner kroner i 2018: "Vi får sindssygt mange henvendelser"

Har solgt Skype to gange

Niklas Zennström stiftede Skype sammen med danske Janus Friis i 2003 og solgte selskabet til Ebay for 2,6 millioner dollar, svarende til mere end 15 milliarder kroner, tre år senere.

I 2009 købte den nu 52-årige svensker Skype for at sælge selskabet igen i 2011 til Microsoft for 8,5 millioner dollar, hvilket svarer til et stykke over 50 milliarder kroner.

Læs også: Dansk it-firma skal ansætte 80 medarbejdere på et år - uden at være lønførende: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"

Flere prominente navne

Venturefonden Byfounders blev oprettet i september 2017.

Udover Eric Lagier og Tommy Andersen tæller iværksætterne bag fonden blandt andet Feltet Peter Holten Muhlmann fra Trustpilot og Michael Moesgaard Andersen, som har en fortid hos CBB Mobil.

De 30 iværksættere, som står bag venturefonden, meldte i forbindelse med lanceringen af Byfounders ud, at de har har tilsagn på 750 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere