Artikel top billede

Tommy Andersen (til venstre) og Eric Lagier (til højre) får nu selskab af Skype-milliadæren Niklas Zennström i venturefonden Byfounders. Foto: Byfounders.

Skype-milliardær skyder millioner i dansk venturefond

Skype-stifter Niklas Zennström investerer millioner i den danske venturefond Byfounders. Samtidig opfordrer han de danske iværksættere til at droppe USA og blive i landet.

Den svenske it-entreprenør Niklas Zennström, der står bag både Kazaa og Skype, vender nu atter blikket imod Danmark.

Skype-stifteren investerer nu et ukendt millionbeløb i venturefonden, Byfounders, som består af omkring 30 nordiske iværksættere og er stiftet af danskerne Eric Lagier og Tommy Andersen, der begge har en fortid hos Skype.

Læs også: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene

Det sker gennem svenskerens egen venturefond Atomico. Det skriver Børsen.

Og noget tyder på, at Niklas Zennström er klar til at bruge en del af pengene i Danmark.

Skype-stifteren opfordrer i hvert fald iværksætterne til at blive i Danmark fremfor at søge imod USA.

"En af grundende til, at de andre virksomheder flyttede til USA, var, at der ikke var nogen danske venturefonde, som ville investere i dem. Så jo mere, vi kan hjælpe med at støtte lokale europæiske virksomheder, jo bedre," siger Niklas Zennström til Børsen, og fortsætter:

"I Atomico kommer vi tit til Danmark for at kigge på virksomheder, og vi kan se, at kvaliteten bliver bedre og bedre. Den næste generation af selskaber, heriblandt Peakon, er blevet internationale, men forhåbentlig bliver de i Danmark. Vi ser gerne, at de kommer ud i verden, men vi håber, at de beholder en del af deres kerneforretning her," siger Niklas Zennström.

Læs mere om Peakon her: Dansk it-start up forventer omsætning på mere end 100 millioner kroner i 2018: "Vi får sindssygt mange henvendelser"

Har solgt Skype to gange

Niklas Zennström stiftede Skype sammen med danske Janus Friis i 2003 og solgte selskabet til Ebay for 2,6 millioner dollar, svarende til mere end 15 milliarder kroner, tre år senere.

I 2009 købte den nu 52-årige svensker Skype for at sælge selskabet igen i 2011 til Microsoft for 8,5 millioner dollar, hvilket svarer til et stykke over 50 milliarder kroner.

Læs også: Dansk it-firma skal ansætte 80 medarbejdere på et år - uden at være lønførende: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"

Flere prominente navne

Venturefonden Byfounders blev oprettet i september 2017.

Udover Eric Lagier og Tommy Andersen tæller iværksætterne bag fonden blandt andet Feltet Peter Holten Muhlmann fra Trustpilot og Michael Moesgaard Andersen, som har en fortid hos CBB Mobil.

De 30 iværksættere, som står bag venturefonden, meldte i forbindelse med lanceringen af Byfounders ud, at de har har tilsagn på 750 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere