Artikel top billede

Morgen-briefing: It-kriminelle minede bitcoins via dansk side / Nyt makkerskab stempler ind på mobilmarkedet / E-sportsvirksomhed henter 200 millioner kroner / Center for Cybersikkerhed tager til genmæle i sag om syltet russisk angreb

It-kriminelle minede bitcoins via dansk side / Nyt makkerskab stempler ind på mobilmarkedet / E-sportsvirksomhed henter 200 millioner kroner /Center for Cybersikkerhed tager til genmæle i sag om russisk angreb.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensens afløser, Steffen Villadsen.

It-kriminelle minede bitcoins via dansk side

I to døgn lykkedes det cyberkriminelle at mine bitcoins via Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

De it-kriminelle havde angrebet forbundets hjemmeside og kunne derved bruge de besøgenes computerkraft til at mine kryptovaluta. Derudover lykkedes det at placere malware i hjemmesidens kode. Det skriver Dansk Journalistforbund på sin hjemmeside.

Det lykkedes først at få sat en stopper for banditterne, da leverandøren opdagede, at noget var galt.

"Problemet forekom hen over en weekend – i alt under to døgn – før vores udviklingspartner Abtion fik stoppet det," skriver forbundet på sin hjemmeside.

Forbundet understreger dog, at cyberskurkene ikke just blev millionærer med angrebet. Det vurderes, at der blev minet for omkring fem kroner.

Nyt makkerskab stempler ind på mobilmarkedet

To af landets helt store kundebaser slår sig sammen. Yousee og Coop har nemlig slået pjalterne sammen i et nyt partnerskab.

Konkret betyder det, at Coop's 1,7 millioner medlemmer opsparer bonuspoint via køb af Yousee's produkter. Bonuspoint der kan bruges til at betale i Coops butikker. Det begejstrer hos Coop.

"Vi er glade for aftalen, fordi den indebærer, at vores medlemmer altid har adgang til de mest tidssvarende løsninger inden for mobiltelefoni. Coop og vores medlemsprogram skal favne den danske husstand og dets udgifter – her er telefoni centralt," siger direktør for Coops medlemsprogram & Digitale Kanaler, Anders Mittag.

Om det vil lykkedes Yousee at få fat i nogle af de mange Coop-kunder via bonusordningen er uvidst. Men at det er en entré på et meget hårdt marked, er der ingen tvivl om.

E-sportsvirksomhed henter 200 millioner kroner

Investorerne står på spring for at putte penge i e-sportsvirksomheden Rfrsh.

Virksomheden får nu en insprøjtning på 200 millioner kroner fra blandt andet Unity-stifter David Helgason. Det skriver Børsen.

Helgason har store forventninger til e-sporten og mener, at den går en lys fremtid i møde.

"Ingenting vokser evigt, men der bliver en lang årrække nu, hvor e-sport virkelig får en højvækstperiode. E-sport kommer til at spille en vigtig rolle i mediebilledet, og det tror jeg, at Rfrsh er utroligt klar til at tage del i," siger David Helgason til Børsen.

Rfrsh ejer blandt andet de to e-sportshold Astralis og Heroic samt Blast Pro Series, der er et turneringskoncept. Det er ambitionen at bredde konceptet ud på globalt plan i løbet af den kommende tid.

Læs mere om Helgasons investeringer her: Danske tech-iværksættere satser millioner: Har fået en fiks idé til en ny webshop

Center for Cybersikkerhed tager til genmæle i sag om "glemt" angreb

Det var ikke alvorligt, da Det Kongelige Bibliotek sidste år blev udsat for et angreb fra en russisk IP-adresse. Sådan lyder forklaringen fra Center for Cybersikkerhed, der igår måtte lægge ryg til kritik for ikke at have efterforsket angrebet.

Det skriver Information.

Det data, der lå på den angrebne server var beregnet som offentlig, og derfor kan man ikke betragte angrebet som alvorligt, siger Thomas Lund-Sørensen, der er chef for Center for Cybersikkerhed.

"Det er ikke det store problem, når den data, der ligger på serveren, i forvejen er beregnet til at være offentlig tilgængelig. Havde det været mere beskyttelsesværdig information, så var det noget andet. Men substansen i den her sag er, at den ikke var alvorlig," siger han til Information.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere