Så er milliardaftalen officiel: KMD outsourcer infrastruktur og 300 medarbejdere til IBM

KMD outsourcer store dele af selskabets it-infrastruktur til IBM. 300 medarbejdere flytter desuden over til IBM til oktober. Aftalen har en værdi på to milliarder kroner.

Som Computerworld allerede afslørede fredag outsourcer KMD en stor del af den daglige drift af it-infrastrukturområdet til IBM.

Aftalen har en værdi på omkring to milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

Som led i aftalen skal IBM indtil midten af 2024 varetage en stor del af den daglige drift af den KMD's it-infrastruktur.

Det indebærer blandt andet drift af servere og netværk. Aftalen er en udbygning af en eksisterende aftale, hvor IBM varetager driften af KMD's mainframe.

"Vores offentlige såvel som private kunders forretning er i stigende grad blevet digitale. Anvendelsen af ny teknologi er blevet afgørende, og det smitter af på infrastrukturområdet, som er en forudsætning for eksempelvis at kunne arbejde med områder som Internet of Things, big data og mobility. Derfor investerer vi nu i at kunne udvide både i bredden og i dybden af de services, vi kan tilbyde inden for it-infrastruktur," siger Lars-Henrik Jessen, executive vice president og chef for KMD Operations i en pressemeddelelse.

300 medarbejdere flytter med
Aftalen betyder også, at omkring 300 KMD-medarbejdere vil overgå fra KMD til IBM 1. oktober.

Selvom samarbejdet blandt andet kommer til at inddrage dele af IBM's internationale set-up, så forbliver danske data i KMD's danske datacentre.

"IBM Services hjælper virksomheder og organisationer i Danmark og internationalt med at flytte til cloud, automatisere processer og digitalisere deres forretning ved at håndtere services og den underliggende infrastruktur på en sikker og integreret måde. Vores it-infrastruktur og cloud-kapacitet vil danne et solidt grundlag for KMD's forretning, siger Bart Van den Daele, general manager, global technology services, IBM Europe, i meddelelsen.

Tech Mahindra og IBM i slutspillet
Computerworld erfarer, at slutspillet om den store aftale har stået på i seks måneder og stod mellem Tech Mahindra og IBM.

Begge selskaber har tidligere indgået større outsourcing-aftaler med KMD.

I 2015 outsourcede KMD en infrastruktur-afdeling med 60 ansatte til Tech Mahindra.

Året efter outsourcede KMD sin afdeling for mainframe-drift og storage til IBM Danmark i en aftale, hvor 68 KMD måtte skifte arbejdsplads.

Derudover fyrede KMD i september 30 mand i KMD Operations, da stillingerne blev flyttet til Polen.

Læs også:
KMD's milliardaftale markerer milepæl i it-branchen: "Når historiebøgerne skal skrives, vil man se tilbage på det her som et radikalt skifte"

KMD på vej med milliard-outsourcing: Skandaler og hård konkurrence fra Netcompany presser KMD til strategiskifte
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver derfor nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.