Så er milliardaftalen officiel: KMD outsourcer infrastruktur og 300 medarbejdere til IBM

KMD outsourcer store dele af selskabets it-infrastruktur til IBM. 300 medarbejdere flytter desuden over til IBM til oktober. Aftalen har en værdi på to milliarder kroner.

Som Computerworld allerede afslørede fredag outsourcer KMD en stor del af den daglige drift af it-infrastrukturområdet til IBM.

Aftalen har en værdi på omkring to milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere

Som led i aftalen skal IBM indtil midten af 2024 varetage en stor del af den daglige drift af den KMD's it-infrastruktur.

Det indebærer blandt andet drift af servere og netværk. Aftalen er en udbygning af en eksisterende aftale, hvor IBM varetager driften af KMD's mainframe.

"Vores offentlige såvel som private kunders forretning er i stigende grad blevet digitale. Anvendelsen af ny teknologi er blevet afgørende, og det smitter af på infrastrukturområdet, som er en forudsætning for eksempelvis at kunne arbejde med områder som Internet of Things, big data og mobility. Derfor investerer vi nu i at kunne udvide både i bredden og i dybden af de services, vi kan tilbyde inden for it-infrastruktur," siger Lars-Henrik Jessen, executive vice president og chef for KMD Operations ifølge en pressemeddelse.

300 medarbejdere flytter med
Aftalen betyder også, at omkring 300 KMD-medarbejdere vil overgå fra KMD til IBM 1. oktober.

Selvom samarbejdet blandt andet kommer til at inddrage dele af IBM's internationale set-up, så forbliver danske data i KMD's danske datacentre.

"IBM Services hjælper virksomheder og organisationer i Danmark og internationalt med at flytte til cloud, automatisere processer og digitalisere deres forretning ved at håndtere services og den underliggende infrastruktur på en sikker og integreret måde. Vores it-infrastruktur og cloud-kapacitet vil danne et solidt grundlag for KMD's forretning, siger Bart Van den Daele, general manager, global technology services, IBM Europe, i meddelelsen.

Tech Mahindra og IBM i slutspillet
Computerworld erfarer, at slutspillet om den store aftale har stået på i seks måneder og stod mellem Tech Mahindra og IBM.

Begge selskaber har tidligere indgået større outsourcing-aftaler med KMD.

I 2015 outsourcede KMD en infrastruktur-afdeling med 60 ansatte til Tech Mahindra.

Året efter outsourcede KMD sin afdeling for mainframe-drift og storage til IBM Danmark i en aftale, hvor 68 KMD måtte skifte arbejdsplads.

Derudover fyrede KMD i september 30 mand i KMD Operations, da stillingerne blev flyttet til Polen.

Læs også:
KMD's milliardaftale markerer milepæl i it-branchen: "Når historiebøgerne skal skrives, vil man se tilbage på det her som et radikalt skifte"

KMD på vej med milliard-outsourcing: Skandaler og hård konkurrence fra Netcompany presser KMD til strategiskifte
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Fra Computerworlds arkiv: Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere. "De fire medarbejdere har indtil nu udviklet robotter, som udfører et arbejde det vil kræve 100 medarbejdere at udføre manuelt," siger it-direktør Casper Gjerris.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.