Artikel top billede

Store problemer for IBM-projekt i Forsvaret: Løbsk millionregning og fire års forsinkelse

Et it-projektet i Forsvarsministeriet er ramt af store forsinkelser og ender nu med at blive langt dyrere end planlagt.

Dobbelt så dyrt og fire års forsinkelse. Det er status på it-projektet Tidsstyring i Forsvarsministeriet, som IBM er leverandør af.

Det skriver it-mediet Version2 med henvisning til et aktstykke i Folketinget, hvor der er blevet givet en ekstrabevilling på 50 millioner kroner til projektet.

It-projektet skal ifølge Folketingets aktstykke bruges til planlægning af arbejdstiden for de 24.000 ansatte i Forsvaret, og blandt ande give bedre overblik over ferie, sikre bedre personaleplanlægning og gøre det lettere at indarbejde nye arbejdstidsaftaler.

Store budget-forhøjelser

Projektet havde oprindeligt et budget på 39,7 millioner kroner i 2014, men det beløb er nu forhøjet til 102,8 millioner kroner.

En af årsagerne til forsinkelsen er ifølge Version2, at det har været problematisk at implementere de ofte ganske komplekse arbejdstidsregler.

Det nye system skal ifølge Version2 erstatte det eksisterende system, der er et ad-hoc-udviklet hybridsystem mellem SAP og AV3.

Som Computerworld tidligere har beskrevet er Tidsstyring et af i alt fire statslige it-projekter, som Statens IT-råd i foråret løftede pegefingeren overfor og tildelte det såkaldte "røde lys".

Det røde lys er Statens IT-råds mest alvorlige advarsel til projekter, hvor der er tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed."

Læs også: Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere