Artikel top billede

Store problemer for IBM-projekt i Forsvaret: Løbsk millionregning og fire års forsinkelse

Et it-projektet i Forsvarsministeriet er ramt af store forsinkelser og ender nu med at blive langt dyrere end planlagt.

Dobbelt så dyrt og fire års forsinkelse. Det er status på it-projektet Tidsstyring i Forsvarsministeriet, som IBM er leverandør af.

Det skriver it-mediet Version2 med henvisning til et aktstykke i Folketinget, hvor der er blevet givet en ekstrabevilling på 50 millioner kroner til projektet.

It-projektet skal ifølge Folketingets aktstykke bruges til planlægning af arbejdstiden for de 24.000 ansatte i Forsvaret, og blandt ande give bedre overblik over ferie, sikre bedre personaleplanlægning og gøre det lettere at indarbejde nye arbejdstidsaftaler.

Store budget-forhøjelser

Projektet havde oprindeligt et budget på 39,7 millioner kroner i 2014, men det beløb er nu forhøjet til 102,8 millioner kroner.

En af årsagerne til forsinkelsen er ifølge Version2, at det har været problematisk at implementere de ofte ganske komplekse arbejdstidsregler.

Det nye system skal ifølge Version2 erstatte det eksisterende system, der er et ad-hoc-udviklet hybridsystem mellem SAP og AV3.

Som Computerworld tidligere har beskrevet er Tidsstyring et af i alt fire statslige it-projekter, som Statens IT-råd i foråret løftede pegefingeren overfor og tildelte det såkaldte "røde lys".

Det røde lys er Statens IT-råds mest alvorlige advarsel til projekter, hvor der er tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed."

Læs også: Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere