Artikel top billede

Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, der har problemer med tids- og økonomistyringen.

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, viser rådet nyeste halvårsrapport.

De fire it-projekter har alle fået tildelt rødt lys for deres it-projekter.

Det røde lys er rådets mest alvorlige advarsel til projekterne og tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed på at mitigere udfordringer og risici i projekterne,” som det hedder.

I løbet af det halve år har rådet gennemgået i alt 36 statslige it-projekter, hvoraf altså de 11 procent har fået rødt lys.

“Statusrapporten viser, at antallet af røde trafiklys er fordoblet siden seneste statusrapport, og de gule trafiklys er steget med en enkelt. Generelt er porteføljen væsentlig større end sidste gang. Det skyldes bl.a. at flere af de projekter, der skulle være sluttet i 2017, er forsinkede,” lyder det fra Statens It-råd.

“Der er et højere antal røde trafiklys i forhold til seneste rapport,” hedder det i rapporten.

De fire it-projekter, der har fået de røde lys, er:

- Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring: Sat på pause.

- Forsvarsministeriets Kapacitetsplanlægning for materielvedligehold: Forsinket og prisen er steget.

- Kriminalforsogens OMS-Projekt: Forsinket og prisen er steget.

- Bygningsstyrelsens Atrium: Prisen er steget.

Statens It-råd har desuden givet gult lys til seks projekterm og et såkaldt program, mens 23 projekter har fået grønt lys.

“Forsinkelserne har flere årsager, men særligt to tendenser går igen. Dels sker en del forsinkelser på grund af vigtige input fra brugerne, som man i projekterne har ønsket at tage hensyn til. Dels har leverandøren i flere tilfælde ikke været i stand til at levere det aftalte. En del projekter forventer at slutte i første halvår 2018,” lyder det fra rådet.

Du finder rådets halvårsrapport med nærmere beskrivelser af de pågældende projekter her. Halvårsrapport: Statens it-projekter

Læs også:

[b]It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere