Artikel top billede

Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, der har problemer med tids- og økonomistyringen.

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, viser rådet nyeste halvårsrapport.

De fire it-projekter har alle fået tildelt rødt lys for deres it-projekter.

Det røde lys er rådets mest alvorlige advarsel til projekterne og tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed på at mitigere udfordringer og risici i projekterne,” som det hedder.

I løbet af det halve år har rådet gennemgået i alt 36 statslige it-projekter, hvoraf altså de 11 procent har fået rødt lys.

“Statusrapporten viser, at antallet af røde trafiklys er fordoblet siden seneste statusrapport, og de gule trafiklys er steget med en enkelt. Generelt er porteføljen væsentlig større end sidste gang. Det skyldes bl.a. at flere af de projekter, der skulle være sluttet i 2017, er forsinkede,” lyder det fra Statens It-råd.

“Der er et højere antal røde trafiklys i forhold til seneste rapport,” hedder det i rapporten.

De fire it-projekter, der har fået de røde lys, er:

- Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring: Sat på pause.

- Forsvarsministeriets Kapacitetsplanlægning for materielvedligehold: Forsinket og prisen er steget.

- Kriminalforsogens OMS-Projekt: Forsinket og prisen er steget.

- Bygningsstyrelsens Atrium: Prisen er steget.

Statens It-råd har desuden givet gult lys til seks projekterm og et såkaldt program, mens 23 projekter har fået grønt lys.

“Forsinkelserne har flere årsager, men særligt to tendenser går igen. Dels sker en del forsinkelser på grund af vigtige input fra brugerne, som man i projekterne har ønsket at tage hensyn til. Dels har leverandøren i flere tilfælde ikke været i stand til at levere det aftalte. En del projekter forventer at slutte i første halvår 2018,” lyder det fra rådet.

Du finder rådets halvårsrapport med nærmere beskrivelser af de pågældende projekter her. Halvårsrapport: Statens it-projekter

Læs også:

[b]It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere