Artikel top billede

Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, der har problemer med tids- og økonomistyringen.

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, viser rådet nyeste halvårsrapport.

De fire it-projekter har alle fået tildelt rødt lys for deres it-projekter.

Det røde lys er rådets mest alvorlige advarsel til projekterne og tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed på at mitigere udfordringer og risici i projekterne,” som det hedder.

I løbet af det halve år har rådet gennemgået i alt 36 statslige it-projekter, hvoraf altså de 11 procent har fået rødt lys.

“Statusrapporten viser, at antallet af røde trafiklys er fordoblet siden seneste statusrapport, og de gule trafiklys er steget med en enkelt. Generelt er porteføljen væsentlig større end sidste gang. Det skyldes bl.a. at flere af de projekter, der skulle være sluttet i 2017, er forsinkede,” lyder det fra Statens It-råd.

“Der er et højere antal røde trafiklys i forhold til seneste rapport,” hedder det i rapporten.

De fire it-projekter, der har fået de røde lys, er:

- Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring: Sat på pause.

- Forsvarsministeriets Kapacitetsplanlægning for materielvedligehold: Forsinket og prisen er steget.

- Kriminalforsogens OMS-Projekt: Forsinket og prisen er steget.

- Bygningsstyrelsens Atrium: Prisen er steget.

Statens It-råd har desuden givet gult lys til seks projekterm og et såkaldt program, mens 23 projekter har fået grønt lys.

“Forsinkelserne har flere årsager, men særligt to tendenser går igen. Dels sker en del forsinkelser på grund af vigtige input fra brugerne, som man i projekterne har ønsket at tage hensyn til. Dels har leverandøren i flere tilfælde ikke været i stand til at levere det aftalte. En del projekter forventer at slutte i første halvår 2018,” lyder det fra rådet.

Du finder rådets halvårsrapport med nærmere beskrivelser af de pågældende projekter her. Halvårsrapport: Statens it-projekter

Læs også:

[b]It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere