Artikel top billede

(Foto: Anders Debel Hansen / Anders Debel Hansen)

Kapitalfond køber 70 procent af ProData Consult med direktør Søren Rode i spidsen

Den danske kapitalfond Polaris Equity køber 70 procent af ProData Consult, der med direktør Søren Rode i spidsen er specialiseret i at matche it-freelancere med virksomheder.

Kapitalfonden Polaris overtager 70 procent af it-firmaet ProData Consult, som i de senere år er vokset kraftigt.

Det meddeler ProData Consult i en pressemeddelelse.

"Vi har haft en god og grundig dialog med Polaris og ser meget frem til at trække på deres indgående erfaring fra lignende vækstvirksomheder, så vi i fællesskab kan professionalisere," siger selskabets direktør, Søren Rode.

Selskabet vurderer, at markedet for it-services i de lande, hvor det har aktiviteter, i dag er på 100 milliarder kroner, og at det vokser med mellem tre og fem procent om året.

"ProData Consult er stærkt positioneret til at drage fordel af den stadig større udbredelse af ’gig economy’, hvor flere dygtige konsulenter foretrækker at arbejde freelance eller fra egne små selvstændige virksomheder," lyder det fra selskabet.

"Partnerskabet mellem ProData Consult og Polaris skal skabe det bedste grundlag for at udnytte mulighederne i det nordeuropæiske marked og Polen med henblik på at sikre kontrolleret og lønsom vækst i de kommende år," hedder det.

Parterne vil ikke oplyse prisen, men Børsen vurderer, at selskabet med købet af de 70 procent værdisættes til mellem 500 millioner og 600 millioner kroner.

Ifølge avisen har Polaris Equity og ProData Consult ‘flirtet’ med hinanden i fire år.

Selskabets direktør Søren Rode, der selv har ejet 30 procent af selskabet, siger til avisen, at salget af selskabet føles ‘ambivalent’

“På den ene side er jeg glad og lettet, fordi det er faldet på plads. På den anden side er der nu nogle andre, som officielt har overtaget faderskabet over babyen,” siger han.

ProData Consult, der har omkring 150 medarbejdere, står bag en platform, der matcher polske freelance-baserede it-folk med danske selskaber. ProData Consult kalder selv løsningen for 'nearshoring-as-a-service.'

Selskabets omsætning er vokset kraftigt i de senere i år. I fjor omsatte selskabet for 910 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 31,3 procent i forhold til 2016 og næsten en fordobling i forhold til 2015, viser selskabets regnskab.

Til gengæld droppede bundlinien i 2017 med 26,6 procent til et resultat på 21,5 millioner kroner.

Ifølge selskabet skyldes den faldende indtjening, at alle havde travlt med at 'følge med toplinievæksten og kundeefterspørgslen' og derfor 'ikke har haft hverken tid eller overskud til at prioritere kostbasen og bundlinien,' som selskabet meddelte i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere