Artikel top billede

Kapitalfond køber 70 procent af ProData Consult med direktør Søren Rode i spidsen

Den danske kapitalfond Polaris Equity køber 70 procent af ProData Consult, der med direktør Søren Rode i spidsen er specialiseret i at matche it-freelancere med virksomheder.

Kapitalfonden Polaris overtager 70 procent af it-firmaet ProData Consult, som i de senere år er vokset kraftigt.

Det meddeler ProData Consult i en pressemeddelelse.

"Vi har haft en god og grundig dialog med Polaris og ser meget frem til at trække på deres indgående erfaring fra lignende vækstvirksomheder, så vi i fællesskab kan professionalisere," siger selskabets direktør, Søren Rode.

Selskabet vurderer, at markedet for it-services i de lande, hvor det har aktiviteter, i dag er på 100 milliarder kroner, og at det vokser med mellem tre og fem procent om året.

"ProData Consult er stærkt positioneret til at drage fordel af den stadig større udbredelse af ’gig economy’, hvor flere dygtige konsulenter foretrækker at arbejde freelance eller fra egne små selvstændige virksomheder," lyder det fra selskabet.

"Partnerskabet mellem ProData Consult og Polaris skal skabe det bedste grundlag for at udnytte mulighederne i det nordeuropæiske marked og Polen med henblik på at sikre kontrolleret og lønsom vækst i de kommende år," hedder det.

Parterne vil ikke oplyse prisen, men Børsen vurderer, at selskabet med købet af de 70 procent værdisættes til mellem 500 millioner og 600 millioner kroner.

Ifølge avisen har Polaris Equity og ProData Consult ‘flirtet’ med hinanden i fire år.

Selskabets direktør Søren Rode, der selv har ejet 30 procent af selskabet, siger til avisen, at salget af selskabet føles ‘ambivalent’

“På den ene side er jeg glad og lettet, fordi det er faldet på plads. På den anden side er der nu nogle andre, som officielt har overtaget faderskabet over babyen,” siger han.

ProData Consult, der har omkring 150 medarbejdere, står bag en platform, der matcher polske freelance-baserede it-folk med danske selskaber. ProData Consult kalder selv løsningen for 'nearshoring-as-a-service.'

Selskabets omsætning er vokset kraftigt i de senere i år. I fjor omsatte selskabet for 910 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 31,3 procent i forhold til 2016 og næsten en fordobling i forhold til 2015, viser selskabets regnskab.

Til gengæld droppede bundlinien i 2017 med 26,6 procent til et resultat på 21,5 millioner kroner.

Ifølge selskabet skyldes den faldende indtjening, at alle havde travlt med at 'følge med toplinievæksten og kundeefterspørgslen' og derfor 'ikke har haft hverken tid eller overskud til at prioritere kostbasen og bundlinien,' som selskabet meddelte i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere