Artikel top billede

(Foto: Anders Debel Hansen / Anders Debel Hansen)

Kapitalfond køber 70 procent af ProData Consult med direktør Søren Rode i spidsen

Den danske kapitalfond Polaris Equity køber 70 procent af ProData Consult, der med direktør Søren Rode i spidsen er specialiseret i at matche it-freelancere med virksomheder.

Kapitalfonden Polaris overtager 70 procent af it-firmaet ProData Consult, som i de senere år er vokset kraftigt.

Det meddeler ProData Consult i en pressemeddelelse.

"Vi har haft en god og grundig dialog med Polaris og ser meget frem til at trække på deres indgående erfaring fra lignende vækstvirksomheder, så vi i fællesskab kan professionalisere," siger selskabets direktør, Søren Rode.

Selskabet vurderer, at markedet for it-services i de lande, hvor det har aktiviteter, i dag er på 100 milliarder kroner, og at det vokser med mellem tre og fem procent om året.

"ProData Consult er stærkt positioneret til at drage fordel af den stadig større udbredelse af ’gig economy’, hvor flere dygtige konsulenter foretrækker at arbejde freelance eller fra egne små selvstændige virksomheder," lyder det fra selskabet.

"Partnerskabet mellem ProData Consult og Polaris skal skabe det bedste grundlag for at udnytte mulighederne i det nordeuropæiske marked og Polen med henblik på at sikre kontrolleret og lønsom vækst i de kommende år," hedder det.

Parterne vil ikke oplyse prisen, men Børsen vurderer, at selskabet med købet af de 70 procent værdisættes til mellem 500 millioner og 600 millioner kroner.

Ifølge avisen har Polaris Equity og ProData Consult ‘flirtet’ med hinanden i fire år.

Selskabets direktør Søren Rode, der selv har ejet 30 procent af selskabet, siger til avisen, at salget af selskabet føles ‘ambivalent’

“På den ene side er jeg glad og lettet, fordi det er faldet på plads. På den anden side er der nu nogle andre, som officielt har overtaget faderskabet over babyen,” siger han.

ProData Consult, der har omkring 150 medarbejdere, står bag en platform, der matcher polske freelance-baserede it-folk med danske selskaber. ProData Consult kalder selv løsningen for 'nearshoring-as-a-service.'

Selskabets omsætning er vokset kraftigt i de senere i år. I fjor omsatte selskabet for 910 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning på 31,3 procent i forhold til 2016 og næsten en fordobling i forhold til 2015, viser selskabets regnskab.

Til gengæld droppede bundlinien i 2017 med 26,6 procent til et resultat på 21,5 millioner kroner.

Ifølge selskabet skyldes den faldende indtjening, at alle havde travlt med at 'følge med toplinievæksten og kundeefterspørgslen' og derfor 'ikke har haft hverken tid eller overskud til at prioritere kostbasen og bundlinien,' som selskabet meddelte i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere