Artikel top billede

HPE’s nye topchef: Vil investere 26 milliarder kroner i HPE’s nye fokusområde

HPE’s nye topchef, Antonio Nero, sætter kursen for HPE, som over de næste fire år skal investere 26 milliarder kroner i selskabets nye fokusområde.

HPE vil over de kommende fire år investere fire milliarder dollar - omkring 26 milliarder kroner - i udviklingen af såkaldte edge-systemer.

Sådan lyder det fra selskabets nye topchef, Antonio Nero, der overtog topposten i februar, efter den mangeårige HP-topchef, Meg Whitman, fratrådte i november.

Det kan du læse mere om her: HPE’s topchef færdig: Meg Whitman stopper som CEO

Ifølge den nye direktør er det HPE’s klare mål at blive verdens førende leverandør af end-to-end infrastruktur-løsninger, og det er i dette lys, at man skal se den store investering.

Pengene skal bruges på udviklingen af nye løsninger inden for ‘intelligent edge,’ som er betegnelsen for IoT-løsninger i første linie - altså avancerede it-løsninger og produkter i produktionshaller, byer, biler, huse, marker, bygninger og lignende, hvor de indsamler og eventuelt håndterer og behandler data, inden de sendes videre til cloud’en.

Der er enorme muligheder i edge computing for mange virksomheder, som for tiden så småt er i gang med at decentralisere deres data-indsamling og -behandling i takt med, at informationsmængderne stiger, lyder det fra den nye HPE-chef.

“Edgen er stedet, hvor det meste data bliver skabt. Vi lever i en tid, hvor data findes alle steder. Det vil samme vil ske for clouden,” siger han ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

“Vi tror, at virksomhederne i fremtiden vil blive ‘edge-centric’ og baseret på data og cloud. Denne kommende revolution vil kræve en edge-to-cloud-arkitektur,” siger han.

De 26 milliarder kroner skal investeres i produktudvikling indenfor områder som connectivity, sikkerhed, automatisering og kunstig intelligens.

Analysehuset IDC peger ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau på, at ‘edge computing’ er i fuld vækst.

“Vi kan ikke processere data hurtigt nok, når vi skal flytte den rundt via internettet,” siger IDC-analytiker Crawford Del Prete.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere