Artikel top billede

HPE’s nye topchef: Vil investere 26 milliarder kroner i HPE’s nye fokusområde

HPE’s nye topchef, Antonio Nero, sætter kursen for HPE, som over de næste fire år skal investere 26 milliarder kroner i selskabets nye fokusområde.

HPE vil over de kommende fire år investere fire milliarder dollar - omkring 26 milliarder kroner - i udviklingen af såkaldte edge-systemer.

Sådan lyder det fra selskabets nye topchef, Antonio Nero, der overtog topposten i februar, efter den mangeårige HP-topchef, Meg Whitman, fratrådte i november.

Det kan du læse mere om her: HPE’s topchef færdig: Meg Whitman stopper som CEO

Ifølge den nye direktør er det HPE’s klare mål at blive verdens førende leverandør af end-to-end infrastruktur-løsninger, og det er i dette lys, at man skal se den store investering.

Pengene skal bruges på udviklingen af nye løsninger inden for ‘intelligent edge,’ som er betegnelsen for IoT-løsninger i første linie - altså avancerede it-løsninger og produkter i produktionshaller, byer, biler, huse, marker, bygninger og lignende, hvor de indsamler og eventuelt håndterer og behandler data, inden de sendes videre til cloud’en.

Der er enorme muligheder i edge computing for mange virksomheder, som for tiden så småt er i gang med at decentralisere deres data-indsamling og -behandling i takt med, at informationsmængderne stiger, lyder det fra den nye HPE-chef.

“Edgen er stedet, hvor det meste data bliver skabt. Vi lever i en tid, hvor data findes alle steder. Det vil samme vil ske for clouden,” siger han ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

“Vi tror, at virksomhederne i fremtiden vil blive ‘edge-centric’ og baseret på data og cloud. Denne kommende revolution vil kræve en edge-to-cloud-arkitektur,” siger han.

De 26 milliarder kroner skal investeres i produktudvikling indenfor områder som connectivity, sikkerhed, automatisering og kunstig intelligens.

Analysehuset IDC peger ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau på, at ‘edge computing’ er i fuld vækst.

“Vi kan ikke processere data hurtigt nok, når vi skal flytte den rundt via internettet,” siger IDC-analytiker Crawford Del Prete.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere