Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Apple chokerede ved at fjerne hovedtelefon-stikket – strømstikket kan blive det næste offer

Apple overvejede helt at skrotte lightningstikket i Phone X. Indtil videre er planerne dog lagt på hylden.

Under udviklingen af topmodellen iPhone X overvejede Apple helt at fjerne telefonens opladningsstik, det såkaldte lightning-stik, og i stedet udelukkende gøre brug af trådløs opladning.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge mediet konkluderede Apple dog, at trådløs opladning på nuværende tidspunkt stadigvæk er for langsom en løsning, og derfor er planerne om at skrotte lightning-stikket indtil videre blevet lagt på hylden

Apple satser på trådløse-løsninger

Gennem de seneste år har Apple dog i stigende grad fokuseret på trådløse løsninger.

Eksempelvis vakte det stor opsigt, da Apple i 2016 helt valgte at fjerne hovedtelefonstikket fra sine nye iPhones.

Læs også: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?

Samtidig har Apple udviklet de trådløse AirPod-høretelefoner, og Apple har gennem de seneste år også udbygget sine iCloud-services, hvilket overflødiggør brugen af usb-lagermedier, ligesom at Apple Watch også indeholder trådløse funktioner.

Trådløs-oplader er forsinket

I forbindelse med lanceringen af iPhone X løftede Apple også sløret for en trådløs oplader, den såkaldte AirPower-oplader.

Den er dog indtil videre stadigvæk forsinket, og ifølge Bloomberg lyder meldingen fra Apple nu blot, at den vil blive sat til salg i løbet af 2018.

En del af forklaringen på forsinkelserne er ifølge Bloomberg, at Airpower opladeren er mere avanceret end lignende opladere. Eksempelvis indeholder den en særlig Apple-udviklet chip, og indeholder også Apple-udviklet software.

Læs også: Test af Apples splinternye trådløse AirPods: Gode, nemme - og faktisk til at betale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.