Artikel top billede

Apple chokerede ved at fjerne hovedtelefon-stikket – strømstikket kan blive det næste offer

Apple overvejede helt at skrotte lightningstikket i Phone X. Indtil videre er planerne dog lagt på hylden.

Under udviklingen af topmodellen iPhone X overvejede Apple helt at fjerne telefonens opladningsstik, det såkaldte lightning-stik, og i stedet udelukkende gøre brug af trådløs opladning.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge mediet konkluderede Apple dog, at trådløs opladning på nuværende tidspunkt stadigvæk er for langsom en løsning, og derfor er planerne om at skrotte lightning-stikket indtil videre blevet lagt på hylden

Apple satser på trådløse-løsninger

Gennem de seneste år har Apple dog i stigende grad fokuseret på trådløse løsninger.

Eksempelvis vakte det stor opsigt, da Apple i 2016 helt valgte at fjerne hovedtelefonstikket fra sine nye iPhones.

Læs også: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?

Samtidig har Apple udviklet de trådløse AirPod-høretelefoner, og Apple har gennem de seneste år også udbygget sine iCloud-services, hvilket overflødiggør brugen af usb-lagermedier, ligesom at Apple Watch også indeholder trådløse funktioner.

Trådløs-oplader er forsinket

I forbindelse med lanceringen af iPhone X løftede Apple også sløret for en trådløs oplader, den såkaldte AirPower-oplader.

Den er dog indtil videre stadigvæk forsinket, og ifølge Bloomberg lyder meldingen fra Apple nu blot, at den vil blive sat til salg i løbet af 2018.

En del af forklaringen på forsinkelserne er ifølge Bloomberg, at Airpower opladeren er mere avanceret end lignende opladere. Eksempelvis indeholder den en særlig Apple-udviklet chip, og indeholder også Apple-udviklet software.

Læs også: Test af Apples splinternye trådløse AirPods: Gode, nemme - og faktisk til at betale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere