Artikel top billede

Morgen-briefing: Apple vil reparere defekte MacBook-tastaturer gratis / Københavns Lufthavn bejler til Amazon / Uber-retssag begynder i dag i London

Apple vil reparere defekte tastaturer gratis. Københavns Lufthavn bejler til Amazon. Uber-retssag begynder i dag i London. Intel-topchefs forhold ligger år tilbage. Ny-noterede firmaer faldet i kurs

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple vil reparere defekte MacBook-tastaturer gratis

Har du problemer med tastaturet på din Apple MacBook-computer, kan du nu få repareret det kvit og frit hos Apple.

Det fremgår af denne meddelelse fra Apple, der siden et redesign af tastaturet i 2015 er blevet mødt med mange klager over dårligt fungerende tastaturer.

Ifølge sætter tasterne sig fast, bogstaver fremkommer ikke på skærmen trods tryk, eller tasterne føles ‘klistrede.’

De ramte modeller er alene MacBook-computere fra 2015 og frem, fremgår det af servicemeddelelsen fra Apple.

Københavns Lufthavn bejler til Amazon

Københavns Lufthavn bejler til Amazon med byggeriet af en businesspark på 150.000 kvadratmeter til fragt- og logistikvirksomheder til to milliarder kroner, skriver Børsen.

Det er ifølge lufthavnens ambition at blive ‘knudepunkt’ for fragt, og businessparken vil blive indrettet, så det er perfekt som ‘e-handelslogistik-center,’ hedder det.

Lufthavnen vil hverken be- eller afkræfte, om der pågår forhandlinger med Amazon.

“Vi siger jo aldrig, hvem vi er i dialog med. Men jeg kan sige uden at have uld i munden, at selvfølgelig er Amazon og alle andre på den størrelse utroligt interessante for os," siger lufthavnens kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, til avisen.

Uber-retssag begynder i dag i London

I dag begynder retssagen mellem Uber og Storbritannien, der i efteråret forbød det amerikanske selskab at operere i London.

Det kan du læse mere om her: London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet.

Siden har Uber gennemført en række ændringer i sit setup, bedyrer selskabet, der derfor nu via rettens vej vil forsøge at få tilladelse til at operere i London igen - foreløbtigt i halvandet år.

“Jeg erkender, at vi kom dårligt fra start, og at der fortsat er mere arbejde i vente. Jeg lover londonerne, at vi vil fortsætte med at lytte og forbedre os i takt med, at Uber bevæger sig fremad i en ny retning,” lyder det fra selskabets britiske chef, Tom Elvidge.

Der er sat tre dage til retssagen i Westminster Magistrates Court.

Intel-topchefs forhold ligger år tilbage

Det forhold, der i sidste uge kostede Intel-topchef Brian Krzanich jobbet, ligger flere år tilbage, skriver Wall Street Journal, der citerer unanvgivne kilder ‘med kendskab til sagen’.

Ifølge avisen blev forholdet både indledt og afsluttet, før Brian Krzanich blev udnævnt til CEO i selskabet.

Ifølge avisens kilder blev forholdet indledt for mere end 10 år siden. Den pågældende kvinde arbejder fortsat i Intel i en mellemlederstilling, og hun har ikke arbejdet tæt sammen med topchefen.

Ifølge Intels interne retningslinier må chefer ikke ‘fraternisere’ med medarbejdere.

Du kan læse mere om konsekvenserne af Brian Krzanichs exit her: Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt.

Ny-noterede firmaer faldet i kurs

De fem selskaber, der i den seneste tid er blevet noteret på minibørsen First North er alle faldet i kurs, skriver Børsen.

Værst ser det ud for Erik Damgaard-firmaet NP Investor, der er faldet 55,18 procent siden noteringen. Conferize er faldet med 8,8 procent, Agilic er faldet med 3,16 procent, mens Happy Helper er faldet med 36,86 procent. Greem Mobility er er faldet med 5,33 procent.

“Flere af selskaberne mangler simpelthen at bevise deres forretningsmodel, og det gør, at flere af de her selskaber overhovedet ikke er børsmodne, for de er slet ikke store nok endnu til at gå på børsen," siger investor Peter Warnøe til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere