Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple vil reparere defekte MacBook-tastaturer gratis / Københavns Lufthavn bejler til Amazon / Uber-retssag begynder i dag i London

Apple vil reparere defekte tastaturer gratis. Københavns Lufthavn bejler til Amazon. Uber-retssag begynder i dag i London. Intel-topchefs forhold ligger år tilbage. Ny-noterede firmaer faldet i kurs

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple vil reparere defekte MacBook-tastaturer gratis

Har du problemer med tastaturet på din Apple MacBook-computer, kan du nu få repareret det kvit og frit hos Apple.

Det fremgår af denne meddelelse fra Apple, der siden et redesign af tastaturet i 2015 er blevet mødt med mange klager over dårligt fungerende tastaturer.

Ifølge sætter tasterne sig fast, bogstaver fremkommer ikke på skærmen trods tryk, eller tasterne føles ‘klistrede.’

De ramte modeller er alene MacBook-computere fra 2015 og frem, fremgår det af servicemeddelelsen fra Apple.

Københavns Lufthavn bejler til Amazon

Københavns Lufthavn bejler til Amazon med byggeriet af en businesspark på 150.000 kvadratmeter til fragt- og logistikvirksomheder til to milliarder kroner, skriver Børsen.

Det er ifølge lufthavnens ambition at blive ‘knudepunkt’ for fragt, og businessparken vil blive indrettet, så det er perfekt som ‘e-handelslogistik-center,’ hedder det.

Lufthavnen vil hverken be- eller afkræfte, om der pågår forhandlinger med Amazon.

“Vi siger jo aldrig, hvem vi er i dialog med. Men jeg kan sige uden at have uld i munden, at selvfølgelig er Amazon og alle andre på den størrelse utroligt interessante for os," siger lufthavnens kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, til avisen.

Uber-retssag begynder i dag i London

I dag begynder retssagen mellem Uber og Storbritannien, der i efteråret forbød det amerikanske selskab at operere i London.

Det kan du læse mere om her: London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet.

Siden har Uber gennemført en række ændringer i sit setup, bedyrer selskabet, der derfor nu via rettens vej vil forsøge at få tilladelse til at operere i London igen - foreløbtigt i halvandet år.

“Jeg erkender, at vi kom dårligt fra start, og at der fortsat er mere arbejde i vente. Jeg lover londonerne, at vi vil fortsætte med at lytte og forbedre os i takt med, at Uber bevæger sig fremad i en ny retning,” lyder det fra selskabets britiske chef, Tom Elvidge.

Der er sat tre dage til retssagen i Westminster Magistrates Court.

Intel-topchefs forhold ligger år tilbage

Det forhold, der i sidste uge kostede Intel-topchef Brian Krzanich jobbet, ligger flere år tilbage, skriver Wall Street Journal, der citerer unanvgivne kilder ‘med kendskab til sagen’.

Ifølge avisen blev forholdet både indledt og afsluttet, før Brian Krzanich blev udnævnt til CEO i selskabet.

Ifølge avisens kilder blev forholdet indledt for mere end 10 år siden. Den pågældende kvinde arbejder fortsat i Intel i en mellemlederstilling, og hun har ikke arbejdet tæt sammen med topchefen.

Ifølge Intels interne retningslinier må chefer ikke ‘fraternisere’ med medarbejdere.

Du kan læse mere om konsekvenserne af Brian Krzanichs exit her: Hvad gør Intel nu? Topchefens pludselige skandale-exit kommer på et kritisk tidspunkt.

Ny-noterede firmaer faldet i kurs

De fem selskaber, der i den seneste tid er blevet noteret på minibørsen First North er alle faldet i kurs, skriver Børsen.

Værst ser det ud for Erik Damgaard-firmaet NP Investor, der er faldet 55,18 procent siden noteringen. Conferize er faldet med 8,8 procent, Agilic er faldet med 3,16 procent, mens Happy Helper er faldet med 36,86 procent. Greem Mobility er er faldet med 5,33 procent.

“Flere af selskaberne mangler simpelthen at bevise deres forretningsmodel, og det gør, at flere af de her selskaber overhovedet ikke er børsmodne, for de er slet ikke store nok endnu til at gå på børsen," siger investor Peter Warnøe til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere