Artikel top billede

Kendt it-analysehus efter EU-forbud mod Kaspersky: Der mangler helt troværdige beviser for spionanklager mod Kaspersky Labs

Sæt ikke Kaspersky på porten, før der foreligger ordentlige beviser på, at selskabet spionerer, lyder det fra analysehuset IDC.

Sådan lyder det fra analysehuset IDC i et opråb, der kommer i kølvandet på en afstemning i EU Parlamentet i forrige uge, hvor 476 parlamentsmedlemmer stemte for at udelukke brug af Kasperskys produkter.

151 stemte imod.

“Beslutningen blev truffet uden at der var blevet fremlagt dokumentation for parlamentet, der kunne underbygge, at Kaspersky Labs enten bevidst eller ubevidst er en ondsindet spiller [‘malicious actor,’ red],” lyder det fra IDC i en offentliggjort meddelelse.

Den finder du her: Until There's Some Credible Evidence, Don't Kick Out Kaspersky

Ingen beviser

Afstemningen i EU-Parlamentet er ikke bindende. Men IDC er bekymret for, at afstemnings-resultatet kan animere EU-lande til at stramme grebet om det russiske sikkerhedssselskab.

Kaspersky Labs har været i søgelyset i et stykke tid med beskyldninger om, at selskabet via dets sikkerhedsprodukter spionerer og indsamler data, som i en eller anden udstrækning videregives til de russiske myndigheder.

Indtil videre har Holland, USA, Litauen og Storbritannien forbudt offentligt brug af Kaspersky Labs’ produkter i forskelligt omfang.

Læs også: EU skal stemme om at forbyde Kaspersky Lab på alle officielle EU-systemer

“IDC mener, at organisationer skal forlange overbevisende dokumentation, før de træffer egne beslutninger [om at udelukke Kaspersky, red]. Og indtil det sker, bør de fortsætte med at købe og anvende Kaspersky Labs produkter,” lyder det fra IDC.

Ifølge analysehuset er der ikke blevet fremlagt overbevisende dokumation for, at Kaspersky har gjort noget forkert.

“Beslutningerne ser ud til at være blevet truffet under det indtryk, at Kaspersky Labs produkter er blevet bekræftet som værende farlige. IDC mener, at denne type beslutninger alene bør træffes på baggrund af uigendrivelige beviser - og ikke på baggrund af politisk pres,” lyder det fra IDC i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere