Artikel top billede

Kendt it-analysehus efter EU-forbud mod Kaspersky: Der mangler helt troværdige beviser for spionanklager mod Kaspersky Labs

Sæt ikke Kaspersky på porten, før der foreligger ordentlige beviser på, at selskabet spionerer, lyder det fra analysehuset IDC.

Sådan lyder det fra analysehuset IDC i et opråb, der kommer i kølvandet på en afstemning i EU Parlamentet i forrige uge, hvor 476 parlamentsmedlemmer stemte for at udelukke brug af Kasperskys produkter.

151 stemte imod.

“Beslutningen blev truffet uden at der var blevet fremlagt dokumentation for parlamentet, der kunne underbygge, at Kaspersky Labs enten bevidst eller ubevidst er en ondsindet spiller [‘malicious actor,’ red],” lyder det fra IDC i en offentliggjort meddelelse.

Den finder du her: Until There's Some Credible Evidence, Don't Kick Out Kaspersky

Ingen beviser

Afstemningen i EU-Parlamentet er ikke bindende. Men IDC er bekymret for, at afstemnings-resultatet kan animere EU-lande til at stramme grebet om det russiske sikkerhedssselskab.

Kaspersky Labs har været i søgelyset i et stykke tid med beskyldninger om, at selskabet via dets sikkerhedsprodukter spionerer og indsamler data, som i en eller anden udstrækning videregives til de russiske myndigheder.

Indtil videre har Holland, USA, Litauen og Storbritannien forbudt offentligt brug af Kaspersky Labs’ produkter i forskelligt omfang.

Læs også: EU skal stemme om at forbyde Kaspersky Lab på alle officielle EU-systemer

“IDC mener, at organisationer skal forlange overbevisende dokumentation, før de træffer egne beslutninger [om at udelukke Kaspersky, red]. Og indtil det sker, bør de fortsætte med at købe og anvende Kaspersky Labs produkter,” lyder det fra IDC.

Ifølge analysehuset er der ikke blevet fremlagt overbevisende dokumation for, at Kaspersky har gjort noget forkert.

“Beslutningerne ser ud til at være blevet truffet under det indtryk, at Kaspersky Labs produkter er blevet bekræftet som værende farlige. IDC mener, at denne type beslutninger alene bør træffes på baggrund af uigendrivelige beviser - og ikke på baggrund af politisk pres,” lyder det fra IDC i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere