Artikel top billede

Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

Dansk-stiftede Endomondo har så meget kuk i sin bogføring, at selskabets revisorer nægter at godkende selskabets regnskab. Endomondo lander underskud og har tabt hele sin egenkapital.

Det dansk-stiftede selskab bag motionsappen Endomondo har så meget rod i sit regnskab, at selskabet kan have overtrådt loven.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2017, som du kan finde på cvr.dk

I regnskabet kriver Endomondos revisorer fra PricewaterhouseCoopers, at selskabet ‘efter vores mening ikke lever op til kravene i dansk bogføringslovgivning.’

Det skyldes, at selskabet ikke har fulgt ‘almindeligt anerkendt bogførings-praksis,’ når det gælder ‘organisering og udførelse’ af bogføringen.

Ifælge PricewaterhouseCoopers kan Endomondos ledelse ‘pådrage sig ansvar’ for den manglende overholdelse af loven.

Det samme gælder for selskabets moms-regnskab, der er afleveret for sent.

Underskud - og negativ egenkapital

Endomondo blev i 2015 solgt til amerikanske Under Armour for en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Danske Endomondo solgt for halv milliard kroner

Ifølge regnslkabet er selskabet i årets løb overgået til et nyt ERP-system for at ensrette bogføringen med den nye ejer.

Og det er her, at kæden angiveligt er hoppet af.

“Det er beklageligt, at der er blevet lavet nogle fejl. Det har givet nogle udfordringer på kort sigt, at det finansielle setup ikke længere er i Danmark. Det havde været nemmere. Men sådan er det ikke længere, og vi er nu ved at få styr på de ting, der ikke har været styr på,” siger Endomondos danske chef, Christian Lillelund, til Finans.

Det fremgår af regnskabet, at Endomondo kommer ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

“Selskabet har mistet hele sin egenkapital. Ledelsen forventer, at selskabet vil være i stand til at reetablere egenkapitalen fra fremtidens indtjening,” skriver selskabet.

“Moderselskabet [Under Armour, red] har overtaget understøttelsen af selskabet i 2018 og står inde for den nødvendige likviditet, så selskabet kan overholde dets forpligtelser over kreditorerne,” hedder det.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

Danske Endomondo fyrer hver tredje medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere