Artikel top billede

Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

Dansk-stiftede Endomondo har så meget kuk i sin bogføring, at selskabets revisorer nægter at godkende selskabets regnskab. Endomondo lander underskud og har tabt hele sin egenkapital.

Det dansk-stiftede selskab bag motionsappen Endomondo har så meget rod i sit regnskab, at selskabet kan have overtrådt loven.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2017, som du kan finde på cvr.dk

I regnskabet kriver Endomondos revisorer fra PricewaterhouseCoopers, at selskabet ‘efter vores mening ikke lever op til kravene i dansk bogføringslovgivning.’

Det skyldes, at selskabet ikke har fulgt ‘almindeligt anerkendt bogførings-praksis,’ når det gælder ‘organisering og udførelse’ af bogføringen.

Ifælge PricewaterhouseCoopers kan Endomondos ledelse ‘pådrage sig ansvar’ for den manglende overholdelse af loven.

Det samme gælder for selskabets moms-regnskab, der er afleveret for sent.

Underskud - og negativ egenkapital

Endomondo blev i 2015 solgt til amerikanske Under Armour for en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Danske Endomondo solgt for halv milliard kroner

Ifølge regnslkabet er selskabet i årets løb overgået til et nyt ERP-system for at ensrette bogføringen med den nye ejer.

Og det er her, at kæden angiveligt er hoppet af.

“Det er beklageligt, at der er blevet lavet nogle fejl. Det har givet nogle udfordringer på kort sigt, at det finansielle setup ikke længere er i Danmark. Det havde været nemmere. Men sådan er det ikke længere, og vi er nu ved at få styr på de ting, der ikke har været styr på,” siger Endomondos danske chef, Christian Lillelund, til Finans.

Det fremgår af regnskabet, at Endomondo kommer ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

“Selskabet har mistet hele sin egenkapital. Ledelsen forventer, at selskabet vil være i stand til at reetablere egenkapitalen fra fremtidens indtjening,” skriver selskabet.

“Moderselskabet [Under Armour, red] har overtaget understøttelsen af selskabet i 2018 og står inde for den nødvendige likviditet, så selskabet kan overholde dets forpligtelser over kreditorerne,” hedder det.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

Danske Endomondo fyrer hver tredje medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere