Artikel top billede

Regnskabsrod: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen

Dansk-stiftede Endomondo har så meget kuk i sin bogføring, at selskabets revisorer nægter at godkende selskabets regnskab. Endomondo lander underskud og har tabt hele sin egenkapital.

Det dansk-stiftede selskab bag motionsappen Endomondo har så meget rod i sit regnskab, at selskabet kan have overtrådt loven.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2017, som du kan finde på cvr.dk

I regnskabet kriver Endomondos revisorer fra PricewaterhouseCoopers, at selskabet ‘efter vores mening ikke lever op til kravene i dansk bogføringslovgivning.’

Det skyldes, at selskabet ikke har fulgt ‘almindeligt anerkendt bogførings-praksis,’ når det gælder ‘organisering og udførelse’ af bogføringen.

Ifælge PricewaterhouseCoopers kan Endomondos ledelse ‘pådrage sig ansvar’ for den manglende overholdelse af loven.

Det samme gælder for selskabets moms-regnskab, der er afleveret for sent.

Underskud - og negativ egenkapital

Endomondo blev i 2015 solgt til amerikanske Under Armour for en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Danske Endomondo solgt for halv milliard kroner

Ifølge regnslkabet er selskabet i årets løb overgået til et nyt ERP-system for at ensrette bogføringen med den nye ejer.

Og det er her, at kæden angiveligt er hoppet af.

“Det er beklageligt, at der er blevet lavet nogle fejl. Det har givet nogle udfordringer på kort sigt, at det finansielle setup ikke længere er i Danmark. Det havde været nemmere. Men sådan er det ikke længere, og vi er nu ved at få styr på de ting, der ikke har været styr på,” siger Endomondos danske chef, Christian Lillelund, til Finans.

Det fremgår af regnskabet, at Endomondo kommer ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

“Selskabet har mistet hele sin egenkapital. Ledelsen forventer, at selskabet vil være i stand til at reetablere egenkapitalen fra fremtidens indtjening,” skriver selskabet.

“Moderselskabet [Under Armour, red] har overtaget understøttelsen af selskabet i 2018 og står inde for den nødvendige likviditet, så selskabet kan overholde dets forpligtelser over kreditorerne,” hedder det.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Læs også:

Danske Endomondo fyrer hver tredje medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere