Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Atea-koncernens topchef, Steinar Sønsterby, siger i kronik undskyld til alle berørte i den store bestikkelsessag, inden dommen falder i eftermiddag. Anklager har krævet Atea idømt bøde på 60 millioner kroner.

“Nu falder der dom. Uanset udfaldet vil jeg på vegne af Atea gerne sige undskyld til alle berørte.”

Sådan skriver Atea-koncernens topchef, Steinar Sønsterby, i en kronik, som Berlingske i dag bringer under overskriften ’Atea-chef før dom: Jeg tager ansvaret.’

Det sker forud for den længe ventede domsafsigelse i den store Atea-bestikkelsessag i eftermiddag klokken 16:30 i Retten i Glostrup, der i de seneste mange måneder har dannet ramme om retsmøderne i en af danmarkshistoriens største korruptionssager.

I kronikken skriver Steinar Sønsterby, at Atea havde ‘iværksat interne undersøgelser flere måneder før Region Sjælland-udbuddet. vi havde også arbejdet med at afvikle den omtalte konto 2840,’ skriver han.

Fire af de syv tiltalte i sagen er tidligere topchefer i Atea, nemlig tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere CEO Peter Trans og tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere salgsdirektør Carsten Ritzau.

Atea har flere gange under forløbet fortalt om den oprydningsproces, som sagen har medført i selskabet. Anklagemyndigheden har krævet Atea idømt en bøde på 60 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

“Vi har taget sagen meget alvorligt og sat ind med en maksimal indsats. Bestikkelse eller andre ulovligheder har ingen gang på jord i det Atea, jeg står i spidsen for, og som har over 7.000 medarbejdere i syv lande,” skriver Steinar Sønsterby i kronikken i Berlingske.

"Jeg mener også, at sagen er vigtig for it-branchen og for erhvervslivet generelt. Jeg tror ikke, at grænserne for repræsentation og samarbejde mellem kunder og leverandører har været trukket tydeligt nok op – eller har været tydeligt forstået. Forhåbentlig vil sagen skabe mere klarhed," skriver han i kronikken.

Du finder hele kronikken i Berlingske her: ’Atea-chef før dom: Jeg tager ansvaret.’

Læs også:

Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere