Artikel top billede

Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Atea-koncernens topchef, Steinar Sønsterby, siger i kronik undskyld til alle berørte i den store bestikkelsessag, inden dommen falder i eftermiddag. Anklager har krævet Atea idømt bøde på 60 millioner kroner.

“Nu falder der dom. Uanset udfaldet vil jeg på vegne af Atea gerne sige undskyld til alle berørte.”

Sådan skriver Atea-koncernens topchef, Steinar Sønsterby, i en kronik, som Berlingske i dag bringer under overskriften ’Atea-chef før dom: Jeg tager ansvaret.’

Det sker forud for den længe ventede domsafsigelse i den store Atea-bestikkelsessag i eftermiddag klokken 16:30 i Retten i Glostrup, der i de seneste mange måneder har dannet ramme om retsmøderne i en af danmarkshistoriens største korruptionssager.

I kronikken skriver Steinar Sønsterby, at Atea havde ‘iværksat interne undersøgelser flere måneder før Region Sjælland-udbuddet. vi havde også arbejdet med at afvikle den omtalte konto 2840,’ skriver han.

Fire af de syv tiltalte i sagen er tidligere topchefer i Atea, nemlig tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere CEO Peter Trans og tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere salgsdirektør Carsten Ritzau.

Atea har flere gange under forløbet fortalt om den oprydningsproces, som sagen har medført i selskabet. Anklagemyndigheden har krævet Atea idømt en bøde på 60 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

“Vi har taget sagen meget alvorligt og sat ind med en maksimal indsats. Bestikkelse eller andre ulovligheder har ingen gang på jord i det Atea, jeg står i spidsen for, og som har over 7.000 medarbejdere i syv lande,” skriver Steinar Sønsterby i kronikken i Berlingske.

"Jeg mener også, at sagen er vigtig for it-branchen og for erhvervslivet generelt. Jeg tror ikke, at grænserne for repræsentation og samarbejde mellem kunder og leverandører har været trukket tydeligt nok op – eller har været tydeligt forstået. Forhåbentlig vil sagen skabe mere klarhed," skriver han i kronikken.

Du finder hele kronikken i Berlingske her: ’Atea-chef før dom: Jeg tager ansvaret.’

Læs også:

Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere