Artikel top billede

(Foto: Mike Taylor CATCHLIGHT info@catchlight.co.uk / Mike Taylor)

Dansk Kaspersky-direktør: "Center for Cybersikkerhed opererer på et fantasibaseret grundlag"

Forestillingen om, at danske virksomheder skal gå sammen om et nationalt værn mod cyberkriminalitet er dømt til at blive et mislykket projekt, mener Kaspersky Labs danske direktør, Leif Jensen.

“Center for Cybersikkerhed opererer på et fantasibaseret grundlag.’

Sådan lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs’ danske direktør, Leif Jensen.

Det sker som reaktion på onsdagens nyhed i Finans om, at danske virksomheder ikke vil være med i Center for Cybersikkerheds store såkaldte sensornetværk, der skal beskytte danske virksomheder og myndigheder mod angreb.

Det kan du læse mere om her: Trods alvorlig trussel mod Danmark: Virksomheder siger nej tak til stort statsligt hacker-værn

”Det er en smuk tanke, at danske virksomheder og myndigheder skal pulje vores ressourcer og skabe et nationalt værn mod cyberkriminalitet. Jeg er fuldstændig enig i, at samarbejde er den eneste vej frem. Men desværre er det fra start et mislykket projekt,” lyder det fra Leif Jensen.

Han mener, at Center for Cybersikkerhed med netværket forsøger at få adgang til at overvåge medlems-organisationernes trafil.

Og selv hvis det lykkedes, ville det ikke løse problemet.

Det skyldes ifølge Kaspersky Labs-chefen, at det i givet fald kun ville være den danske trafik, der ville blive overvåget.

“Når vi næste gang rammes af et stort angreb som Wannacry, så starter det et helt andet sted på kloden og spredes i løbet af minutter til få timer. Det betyder, at når hvis vi først registrerer et angreb, når det rammer Danmark, så er det allerede for sent. Hvis et nationalt cyberværn skal have nogen som helst virkning, så skal der etableres early warning systemer – og dét er et globalt anliggende,” lyder det fra Kaspersky Labs.

Leif Jensen peger på,,at Center for Cybersikkerheds ‘grundlag er for småt og ikke-eskalerbart.’

“CFC har ganske få medarbejdere til at overvåge trafiken. Til sammenligning har vi i Kaspersky Lab alene 2.000 medarbejdere, der udelukkende arbejder med overvågning og analyse. Vores kollegaer har tilsvarende store set-up. Hvorfor? Fordi det er nødvendigt,” mener Leif Jensen.

“De ganske få medarbejdere, som CFC har til rådighed, har ikke en kinamands chance for at levere et advarselssystem af høj nok kvalitet.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere