Artikel top billede

Dansk Kaspersky-direktør: "Center for Cybersikkerhed opererer på et fantasibaseret grundlag"

Forestillingen om, at danske virksomheder skal gå sammen om et nationalt værn mod cyberkriminalitet er dømt til at blive et mislykket projekt, mener Kaspersky Labs danske direktør, Leif Jensen.

“Center for Cybersikkerhed opererer på et fantasibaseret grundlag.’

Sådan lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs’ danske direktør, Leif Jensen.

Det sker som reaktion på onsdagens nyhed i Finans om, at danske virksomheder ikke vil være med i Center for Cybersikkerheds store såkaldte sensornetværk, der skal beskytte danske virksomheder og myndigheder mod angreb.

Det kan du læse mere om her: Trods alvorlig trussel mod Danmark: Virksomheder siger nej tak til stort statsligt hacker-værn

”Det er en smuk tanke, at danske virksomheder og myndigheder skal pulje vores ressourcer og skabe et nationalt værn mod cyberkriminalitet. Jeg er fuldstændig enig i, at samarbejde er den eneste vej frem. Men desværre er det fra start et mislykket projekt,” lyder det fra Leif Jensen.

Han mener, at Center for Cybersikkerhed med netværket forsøger at få adgang til at overvåge medlems-organisationernes trafil.

Og selv hvis det lykkedes, ville det ikke løse problemet.

Det skyldes ifølge Kaspersky Labs-chefen, at det i givet fald kun ville være den danske trafik, der ville blive overvåget.

“Når vi næste gang rammes af et stort angreb som Wannacry, så starter det et helt andet sted på kloden og spredes i løbet af minutter til få timer. Det betyder, at når hvis vi først registrerer et angreb, når det rammer Danmark, så er det allerede for sent. Hvis et nationalt cyberværn skal have nogen som helst virkning, så skal der etableres early warning systemer – og dét er et globalt anliggende,” lyder det fra Kaspersky Labs.

Leif Jensen peger på,,at Center for Cybersikkerheds ‘grundlag er for småt og ikke-eskalerbart.’

“CFC har ganske få medarbejdere til at overvåge trafiken. Til sammenligning har vi i Kaspersky Lab alene 2.000 medarbejdere, der udelukkende arbejder med overvågning og analyse. Vores kollegaer har tilsvarende store set-up. Hvorfor? Fordi det er nødvendigt,” mener Leif Jensen.

“De ganske få medarbejdere, som CFC har til rådighed, har ikke en kinamands chance for at levere et advarselssystem af høj nok kvalitet.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere