Dansk Kaspersky-direktør: "Center for Cybersikkerhed opererer på et fantasibaseret grundlag"

Forestillingen om, at danske virksomheder skal gå sammen om et nationalt værn mod cyberkriminalitet er dømt til at blive et mislykket projekt, mener Kaspersky Labs danske direktør, Leif Jensen.

“Center for Cybersikkerhed opererer på et fantasibaseret grundlag.’

Sådan lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs’ danske direktør, Leif Jensen.

Det sker som reaktion på onsdagens nyhed i Finans om, at danske virksomheder ikke vil være med i Center for Cybersikkerheds store såkaldte sensornetværk, der skal beskytte danske virksomheder og myndigheder mod angreb.

Det kan du læse mere om her: Trods alvorlig trussel mod Danmark: Virksomheder siger nej tak til stort statsligt hacker-værn

”Det er en smuk tanke, at danske virksomheder og myndigheder skal pulje vores ressourcer og skabe et nationalt værn mod cyberkriminalitet. Jeg er fuldstændig enig i, at samarbejde er den eneste vej frem. Men desværre er det fra start et mislykket projekt,” lyder det fra Leif Jensen.

Han mener, at Center for Cybersikkerhed med netværket forsøger at få adgang til at overvåge medlems-organisationernes trafil.

Og selv hvis det lykkedes, ville det ikke løse problemet.

Det skyldes ifølge Kaspersky Labs-chefen, at det i givet fald kun ville være den danske trafik, der ville blive overvåget.

“Når vi næste gang rammes af et stort angreb som Wannacry, så starter det et helt andet sted på kloden og spredes i løbet af minutter til få timer. Det betyder, at når hvis vi først registrerer et angreb, når det rammer Danmark, så er det allerede for sent. Hvis et nationalt cyberværn skal have nogen som helst virkning, så skal der etableres early warning systemer – og dét er et globalt anliggende,” lyder det fra Kaspersky Labs.

Leif Jensen peger på,,at Center for Cybersikkerheds ‘grundlag er for småt og ikke-eskalerbart.’

“CFC har ganske få medarbejdere til at overvåge trafiken. Til sammenligning har vi i Kaspersky Lab alene 2.000 medarbejdere, der udelukkende arbejder med overvågning og analyse. Vores kollegaer har tilsvarende store set-up. Hvorfor? Fordi det er nødvendigt,” mener Leif Jensen.

“De ganske få medarbejdere, som CFC har til rådighed, har ikke en kinamands chance for at levere et advarselssystem af høj nok kvalitet.”


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.