Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Der er tilsyneladende ikke tilfredshed med dommen, der i dag er blevet afsagt i den stort omtalte Atea-sag. Alle de dømte anker enten sagen eller kræver betænkningstid for at overveje, om man vil anke dommen.

Opdateret klokken 18.08 Andro Vrlic var den første til at fortælle, at hans klient Rene Clausen anker dommen med påstand om frifindelse. Han fortæller også, at Claus Hougesen ligeledes anker.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” siger Andro Vrlic som forklaring på, hvorfor hans klient vælger at anke dommen.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Michael Mølkær Jensen anker også dommen. Samme melding kommer fra Advokat Kåre Pihlmann der fortæller, at de også anker.

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Både Carsten Ritzaus' og Per Juul Andersens advokater fortæller, at deres klienter erklærer at de tager sig betænkningstid efter dommen.

Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic, bad allerede kort efter domsafsigelsen om en kort pause for at drøfte med sin klient, om man ønskede at anke dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea accepterer heller ikke bøden på de 10 millioner kroner med det samme. Her har man også bedt om betænkningstid umiddelbart efter dommen.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Dommen endte sådan her for de otte tiltalte:

10 måneders fængsel til Claus True Hougesen, tidligere koncernchef i Atea.

Otte måneders fængsel til Peter Hillingsøe Trans, tidligere CEO i Atea.

Otte måneders fængsel til Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea.

Halvandets års ubetinget fængsel til Rene Clausen

10 måneders fængsel til Michael Steen Hansen, tidligere koncern-it-chef i Region Sjælland

40 dages fængsel til Michael Mølkær Nielsen, tidligere it-direktør i Region Sjælland

Et års ubetinget fængsel til Per Juul Andersen, tidligere salgschef i Atea.

Mens Atea får en bøde på 10 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere