Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Der er tilsyneladende ikke tilfredshed med dommen, der i dag er blevet afsagt i den stort omtalte Atea-sag. Alle de dømte anker enten sagen eller kræver betænkningstid for at overveje, om man vil anke dommen.

Opdateret klokken 18.08 Andro Vrlic var den første til at fortælle, at hans klient Rene Clausen anker dommen med påstand om frifindelse. Han fortæller også, at Claus Hougesen ligeledes anker.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” siger Andro Vrlic som forklaring på, hvorfor hans klient vælger at anke dommen.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Michael Mølkær Jensen anker også dommen. Samme melding kommer fra Advokat Kåre Pihlmann der fortæller, at de også anker.

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Både Carsten Ritzaus' og Per Juul Andersens advokater fortæller, at deres klienter erklærer at de tager sig betænkningstid efter dommen.

Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic, bad allerede kort efter domsafsigelsen om en kort pause for at drøfte med sin klient, om man ønskede at anke dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea accepterer heller ikke bøden på de 10 millioner kroner med det samme. Her har man også bedt om betænkningstid umiddelbart efter dommen.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Dommen endte sådan her for de otte tiltalte:

10 måneders fængsel til Claus True Hougesen, tidligere koncernchef i Atea.

Otte måneders fængsel til Peter Hillingsøe Trans, tidligere CEO i Atea.

Otte måneders fængsel til Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea.

Halvandets års ubetinget fængsel til Rene Clausen

10 måneders fængsel til Michael Steen Hansen, tidligere koncern-it-chef i Region Sjælland

40 dages fængsel til Michael Mølkær Nielsen, tidligere it-direktør i Region Sjælland

Et års ubetinget fængsel til Per Juul Andersen, tidligere salgschef i Atea.

Mens Atea får en bøde på 10 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere