Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Der er tilsyneladende ikke tilfredshed med dommen, der i dag er blevet afsagt i den stort omtalte Atea-sag. Alle de dømte anker enten sagen eller kræver betænkningstid for at overveje, om man vil anke dommen.

Opdateret klokken 18.08 Andro Vrlic var den første til at fortælle, at hans klient Rene Clausen anker dommen med påstand om frifindelse. Han fortæller også, at Claus Hougesen ligeledes anker.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” siger Andro Vrlic som forklaring på, hvorfor hans klient vælger at anke dommen.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Michael Mølkær Jensen anker også dommen. Samme melding kommer fra Advokat Kåre Pihlmann der fortæller, at de også anker.

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Både Carsten Ritzaus' og Per Juul Andersens advokater fortæller, at deres klienter erklærer at de tager sig betænkningstid efter dommen.

Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic, bad allerede kort efter domsafsigelsen om en kort pause for at drøfte med sin klient, om man ønskede at anke dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea accepterer heller ikke bøden på de 10 millioner kroner med det samme. Her har man også bedt om betænkningstid umiddelbart efter dommen.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Dommen endte sådan her for de otte tiltalte:

10 måneders fængsel til Claus True Hougesen, tidligere koncernchef i Atea.

Otte måneders fængsel til Peter Hillingsøe Trans, tidligere CEO i Atea.

Otte måneders fængsel til Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea.

Halvandets års ubetinget fængsel til Rene Clausen

10 måneders fængsel til Michael Steen Hansen, tidligere koncern-it-chef i Region Sjælland

40 dages fængsel til Michael Mølkær Nielsen, tidligere it-direktør i Region Sjælland

Et års ubetinget fængsel til Per Juul Andersen, tidligere salgschef i Atea.

Mens Atea får en bøde på 10 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere