Artikel top billede

Foto: Unsplash.com

Ticketmaster ramt af hackerangreb: Advarer danske brugere om muligt misbrug af kontooplysninger

Den internationale billetudbyder Ticketmaster er blevet ramt af et hackerangreb. Oplysninger om kundernes navn, adresser e-mail og betalingsoplysninger er stjålet. Selskabet opfordrer til at man holder øje med misbrug af kontooplysninger.

Ticketmaster, der sælger billetter til koncerter og forestillinger i hele verden herunder Danmark, er blevet ramt af et hackerangreb, der betyder, at flere kunder har fået stjålet deres peronlige oplysninger.

Selskabet har ikke endnu noget præcist overblik over, hvem der er blevet hacket, men det er særligt kunder, der har købt billetter i Storbritanien, der er udsat.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Ticketmasters danske kunder kan dog også være ramt.

Selskabet har i hvert fald sendt en mail rundt til alle kunder med en opfordring om at holde øje med om ens kontooplysninger bliver misbrugt.

Læs også: Ticketmaster afslører: Vi bliver angrebet af billethaj-bots fem milliarder gange om året

“Vi anbefaler, at du overvåger dine kontoudskrifter for muligt bedrageri eller identitetstyveri. Hvis du er bekymret eller bemærker enhver form for mistænkelig aktivitet på din konto, skal du kontakte din(e) bank(er) og eventuelle kreditkortselskaber,”hedder det i mailen, der er sendt ud til de danske kunder.

Navn. adresse og betalingsoplysninger er stjålet

Ticketmaster forklarer, at man endnu ikke ved, hvordan hackerne har fået adgang til oplysningerne.

Læs også: Stort hackerangreb opdaget: 500.000 enheder ramt af koordineret cyber-angreb

Men det er selskabets kundesupportportal, der er blevet ramt af en 'ondsindet software'. Portalen bliver leveret af it-selskabet Inbenta Technologies.

Det er oplysninger som navn, adresse, e-mail adresse, telefonnummer, betalingsoplysninger og Ticketmaster login information, som hackerne har fået fat på.

Læs også: Ticketmaster skifter papirbilletten ud med ansigtsgenkendelse

Kender endnu ikke omfanget

Det er mindre end fem procent af selskabets kunder, der har fået hacket deres oplysninger.

Det er primært kunder i Storbritanien der har købet billetter mellem februar måned og 23. juni der er blevet ramt, oplyser selskabet.

Men de danske kunder har altså også fået en opfordring fra Ticketmaster om, at de muligvis også kan være ramt.

“Vi kontakter dig, fordi du har købt eller har forsøgt at købe billetter mellem september 2017 og den 23. juni 2018. Selvom at vi ikke har nogle beviser for, at dine data er blevet kompromitteret, så giver vi dig besked som en sikkerhedsforanstaltning,” skriver Ticketmaster til sine kunder i mailen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ticketmasters danske afdelingen.

Men i pressemeddlelsen fremgår det, at selskabet arbejder på at finde frem til sikkerhedsbristen.

“Forensiske hold og sikkerhedseksperter arbejder døgnet rundt for at forstå hvordan dataene var blevet kompromitteret. Vi arbejder sammen med relevante myndigheder, såvel som kreditkortselskaber og banker,” skriver Ticketmaster i pressemeddelelsen.

Læs også: Kreditkortselskab afslører efter kæmpe hackerangreb: Disse data er blevet lækket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere