Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Flere straffesager kan være på vej: Bagmandspolitiet overvejer at rejse sag mod endnu flere tidligere Atea-folk

En række personer, der arbejder hos Atea eller tidligere har gjort det, er dukket op på Bagmandspolitiets radar. Nu overvejer man, om der også skal rejses tiltale mod dem.

Retten i Glostrup dømte onsdag en række tidligere topfolk fra Region Sjælland og Atea skyldige i den store sag om bestikkelse, men der kan vise sig at være flere sager på vej.

Ifølge Finans er seks salgschefer og en direktør, der enten er ansat hos Atea eller tidligere har været det, sigtet for bestikkelse. Nu overvejer Bagmandspolitiet så, om der skal rejses tiltale mod de i alt syv personer.

Læs mere her: Dom netop afsagt: Tidligere DSB-ansat frifundet i Atea-bestikkelsessag

Overfor Finans peger anklager i Atea-sagen Jørn Thostrup på, at de pågældende personer skal ses i relation til de mindre sager, der allerede er afgjort. Her er en række personer fra en stribe offentlige myndigheder blevet kendt skyldige i at modtage bestikkelse, men der har ikke været rejst tiltale mod de, der ydede bestikkelsen fra Atea's side.

Læs mere her: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet

Sagerne omhandlede blandt andet Udenrigsministeriet, DSB og Københavns Kommune. Her blev flere offentligt ansatte kendt skyldige i at have modtaget bestikkelse i form af it-udstyr.

Det forholder sig dog ikke sådan, at man fra Bagmandspolitiets side har ventet på at få prøvet sagen mod Atea-folkene, før man afgører, om der kan rejses flere sager. Det garanterer Jørn Thostrup overfor Finans.

"Det er helt selvstændige sager," siger han.

Atea oplyser til Computerworld, at ingen i dagens Atea er sigtet, tiltalt eller dømt i relation til sagerne.

Læs mere her:Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere