Artikel top billede

Med medieforlig skal Netflix og HBO tvinges til kæmpe-investeringer i dansk indhold - men hvordan skal det lige foregå?

Interview: Dansk Folkeparti vil ikke oplyse, hvilke sanktioner det vil få for udenlandske streamingtjenester, hvis de ikke investerer to procent af deres danske omsætning i dansk indhold, som det foreslåes i det nye medieforlig. "Det skal nok blive godt," siger Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti.

Det er endnu uvist, hvilke sanktioner store streamingtjenester som Netflix og HBO vil blive mødt med, hvis de ikke lever op til det nye medieforligs krav om, at de skal investere to procent af deres omsætning i dansk indhold.

Det oplyser Dansk Folkepartis medieordfører, Alex Ahrendtsen.

”Det er noget, som vi kommer til at kigge på,” siger han.

Alex Ahrendtsen henviser til det afsnit i medieforliget, hvor der står, at den nærmere udmøntning af ordningen aftales i efteråret 2018.

Men I må vel have gjort jer nogle tanker om, hvilke redskaber, der er i værktøjskassen?

”Ja, det har vi, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på nu. Det er noget, som vi vender tilbage med.”

Vil blokeringer af tjenesterne kunne komme på tale?

”Blokeringer af deres sider? Nej det er slet ikke noget, som vi har diskuteret. Men vi vil på et senere tidspunkt komme ind på, hvad vi gør. Det er dog min opfattelse, at tjenesterne gerne vil være med til at investere. Det har både Netflix og HBO selv sagt, og det har de også givet udtryk for under forhandlingerne.”

Men i det tilfælde, at der er tjenester som ikke lever op til kravet. Hvordan vil I så forhindre, at danskerne alligevel tilgår de udenlandske tjenester?

”Jamen både Netflix og HBO er jo allerede i Danmark, så jeg forstår slet ikke spørgsmålet. Vi har intet mod, at danskerne bruger denne type strømningstjenester.”

Men hvis der er tjenester, som ikke ønsker at leve op til kravene og lukker ned for deres danske side, hvordan vil I så forhindre danskerne i fortsat at bruge den amerikanske udgave af tjenesterne?

Mange danskere brugte Netflix før de officielt kom til landet, og det var ikke noget, der krævede større teknisk snilde…

”Det er jo helt hypotetisk. Jeg kan slet ikke forestille mig, at Netflix skulle trække sig ud af landet, når de selv har sagt, at de gerne vil investere. Det tror jeg slet ikke på. Nej, det skal nok godt blive godt.”

Men hvorfor er det i det hele taget nødvendigt at lovgive om det, når nu Netflix og HBO allerede har givet udtryk for, at de gerne vil investere i dansk indhold?

”Det er jo for at vi kan blive sikre på, at de gør det, og for at sikre, at vi får en ordning, der gælder for alle,” siger Alex Ahrendtsen.

Læs også:
Nyt medieforlig tvinger streamingtjenester til at investere millioner i dansk indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere