Artikel top billede

Med medieforlig skal Netflix og HBO tvinges til kæmpe-investeringer i dansk indhold - men hvordan skal det lige foregå?

Interview: Dansk Folkeparti vil ikke oplyse, hvilke sanktioner det vil få for udenlandske streamingtjenester, hvis de ikke investerer to procent af deres danske omsætning i dansk indhold, som det foreslåes i det nye medieforlig. "Det skal nok blive godt," siger Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti.

Det er endnu uvist, hvilke sanktioner store streamingtjenester som Netflix og HBO vil blive mødt med, hvis de ikke lever op til det nye medieforligs krav om, at de skal investere to procent af deres omsætning i dansk indhold.

Det oplyser Dansk Folkepartis medieordfører, Alex Ahrendtsen.

”Det er noget, som vi kommer til at kigge på,” siger han.

Alex Ahrendtsen henviser til det afsnit i medieforliget, hvor der står, at den nærmere udmøntning af ordningen aftales i efteråret 2018.

Men I må vel have gjort jer nogle tanker om, hvilke redskaber, der er i værktøjskassen?

”Ja, det har vi, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på nu. Det er noget, som vi vender tilbage med.”

Vil blokeringer af tjenesterne kunne komme på tale?

”Blokeringer af deres sider? Nej det er slet ikke noget, som vi har diskuteret. Men vi vil på et senere tidspunkt komme ind på, hvad vi gør. Det er dog min opfattelse, at tjenesterne gerne vil være med til at investere. Det har både Netflix og HBO selv sagt, og det har de også givet udtryk for under forhandlingerne.”

Men i det tilfælde, at der er tjenester som ikke lever op til kravet. Hvordan vil I så forhindre, at danskerne alligevel tilgår de udenlandske tjenester?

”Jamen både Netflix og HBO er jo allerede i Danmark, så jeg forstår slet ikke spørgsmålet. Vi har intet mod, at danskerne bruger denne type strømningstjenester.”

Men hvis der er tjenester, som ikke ønsker at leve op til kravene og lukker ned for deres danske side, hvordan vil I så forhindre danskerne i fortsat at bruge den amerikanske udgave af tjenesterne?

Mange danskere brugte Netflix før de officielt kom til landet, og det var ikke noget, der krævede større teknisk snilde…

”Det er jo helt hypotetisk. Jeg kan slet ikke forestille mig, at Netflix skulle trække sig ud af landet, når de selv har sagt, at de gerne vil investere. Det tror jeg slet ikke på. Nej, det skal nok godt blive godt.”

Men hvorfor er det i det hele taget nødvendigt at lovgive om det, når nu Netflix og HBO allerede har givet udtryk for, at de gerne vil investere i dansk indhold?

”Det er jo for at vi kan blive sikre på, at de gør det, og for at sikre, at vi får en ordning, der gælder for alle,” siger Alex Ahrendtsen.

Læs også:
Nyt medieforlig tvinger streamingtjenester til at investere millioner i dansk indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere