Artikel top billede

Dustin køber hollandsk it-selskab: Lægger næsten halv milliard kroner på bordet

Dustin køber det hollandske it-selskab Vincere Groep, der leverer it-løsninger og managed services inden for cloud og sikkerhed og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor.

Hardware-forhandleren Dustin har ifølge en fondsbørsmeddelelse købt den hollandske it-virksomhed Vincere Groep for 65 millioner euro svarende til omkring 484 millioner kroner.

Vincere har 370 medarbejdere og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor, herunder primært uddannelses- og sundhedssektoren.

Købet skal ses som et led i at styrke Dustins kompetencer indenfor managed services og it-løsninger, hedder det.

Vincere havde i 2017 en omsætning tæt på en halv milliard kroner (67,1 millioner euro). Købet bliver gennemført uden lån og finansieret via eksisterende kreditfaciliteter.

"Vi tager den næste skridt i vores ekspansion og eksporterer vores succesfulde forretningsmodel, der kombinerer e-commerce og relaterede salg til Holland," siger Thomas Ekman, præsident og CEO hos Dustin og fortsætter:

"Via dette opkøb øger vi vores marked, og Holland er meget sammenlignelig med Norden både i forhold til markedsstruktur og kundebehov."

Thomas Ekman fortæller, at Vincere bliver en naturlig del af Dustin og konsolideret ind i virksomheden fra dags dato.

Den nuværende ledelse bliver i virksomheden fremadrettet.

Dusting har hovedkontor i Stockholm, hvor den driver en forretning, der nu ikke blot er koncentreret til Norden, men nu også Holland.

Baseret på de seneste 12 måneders salgsresultater svarer opkøbet til 7,3 procent af Dustins samlede 'net sale', der for de seneste 12 måneder lød på 7,23 milliarder kroner. I 2017 havde Dusin en omsætning på mere end seks milliarder kroner.

Dustin sælger it-produkter med dertilhørende tjenester til forskellige virksomheder, og har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger tre til fem opkøb hvert år.

Seneste var det opkøbet af det svenske selskab DAV Partner, som specialiserer sig i AV-løsninger og videokonference til den offentlige sektor.

Det kan du læse mere om her: Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab

Nu er det så en mere traditionel it-servicevirksomhed, der har fået Dustin til at hive pengepungen frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere