Artikel top billede

Dustin køber hollandsk it-selskab: Lægger næsten halv milliard kroner på bordet

Dustin køber det hollandske it-selskab Vincere Groep, der leverer it-løsninger og managed services inden for cloud og sikkerhed og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor.

Hardware-forhandleren Dustin har ifølge en fondsbørsmeddelelse købt den hollandske it-virksomhed Vincere Groep for 65 millioner euro svarende til omkring 484 millioner kroner.

Vincere har 370 medarbejdere og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor, herunder primært uddannelses- og sundhedssektoren.

Købet skal ses som et led i at styrke Dustins kompetencer indenfor managed services og it-løsninger, hedder det.

Vincere havde i 2017 en omsætning tæt på en halv milliard kroner (67,1 millioner euro). Købet bliver gennemført uden lån og finansieret via eksisterende kreditfaciliteter.

"Vi tager den næste skridt i vores ekspansion og eksporterer vores succesfulde forretningsmodel, der kombinerer e-commerce og relaterede salg til Holland," siger Thomas Ekman, præsident og CEO hos Dustin og fortsætter:

"Via dette opkøb øger vi vores marked, og Holland er meget sammenlignelig med Norden både i forhold til markedsstruktur og kundebehov."

Thomas Ekman fortæller, at Vincere bliver en naturlig del af Dustin og konsolideret ind i virksomheden fra dags dato.

Den nuværende ledelse bliver i virksomheden fremadrettet.

Dusting har hovedkontor i Stockholm, hvor den driver en forretning, der nu ikke blot er koncentreret til Norden, men nu også Holland.

Baseret på de seneste 12 måneders salgsresultater svarer opkøbet til 7,3 procent af Dustins samlede 'net sale', der for de seneste 12 måneder lød på 7,23 milliarder kroner. I 2017 havde Dusin en omsætning på mere end seks milliarder kroner.

Dustin sælger it-produkter med dertilhørende tjenester til forskellige virksomheder, og har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger tre til fem opkøb hvert år.

Seneste var det opkøbet af det svenske selskab DAV Partner, som specialiserer sig i AV-løsninger og videokonference til den offentlige sektor.

Det kan du læse mere om her: Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab

Nu er det så en mere traditionel it-servicevirksomhed, der har fået Dustin til at hive pengepungen frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere