Artikel top billede

Dustin køber hollandsk it-selskab: Lægger næsten halv milliard kroner på bordet

Dustin køber det hollandske it-selskab Vincere Groep, der leverer it-løsninger og managed services inden for cloud og sikkerhed og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor.

Hardware-forhandleren Dustin har ifølge en fondsbørsmeddelelse købt den hollandske it-virksomhed Vincere Groep for 65 millioner euro svarende til omkring 484 millioner kroner.

Vincere har 370 medarbejdere og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor, herunder primært uddannelses- og sundhedssektoren.

Købet skal ses som et led i at styrke Dustins kompetencer indenfor managed services og it-løsninger, hedder det.

Vincere havde i 2017 en omsætning tæt på en halv milliard kroner (67,1 millioner euro). Købet bliver gennemført uden lån og finansieret via eksisterende kreditfaciliteter.

"Vi tager den næste skridt i vores ekspansion og eksporterer vores succesfulde forretningsmodel, der kombinerer e-commerce og relaterede salg til Holland," siger Thomas Ekman, præsident og CEO hos Dustin og fortsætter:

"Via dette opkøb øger vi vores marked, og Holland er meget sammenlignelig med Norden både i forhold til markedsstruktur og kundebehov."

Thomas Ekman fortæller, at Vincere bliver en naturlig del af Dustin og konsolideret ind i virksomheden fra dags dato.

Den nuværende ledelse bliver i virksomheden fremadrettet.

Dusting har hovedkontor i Stockholm, hvor den driver en forretning, der nu ikke blot er koncentreret til Norden, men nu også Holland.

Baseret på de seneste 12 måneders salgsresultater svarer opkøbet til 7,3 procent af Dustins samlede 'net sale', der for de seneste 12 måneder lød på 7,23 milliarder kroner. I 2017 havde Dusin en omsætning på mere end seks milliarder kroner.

Dustin sælger it-produkter med dertilhørende tjenester til forskellige virksomheder, og har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger tre til fem opkøb hvert år.

Seneste var det opkøbet af det svenske selskab DAV Partner, som specialiserer sig i AV-løsninger og videokonference til den offentlige sektor.

Det kan du læse mere om her: Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab

Nu er det så en mere traditionel it-servicevirksomhed, der har fået Dustin til at hive pengepungen frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere