Artikel top billede

Dustin køber hollandsk it-selskab: Lægger næsten halv milliard kroner på bordet

Dustin køber det hollandske it-selskab Vincere Groep, der leverer it-løsninger og managed services inden for cloud og sikkerhed og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor.

Hardware-forhandleren Dustin har ifølge en fondsbørsmeddelelse købt den hollandske it-virksomhed Vincere Groep for 65 millioner euro svarende til omkring 484 millioner kroner.

Vincere har 370 medarbejdere og fokuserer på små og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor, herunder primært uddannelses- og sundhedssektoren.

Købet skal ses som et led i at styrke Dustins kompetencer indenfor managed services og it-løsninger, hedder det.

Vincere havde i 2017 en omsætning tæt på en halv milliard kroner (67,1 millioner euro). Købet bliver gennemført uden lån og finansieret via eksisterende kreditfaciliteter.

"Vi tager den næste skridt i vores ekspansion og eksporterer vores succesfulde forretningsmodel, der kombinerer e-commerce og relaterede salg til Holland," siger Thomas Ekman, præsident og CEO hos Dustin og fortsætter:

"Via dette opkøb øger vi vores marked, og Holland er meget sammenlignelig med Norden både i forhold til markedsstruktur og kundebehov."

Thomas Ekman fortæller, at Vincere bliver en naturlig del af Dustin og konsolideret ind i virksomheden fra dags dato.

Den nuværende ledelse bliver i virksomheden fremadrettet.

Dusting har hovedkontor i Stockholm, hvor den driver en forretning, der nu ikke blot er koncentreret til Norden, men nu også Holland.

Baseret på de seneste 12 måneders salgsresultater svarer opkøbet til 7,3 procent af Dustins samlede 'net sale', der for de seneste 12 måneder lød på 7,23 milliarder kroner. I 2017 havde Dusin en omsætning på mere end seks milliarder kroner.

Dustin sælger it-produkter med dertilhørende tjenester til forskellige virksomheder, og har tidligere meldt ud, at selskabet planlægger tre til fem opkøb hvert år.

Seneste var det opkøbet af det svenske selskab DAV Partner, som specialiserer sig i AV-løsninger og videokonference til den offentlige sektor.

Det kan du læse mere om her: Dustin går i kødet på Atea: Køber svensk selskab

Nu er det så en mere traditionel it-servicevirksomhed, der har fået Dustin til at hive pengepungen frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere