Artikel top billede

Efter bestikkelsesskandale med tråde til Danmark: Nu skal magtfuld familie bag Samsung tvinges til at sælge aktier for 83 milliarder kroner

Den sydkoreanske regering slår nu ned på den magtfulde familie bag elektronikgiganten Samsung. Det kommer efter, at familien har været involveret i en stor bestikkelsesskandale, der også havde tråde til Danmark.

En betydelig del af den sydkoreanske elektronikgigant Samsung Electronics er ejet af magtfulde sydkoreanske familier. De såkaldte chaebol-familier

Det vil den sydkoreanske regering ifølge Bloomberg nu sætte en stopper for, og det ventes, at landets regering vil vedtage en lov, der i praksis betyder, at den magtfulde Lee Kun-hee-familie tvinges til at sælge aktier for 83 milliarder kroner i selskabet.

Lee Kun-hees aktier i Samsung Electronic er ejet via forsikringsselskabet Samsung Life Insurance Co, og den sydkoreanske regering planlægger at vedtage en lov, der forbyder forsikringsselskaber at eje mere end tre procent af et andet selskab.

Læs også: Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

Bestikkelsessag med tråde til Danmark

Sidste år blev Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, i dømt fem års fængsel i en stor bestikkelsesskandale.

Samsung—arvingen havde blandt andet doneret 200 millioner kroner til en række velgørenhedsfonde, der havde tråde til Sydkoreas tidligere præsident Park Geun-hye.

Retten vurderede, at donationerne blev givet i bytte for politiske tjenester, der blandt andet skulle sikre, at en fusion mellem to Samsung-selskaber blev godtkendt af konkurrencemyndighederne.

Sagen trak også tråde til Danmark. Her blev den 20-årige datter til en af den daværende præsidents venner under stor mediebevågenhed i 2017 tilbageholdt af politiet i Aalborg.

Den 20-årige kvinde spillede ifølge DR en væsentlig rolle i bestikkelsessagen, da hun havde fået finansieret store del af sin ridesports-karriere af store sydkoreanske selskaber - her i blandt Samsung - der angiveligt af denne vej forsøgte at få politisk indflydelse.

Politiker: Selskaber har brugt tvivlsomme metoder
Lee Jong-Kul, der er politiker i det sydkoreanske regeringsparti, siger, at loven er nødvendig af hensyn til de folk, der er har forsikringer i Samsung Life, men også af hensyn til den frie konkurrence.

”Mange virksomheder, herunder Samsung, har brugt tvivlsomme metoder til at drive deres forretning, og de har i mange år taget deres unfair konkurrencefordel for givet. Men hvis Sydkorea skal forblive konkurrencedygtige på globalt plan, skal vores selskaber drives mere gennemsigtigt og i overensstemmelse med internationale standarder, " siger Lee Jong-Kul ifølge Bloomberg.

Læs også:
Samsung skifter ud på (næsten) alle topposter: Lover kæmpe-udbytter til aktionærerne

Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere