Artikel top billede

Efter bestikkelsesskandale med tråde til Danmark: Nu skal magtfuld familie bag Samsung tvinges til at sælge aktier for 83 milliarder kroner

Den sydkoreanske regering slår nu ned på den magtfulde familie bag elektronikgiganten Samsung. Det kommer efter, at familien har været involveret i en stor bestikkelsesskandale, der også havde tråde til Danmark.

En betydelig del af den sydkoreanske elektronikgigant Samsung Electronics er ejet af magtfulde sydkoreanske familier. De såkaldte chaebol-familier

Det vil den sydkoreanske regering ifølge Bloomberg nu sætte en stopper for, og det ventes, at landets regering vil vedtage en lov, der i praksis betyder, at den magtfulde Lee Kun-hee-familie tvinges til at sælge aktier for 83 milliarder kroner i selskabet.

Lee Kun-hees aktier i Samsung Electronic er ejet via forsikringsselskabet Samsung Life Insurance Co, og den sydkoreanske regering planlægger at vedtage en lov, der forbyder forsikringsselskaber at eje mere end tre procent af et andet selskab.

Læs også: Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

Bestikkelsessag med tråde til Danmark

Sidste år blev Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, i dømt fem års fængsel i en stor bestikkelsesskandale.

Samsung—arvingen havde blandt andet doneret 200 millioner kroner til en række velgørenhedsfonde, der havde tråde til Sydkoreas tidligere præsident Park Geun-hye.

Retten vurderede, at donationerne blev givet i bytte for politiske tjenester, der blandt andet skulle sikre, at en fusion mellem to Samsung-selskaber blev godtkendt af konkurrencemyndighederne.

Sagen trak også tråde til Danmark. Her blev den 20-årige datter til en af den daværende præsidents venner under stor mediebevågenhed i 2017 tilbageholdt af politiet i Aalborg.

Den 20-årige kvinde spillede ifølge DR en væsentlig rolle i bestikkelsessagen, da hun havde fået finansieret store del af sin ridesports-karriere af store sydkoreanske selskaber - her i blandt Samsung - der angiveligt af denne vej forsøgte at få politisk indflydelse.

Politiker: Selskaber har brugt tvivlsomme metoder
Lee Jong-Kul, der er politiker i det sydkoreanske regeringsparti, siger, at loven er nødvendig af hensyn til de folk, der er har forsikringer i Samsung Life, men også af hensyn til den frie konkurrence.

”Mange virksomheder, herunder Samsung, har brugt tvivlsomme metoder til at drive deres forretning, og de har i mange år taget deres unfair konkurrencefordel for givet. Men hvis Sydkorea skal forblive konkurrencedygtige på globalt plan, skal vores selskaber drives mere gennemsigtigt og i overensstemmelse med internationale standarder, " siger Lee Jong-Kul ifølge Bloomberg.

Læs også:
Samsung skifter ud på (næsten) alle topposter: Lover kæmpe-udbytter til aktionærerne

Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere