Artikel top billede

Efter bestikkelsesskandale med tråde til Danmark: Nu skal magtfuld familie bag Samsung tvinges til at sælge aktier for 83 milliarder kroner

Den sydkoreanske regering slår nu ned på den magtfulde familie bag elektronikgiganten Samsung. Det kommer efter, at familien har været involveret i en stor bestikkelsesskandale, der også havde tråde til Danmark.

En betydelig del af den sydkoreanske elektronikgigant Samsung Electronics er ejet af magtfulde sydkoreanske familier. De såkaldte chaebol-familier

Det vil den sydkoreanske regering ifølge Bloomberg nu sætte en stopper for, og det ventes, at landets regering vil vedtage en lov, der i praksis betyder, at den magtfulde Lee Kun-hee-familie tvinges til at sælge aktier for 83 milliarder kroner i selskabet.

Lee Kun-hees aktier i Samsung Electronic er ejet via forsikringsselskabet Samsung Life Insurance Co, og den sydkoreanske regering planlægger at vedtage en lov, der forbyder forsikringsselskaber at eje mere end tre procent af et andet selskab.

Læs også: Samsung-topchef og arving til imperiet dømt for bestikkelse: Står til flere års fængsel

Bestikkelsessag med tråde til Danmark

Sidste år blev Lee Jae-Yong, næstformand hos Samsung og barnebarn til Samsungs grundlægger, i dømt fem års fængsel i en stor bestikkelsesskandale.

Samsung—arvingen havde blandt andet doneret 200 millioner kroner til en række velgørenhedsfonde, der havde tråde til Sydkoreas tidligere præsident Park Geun-hye.

Retten vurderede, at donationerne blev givet i bytte for politiske tjenester, der blandt andet skulle sikre, at en fusion mellem to Samsung-selskaber blev godtkendt af konkurrencemyndighederne.

Sagen trak også tråde til Danmark. Her blev den 20-årige datter til en af den daværende præsidents venner under stor mediebevågenhed i 2017 tilbageholdt af politiet i Aalborg.

Den 20-årige kvinde spillede ifølge DR en væsentlig rolle i bestikkelsessagen, da hun havde fået finansieret store del af sin ridesports-karriere af store sydkoreanske selskaber - her i blandt Samsung - der angiveligt af denne vej forsøgte at få politisk indflydelse.

Politiker: Selskaber har brugt tvivlsomme metoder
Lee Jong-Kul, der er politiker i det sydkoreanske regeringsparti, siger, at loven er nødvendig af hensyn til de folk, der er har forsikringer i Samsung Life, men også af hensyn til den frie konkurrence.

”Mange virksomheder, herunder Samsung, har brugt tvivlsomme metoder til at drive deres forretning, og de har i mange år taget deres unfair konkurrencefordel for givet. Men hvis Sydkorea skal forblive konkurrencedygtige på globalt plan, skal vores selskaber drives mere gennemsigtigt og i overensstemmelse med internationale standarder, " siger Lee Jong-Kul ifølge Bloomberg.

Læs også:
Samsung skifter ud på (næsten) alle topposter: Lover kæmpe-udbytter til aktionærerne

Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere