Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Efter norsk milliardsalg: TDC-boss varsler investeringer på højt niveau i tv-forretningen

TDC har ingen planer om at sælge sin danske tv-forretning. Der skal i stedet investeres i stor stil. Det er meldingen fra afgående topchef Pernille Erenbjerg, efter tirsdagens milliardstore norske frasalg.

TDC har tidligere tirsdag offentliggjort salget af hele selskabets norske forretning, der består af Get og TDC Norway, til Telia.

Salgsprisen er 21 milliarder norske kroner, svarende til omkring 16,5 milliarder kroner.

Med frasalget af Get, der har 428.000 tv-kunder, forsvinder omkring 22 procent af TDC's samlede tv-forretning, men det betyder ikke, at TDC på sigt har planer om at skille sig helt af med tv-forretningen.

Tværtimod garanterer TDC's afgående topchef, Pernille Erenbjerg, at der ikke er planer om at skille sig af med den danske tv-forretning.

"Nej, det er der ikke nogen planer om. Det er en del af kerneaktiviteten, så det er meget vigtigt, at tv-forretningen fortsat er i god form. Og der er planer om at investere på højt niveau i den del af forretningen," siger Pernille Erenbjerg til Børsen.

Læs også: TDC sælger hele sin norske forretning til Telia for 16,5 milliarder kroner - skal bruges på at nedbringe gæld

Milliarder skal bruges til nedbringelse af gæld

Pernille Erenbjerg fortæller desuden til avisen, at en del af milliarderne fra det norske frasalg skal bruges på at nedbringe TDC's gæld til bankerne, så forholdet mellem indtjening og gæld ikke ændrer sig.

Frasalget er det blot seneste i rækken, som TDC har foretaget gennem de senere år.

TDC solgte således TDC Sverige til Tele2 for 2,3 milliarder kroner i efteråret 2016, mens TDC Hosting i foråret 2017 blev solgt til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Travlt forår for TDC

Første halvdel af 2018 har været begivenhedsrigt for TDC's vedkommende.

Selskabet blev i foråret solgt til konsortiet DK Telekommunikation, der består af PFA, PKA, ATP samt australske Maquarie.

Det har fået Pernille Erenbjerg til at sige sin stilling op, ligesom selskabet har varslet en opsplitning.

Det kan du læse mere om her: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

Derudover tiltræder Vestas' bestyrelsesformand, Bent Nordberg, 1. august som ny bestyrelsesformand hos TDC.

Det kan du læse mere om her: TDC henter ny bestyrelsesformand i Vetas
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere