Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

Efter norsk milliardsalg: TDC-boss varsler investeringer på højt niveau i tv-forretningen

TDC har ingen planer om at sælge sin danske tv-forretning. Der skal i stedet investeres i stor stil. Det er meldingen fra afgående topchef Pernille Erenbjerg, efter tirsdagens milliardstore norske frasalg.

TDC har tidligere tirsdag offentliggjort salget af hele selskabets norske forretning, der består af Get og TDC Norway, til Telia.

Salgsprisen er 21 milliarder norske kroner, svarende til omkring 16,5 milliarder kroner.

Med frasalget af Get, der har 428.000 tv-kunder, forsvinder omkring 22 procent af TDC's samlede tv-forretning, men det betyder ikke, at TDC på sigt har planer om at skille sig helt af med tv-forretningen.

Tværtimod garanterer TDC's afgående topchef, Pernille Erenbjerg, at der ikke er planer om at skille sig af med den danske tv-forretning.

"Nej, det er der ikke nogen planer om. Det er en del af kerneaktiviteten, så det er meget vigtigt, at tv-forretningen fortsat er i god form. Og der er planer om at investere på højt niveau i den del af forretningen," siger Pernille Erenbjerg til Børsen.

Læs også: TDC sælger hele sin norske forretning til Telia for 16,5 milliarder kroner - skal bruges på at nedbringe gæld

Milliarder skal bruges til nedbringelse af gæld

Pernille Erenbjerg fortæller desuden til avisen, at en del af milliarderne fra det norske frasalg skal bruges på at nedbringe TDC's gæld til bankerne, så forholdet mellem indtjening og gæld ikke ændrer sig.

Frasalget er det blot seneste i rækken, som TDC har foretaget gennem de senere år.

TDC solgte således TDC Sverige til Tele2 for 2,3 milliarder kroner i efteråret 2016, mens TDC Hosting i foråret 2017 blev solgt til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Travlt forår for TDC

Første halvdel af 2018 har været begivenhedsrigt for TDC's vedkommende.

Selskabet blev i foråret solgt til konsortiet DK Telekommunikation, der består af PFA, PKA, ATP samt australske Maquarie.

Det har fået Pernille Erenbjerg til at sige sin stilling op, ligesom selskabet har varslet en opsplitning.

Det kan du læse mere om her: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

Derudover tiltræder Vestas' bestyrelsesformand, Bent Nordberg, 1. august som ny bestyrelsesformand hos TDC.

Det kan du læse mere om her: TDC henter ny bestyrelsesformand i Vetas
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere