Artikel top billede

Efter norsk milliardsalg: TDC-boss varsler investeringer på højt niveau i tv-forretningen

TDC har ingen planer om at sælge sin danske tv-forretning. Der skal i stedet investeres i stor stil. Det er meldingen fra afgående topchef Pernille Erenbjerg, efter tirsdagens milliardstore norske frasalg.

TDC har tidligere tirsdag offentliggjort salget af hele selskabets norske forretning, der består af Get og TDC Norway, til Telia.

Salgsprisen er 21 milliarder norske kroner, svarende til omkring 16,5 milliarder kroner.

Med frasalget af Get, der har 428.000 tv-kunder, forsvinder omkring 22 procent af TDC's samlede tv-forretning, men det betyder ikke, at TDC på sigt har planer om at skille sig helt af med tv-forretningen.

Tværtimod garanterer TDC's afgående topchef, Pernille Erenbjerg, at der ikke er planer om at skille sig af med den danske tv-forretning.

"Nej, det er der ikke nogen planer om. Det er en del af kerneaktiviteten, så det er meget vigtigt, at tv-forretningen fortsat er i god form. Og der er planer om at investere på højt niveau i den del af forretningen," siger Pernille Erenbjerg til Børsen.

Læs også: TDC sælger hele sin norske forretning til Telia for 16,5 milliarder kroner - skal bruges på at nedbringe gæld

Milliarder skal bruges til nedbringelse af gæld

Pernille Erenbjerg fortæller desuden til avisen, at en del af milliarderne fra det norske frasalg skal bruges på at nedbringe TDC's gæld til bankerne, så forholdet mellem indtjening og gæld ikke ændrer sig.

Frasalget er det blot seneste i rækken, som TDC har foretaget gennem de senere år.

TDC solgte således TDC Sverige til Tele2 for 2,3 milliarder kroner i efteråret 2016, mens TDC Hosting i foråret 2017 blev solgt til kapitalfonden Maj Invest Equity.

Travlt forår for TDC

Første halvdel af 2018 har været begivenhedsrigt for TDC's vedkommende.

Selskabet blev i foråret solgt til konsortiet DK Telekommunikation, der består af PFA, PKA, ATP samt australske Maquarie.

Det har fået Pernille Erenbjerg til at sige sin stilling op, ligesom selskabet har varslet en opsplitning.

Det kan du læse mere om her: TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

Derudover tiltræder Vestas' bestyrelsesformand, Bent Nordberg, 1. august som ny bestyrelsesformand hos TDC.

Det kan du læse mere om her: TDC henter ny bestyrelsesformand i Vetas
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere