Artikel top billede

Foto: Jennifer Jacquemart

Medie: Så gigantisk bliver EU's Android-bøde til Google: Vil få en bøde på 32 milliarder kroner

Ifølge amerikanske Bloomberg bliver EU-kommisionens bøde til Google næsten dobbelt så stor som den, der ramte den amerikanske søgegigant sidste år.

Svimlede 32 milliarder kroner (4,3 milliarder euro, red).

Så stor bliver den gigantiske bøde, som EU's konkurrencekommisær Margrethe Vestager senere i dag ventes at stange ud til Google.

Det erfarer det amerikanske medie Bloomberg News.

Google bliver ramt af bøden, fordi EU-kommisionen vurderer, at Google med styresystemet Android har misbrugt sin dominerende position på markedet for mobile styresystemer.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android

Margrethe Vestager har ifølge nyhedsbureauet Reuters allerede informeret Googles topchef, Sundar Pichai, om udfaldet af kendelsen. Det skete under et telefonopkald tirsdag.

Bøden kommer knap et år efter, at EU's idømte Google en dengang rekordstor bøde på knap 18 milliarder kroner for at misbruge sin dominerende position på søgemaskinemarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere