Artikel top billede

Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android

Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.

Konsekvensen af, at EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har idømt Google en bøde på 32 milliarder kroner, kan blive at Android ikke længere er gratis.

Den tanke luftes nu af Google topchef, Sundar Pichai, på sin blog.

"Indtil videre har Android-forretningsmodellen betydet, at vi ikke har behøvet at tage betaling fra telefonproducenter for vores teknologi eller været afhængige af en stramt kontrolleret distributionsmodel," skriver Sundar Pichai.

Han gør det klart, at Google kun tjener penge på Android, hvis selskabets apps er installeret.

"Hvis telefonproducenterne eller netværksoperatørerne ikke kan inkludere vores apps på deres brede udvalg af enheder vil det forstyrres balancen i Androids ecosystem," lyder det videre på bloggen.

Topchefen ignorerer dog, at det stadig er tilladt for producenterne at inkludere Googles apps på enhederne på forhånd.

Google må bare ikke længere tvinge producenterne til at gøre det.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android

Bryder den europæiske konkurrencelov

Google har fået den rekordstore bøde på 32 milliarder kroner for at bundle styresystemet Android med sine egne apps, og det bryder med den europæiske konkurrencelov.

Det er sket ved blandt andet at have pålagt Android-producenter at pre-installere Googles søgemaskine og browser-app.

Hvis producenterne nægtede, kunne de ikke få adgang til Googles app-store, Google Play.

Derudover har Google ifølge Maregthe Vestager også betalt Android-producenter for at sikre, at Googles søgemaskine-app er den eneste søgemaskine-app, som er pre-installeret på enheden.

Sidst men ikke mindst er det blevet vurderet, at Google har forhindret smartphone-producenterne i at sælge enheder med konkurrerende smartphone-styresystemer baseret på Androids open source-kode.

Det betyder, ifølge Margrethe Vestager, at selskabet har kunnet bruge Android-systemet til at danne et monopol.

Google har valgt at anke bøden, der er markant større end den bøde på knap 18 milliarder kroner, som søgegiganten sidste år blev idømt for at misbruge sin dominerende position på markedet for søgemaskiner.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere