Artikel top billede

Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android

Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.

Konsekvensen af, at EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har idømt Google en bøde på 32 milliarder kroner, kan blive at Android ikke længere er gratis.

Den tanke luftes nu af Google topchef, Sundar Pichai, på sin blog.

"Indtil videre har Android-forretningsmodellen betydet, at vi ikke har behøvet at tage betaling fra telefonproducenter for vores teknologi eller været afhængige af en stramt kontrolleret distributionsmodel," skriver Sundar Pichai.

Han gør det klart, at Google kun tjener penge på Android, hvis selskabets apps er installeret.

"Hvis telefonproducenterne eller netværksoperatørerne ikke kan inkludere vores apps på deres brede udvalg af enheder vil det forstyrres balancen i Androids ecosystem," lyder det videre på bloggen.

Topchefen ignorerer dog, at det stadig er tilladt for producenterne at inkludere Googles apps på enhederne på forhånd.

Google må bare ikke længere tvinge producenterne til at gøre det.

Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android

Bryder den europæiske konkurrencelov

Google har fået den rekordstore bøde på 32 milliarder kroner for at bundle styresystemet Android med sine egne apps, og det bryder med den europæiske konkurrencelov.

Det er sket ved blandt andet at have pålagt Android-producenter at pre-installere Googles søgemaskine og browser-app.

Hvis producenterne nægtede, kunne de ikke få adgang til Googles app-store, Google Play.

Derudover har Google ifølge Maregthe Vestager også betalt Android-producenter for at sikre, at Googles søgemaskine-app er den eneste søgemaskine-app, som er pre-installeret på enheden.

Sidst men ikke mindst er det blevet vurderet, at Google har forhindret smartphone-producenterne i at sælge enheder med konkurrerende smartphone-styresystemer baseret på Androids open source-kode.

Det betyder, ifølge Margrethe Vestager, at selskabet har kunnet bruge Android-systemet til at danne et monopol.

Google har valgt at anke bøden, der er markant større end den bøde på knap 18 milliarder kroner, som søgegiganten sidste år blev idømt for at misbruge sin dominerende position på markedet for søgemaskiner.

Læs også: EU bekræfter rekord-bøde til Google: En kæmpe lussing på 32 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere