Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Tiger-stifters søn satser på 3D og VR i selskab med sorte tal / Dansk it-startup samarbejder med Intel om at gøre industrien IoT-klar / Millionkontrakt til danske Motosumo

Morgen-briefing: Tiger-stifters søn satser på 3D og VR i selskab med sorte tal / Dansk it-startup samarbejder med Intel om at gøre industrien IoT-klar / Millionkontrakt til danske Motosumo

God morgen fra Computerworld. Her ugens første hurtige nyhedsoverblik.

Tiger-stifters søn satser på 3D og VR i selskab med sorte tal

Khora, en dansk startup med 14 ansatte og godt en halv million på bundlinjen i seneste regnskab, satser på 3D-animation og Virtual Reality.

Virksomheden, der er stiftet af Simon Lajboschitz, søn af Tiger-stifter Lennart Lajboschitz, består dels af et showroom i København, hvor interesserede kan prøve teknologien, dels en omfattende workshopvirksomhed, hvor Khora demonstrerer mulighederne for virksomheder og udfører produktioner til blandt andet markedsføring, skriver Børsen.

"Vi vil gerne udforske, hvad man kan bruge det til udover porno og spil. Vi har et kæmpeprojekt med Region Hovedstaden, hvor vi laver et klinisk forsøg med behandling af social angst med virtual reality og et klinisk forsøg med Rigshospitalet om smertedistraktion for børn, der skal stikkes, have taget blodprøver eller lagt drop. Det vil vi rigtig gerne have skal blive store internationale succeser," siger Simon Lajboschitz til Børsen.

Dansk it-startup samarbejder med Intel om at gøre industrien IoT-klar

Omnio hedder en dansk it-startup fra 2012, som har udviklet software, der kan gøre data fra industrielt maskineri tilgængelige i en IoT-virkelighed. Selskabet er nu med i Intes program for startups, skriver Børsen.

“Vi ved, hvordan maskinerne snakker, og vi ved, hvordan it-systemer snakker. Hvis it-systemet vil spørge maskinen om noget, f.eks. om temperatur i en kølecontainer, kan vores software oversætte maskinens svar til et it-system," siger Mikkel Sørensen, der er administrerende direktør i virksomheden til Børsen.

Omnio indgår kundeaftaler via pilotprojekter og har lige nu gang i fire - blandt andet inden for skibskonstruktion. Selskabet har foreløbig hentet næsten ni millioner i venturekapital.

Millionkontrakt til danske Motosumo

Den danske tech-startup Motosumo fra 2013 har udviklet teknologi og en tilhørende app, der kan omdanne selv helt simple indendørs motionscykler til state-of-the-art. Omdrejningspunktet er en biomekanisk model koblet med bevægelsessensorer i smartphones, der opsamler data om brugeren.

Et af verdens største cykelbrands, Core Health & Fitness, der blandt andet leverer Schwinn-cykler til motionscentre over hele verden, har indgået en millionkontrakt med Motosumo, fremgår det af en pressemeddelelse.

“Motosumo har udviklet en teknologi og en app, der ikke findes noget andet sted i verden. Den er enkel at bruge, enkel for centrene at installere, og den bringer vores standard Schwinn-cykler op på et helt andet niveau samtidig med, at Motosumo tilfører vores mest avancerede cykler et helt nyt lag i forhold til brugeroplevelse, træningsstatistik og gamification. På den måde disrupter Motosumo vores egen industri nærmest med et trylleslag", siger Dustin Grosz, President & COO i Core Health & Fitness, der hvert år sætter Schwinn-cykler op i godt 1.000 motionscentre svarende til 25.000 Schwinn-cykler.

“Motosumo står med nøglen til at digitalisere en ellers ikke særlig digital industri, og jeg føler mig overbevist om, at vi står over for endnu et dansk eksporteventyr, når fitnesskæder verden over får øjnene op for, hvad teknologien kan", siger Nana Bule, bestyrelsesformand i Motosumo og COO/CMO i Microsoft Denmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere