Artikel top billede

Photo by Bambi Corro on Unsplash (Foto: Photo by Bambi Corro on Unsplash)

Teknologisk oprustning i Københavns Lufthavn: Nye avancerede skannere kan forkorte ventetiden, når du tager på ferie

En ny avanceret 3D-skanner kan betyde, at du ikke længere behøver fjerne væsker fra din håndbagage i sikkerhedskontrollen.

Når du næste år tager på ferie, kan du hvis alt går efter planen, se frem til kortere ventetider ved sikkerhedskontrollen.

For Københavns Lufthavn er netop nu i gang med en teknologisk oprustning, hvor lufthavnen tester en række avancerede 3D-skannere, som i fremtiden skal affotografere passagernes håndbagage.

Det skriver luftfartsmediet Standby.dk.

De nye 3D-skannere gør ifølge medie brug af ”computer tomografi-tekonologi” som også kendes fra de CT-skannere, som bliver brugt på hospitalerne.

Teknologien bliver allerede brugt i Heathrow i London, John F. Kennedy-lufthavnen i New York samt Schiphol i Amsterdam.

Den nye teknologi kan komme til at betyde, at passagerne ikke skal fjerne væsker fra deres håndbagage, hvilket skulle få den effekt at passagerne hurtigere kan bevæge sig gennem sikkerhedskontrollen.

”Hvis testforsøgene viser sig at være succesfulde og metoden bliver godkendt af myndighederne, kan den nye teknologi medføre, at flypassagerer i fremtiden ikke længere behøver fjerne væsker fra deres håndbagage for at få dem separat screenet,” oplyser Storbritanniens transportministerium ifølge Standby.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere