Artikel top billede

Photo by Bambi Corro on Unsplash (Foto: Photo by Bambi Corro on Unsplash)

Teknologisk oprustning i Københavns Lufthavn: Nye avancerede skannere kan forkorte ventetiden, når du tager på ferie

En ny avanceret 3D-skanner kan betyde, at du ikke længere behøver fjerne væsker fra din håndbagage i sikkerhedskontrollen.

Når du næste år tager på ferie, kan du hvis alt går efter planen, se frem til kortere ventetider ved sikkerhedskontrollen.

For Københavns Lufthavn er netop nu i gang med en teknologisk oprustning, hvor lufthavnen tester en række avancerede 3D-skannere, som i fremtiden skal affotografere passagernes håndbagage.

Det skriver luftfartsmediet Standby.dk.

De nye 3D-skannere gør ifølge medie brug af ”computer tomografi-tekonologi” som også kendes fra de CT-skannere, som bliver brugt på hospitalerne.

Teknologien bliver allerede brugt i Heathrow i London, John F. Kennedy-lufthavnen i New York samt Schiphol i Amsterdam.

Den nye teknologi kan komme til at betyde, at passagerne ikke skal fjerne væsker fra deres håndbagage, hvilket skulle få den effekt at passagerne hurtigere kan bevæge sig gennem sikkerhedskontrollen.

”Hvis testforsøgene viser sig at være succesfulde og metoden bliver godkendt af myndighederne, kan den nye teknologi medføre, at flypassagerer i fremtiden ikke længere behøver fjerne væsker fra deres håndbagage for at få dem separat screenet,” oplyser Storbritanniens transportministerium ifølge Standby.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere