Artikel top billede

Foto: Cosco

Hackerne slår igen til mod containerbranchen: Mærsk-konkurrent er ramt af ransomware

En af Maersk Line's konkurrenter på containerområdet er ramt af hackerangreb. Det drejer sig om det kinesiske rederi Cosco, der denne gang er blevet offer for de cyberkriminelle, skriver Finans.

Endnu en containergigant er kommet under cyberangreb. Denne gang er det dog ikke Maersk Line hos danske A.P. Møller-Mærsk, men derimod en af det danske rederis kinesiske konkurrenter, Cosco.

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, i følge Finans.

Læs mere om angrebet på danske A.P. Møller-Mærsk her: Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Rederiet kom i følge branchemediets oplysninger under angreb tirsdag og i følge et andet medie, Finans citerer, så drejer det sig om et såkaldt ransomware-angreb, der låser rederiets systemer og kræver løsepenge for at låse det op igen.

Cosco er et af verdens største rederier og en konkurrent til danske Maersk Line, der er en del af A.P. Møller-Mærsk.

Virksomheden har ikke selv lagt nogen meddelelse eller anden information ud om angrebet på sin hjemmeside, ligesom virksomheden heller ikke kommunikerer om angrebet på de sociale medier. Noget man hos A.P. Møller-Mærsk ellers fik en del ros for efter sidste års angreb.

Læs mere om det her: Sikkerhedsguru skamroser A.P. Møller - Mærsk: Derfor greb selskabet gigantisk hackerangreb helt rigtigt an

Ved netop det angreb blev blandt andet Maersk Line hårdt ramt af et, der kom til at koste flere milliarder kroner for virksomheden.

På Computerworld har vi talt med en daværende CIO hos en anden del af A.P. Møller-Mærsk. Her fortæller han historien om angrebet fordelt på tre kapitler.

Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere