Artikel top billede

Foto: Cosco

Hackerne slår igen til mod containerbranchen: Mærsk-konkurrent er ramt af ransomware

En af Maersk Line's konkurrenter på containerområdet er ramt af hackerangreb. Det drejer sig om det kinesiske rederi Cosco, der denne gang er blevet offer for de cyberkriminelle, skriver Finans.

Endnu en containergigant er kommet under cyberangreb. Denne gang er det dog ikke Maersk Line hos danske A.P. Møller-Mærsk, men derimod en af det danske rederis kinesiske konkurrenter, Cosco.

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, i følge Finans.

Læs mere om angrebet på danske A.P. Møller-Mærsk her: Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Rederiet kom i følge branchemediets oplysninger under angreb tirsdag og i følge et andet medie, Finans citerer, så drejer det sig om et såkaldt ransomware-angreb, der låser rederiets systemer og kræver løsepenge for at låse det op igen.

Cosco er et af verdens største rederier og en konkurrent til danske Maersk Line, der er en del af A.P. Møller-Mærsk.

Virksomheden har ikke selv lagt nogen meddelelse eller anden information ud om angrebet på sin hjemmeside, ligesom virksomheden heller ikke kommunikerer om angrebet på de sociale medier. Noget man hos A.P. Møller-Mærsk ellers fik en del ros for efter sidste års angreb.

Læs mere om det her: Sikkerhedsguru skamroser A.P. Møller - Mærsk: Derfor greb selskabet gigantisk hackerangreb helt rigtigt an

Ved netop det angreb blev blandt andet Maersk Line hårdt ramt af et, der kom til at koste flere milliarder kroner for virksomheden.

På Computerworld har vi talt med en daværende CIO hos en anden del af A.P. Møller-Mærsk. Her fortæller han historien om angrebet fordelt på tre kapitler.

Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere