Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Foto: Cosco

Hackerne slår igen til mod containerbranchen: Mærsk-konkurrent er ramt af ransomware

En af Maersk Line's konkurrenter på containerområdet er ramt af hackerangreb. Det drejer sig om det kinesiske rederi Cosco, der denne gang er blevet offer for de cyberkriminelle, skriver Finans.

Endnu en containergigant er kommet under cyberangreb. Denne gang er det dog ikke Maersk Line hos danske A.P. Møller-Mærsk, men derimod en af det danske rederis kinesiske konkurrenter, Cosco.

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, i følge Finans.

Læs mere om angrebet på danske A.P. Møller-Mærsk her: Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Rederiet kom i følge branchemediets oplysninger under angreb tirsdag og i følge et andet medie, Finans citerer, så drejer det sig om et såkaldt ransomware-angreb, der låser rederiets systemer og kræver løsepenge for at låse det op igen.

Cosco er et af verdens største rederier og en konkurrent til danske Maersk Line, der er en del af A.P. Møller-Mærsk.

Virksomheden har ikke selv lagt nogen meddelelse eller anden information ud om angrebet på sin hjemmeside, ligesom virksomheden heller ikke kommunikerer om angrebet på de sociale medier. Noget man hos A.P. Møller-Mærsk ellers fik en del ros for efter sidste års angreb.

Læs mere om det her: Sikkerhedsguru skamroser A.P. Møller - Mærsk: Derfor greb selskabet gigantisk hackerangreb helt rigtigt an

Ved netop det angreb blev blandt andet Maersk Line hårdt ramt af et, der kom til at koste flere milliarder kroner for virksomheden.

På Computerworld har vi talt med en daværende CIO hos en anden del af A.P. Møller-Mærsk. Her fortæller han historien om angrebet fordelt på tre kapitler.

Til Computerworlds Premium-medlemmer: Download eksklusiv single og lydbog om det store Mærsk-angreb - fortalt time for time
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere