Artikel top billede

Kæmperegning til Mærsk: Cyberangreb kan koste mere end to milliarder kroner

Mærsk blev hårdt ramt af sommerens Petya-angreb, der påvirkede forretningen i hele verden. Og regningen kan løbe op i et milliardbeløb.

A.P. Møller-Mærsk var den virksomhed i Danmark, der blev hårdest ramt af sommerens Petya-angreb, og mere end en måned efter angrebet, arbejder Mærsk stadig på at komme helt tilbage til normal drift.

Angrebet har betydet tabt salg for mange ramte virksomheder, og ifølge en række analytikere bliver det rigtig dyrt for den danske rederi-gigant.

The New York Times har gennemgået analytikernes bud på omkostningerne ved angrebet, og ifølge visse analytikere kan Mærsk ende med en regning på 2,8 milliarder kroner.

De mest positive analytikere vurderer, at cyberangrebet ”kun” kommer til at koste Mærsk lidt over 300 millioner kroner, og i gennemsnit vurderer de adspurgte analytikere, at Petya kommer til at koste Mærsk mellem 630 millioner og 1,6 milliarder kroner.

Dansk analytiker: Hackerangreb er en ny udgift

Den danske Mærsk-analytiker Morten Imsgard fra Sydbank er enig i, at der er venter en regning til Mærsk, men han vil ikke forsøge at sætte tal på.

”Men vi har fået regnskaber fra andre selskaber, der har været ramt, og de beretter, at det har kostet salg og indtjening. Så der er en regning, der skal betales,” siger han til Ritzau og tilføjer, at man ikke har nogen køreklar metode til at udregne tab ved hackerangreb.

”Det er ikke noget, vi har beskæftiget os med. Men foråret har budt på to storeangreb, så det er nok noget, vi bliver nødt til at forholde os til.”

Mærsk afviser at kommentere på omkostningerne ved hackerangrebet før virksomheden fremlægger kvartalsregnskab 16. august.

Læs også: Virksomheder mister milliarder: Så meget har Petya og WannaCry kostet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere