Artikel top billede

Apple bekræfter: Der er problemer med vores nye MacBooks, dette fix gør maskinerne op til dobbelt så hurtige

En ny opdatering fra Apples redder de nye MacBook Pro maskiner fra overophedning.

Siden Apples 2018-kollektion af Macbook Pro debuterede i midten af måneden, har stadigt flere bruger-meldinger kritiseret Apples nye bærbare: de bliver så varme, at ydelsen lider.

I værste tilfælde, MacBook Pro 15 varianten med Core i9 Processor ombord, overophedede maskinen i sådan en grad, at de lovede processorfrekvenser ikke kunne opnås. I enkelte opgaver betød det, at maskinen var langsommere end sin forgænger.

Apple er siden ugens kontrovers blevet opmærksom på problemet og undskylder over for The Verge:

”Vi beklager over for de berørte kunder som har oplevet andet end optimal ydelse på deres nye maskiner”, undskylder en talsperson for selskabet.

Selskabet har siden identificeret årsagen til den voldsomme varmeudledning. Den såkaldte ’throttling’, hvor frekvensen neddrosles for at minimere varmeudledningen, opstår kun under meget specifikke opgaver som er faldet udenfor Apples sædvanlige testregime, lyder forklaringen.

Fejlen optræder på samtlige af de nye MacBook Pro 15 og 13 modeller med ottende generation Intel Core processorer ombord.

I sin nyeste version af MacOS High Sierra (10.13.6) udgivet i går, retter Apple problemet. Apple råder berørte brugere til at hente og installere opdateringen snarest.

Læs også: Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Fejlrettelse giver et massivt boost

Med den opdaterede systemsoftware, lover Apple at genetablere de store performance-fordele som den nyeste generation af MacBook Pro besidder.

I dokumentationen til selskabets nye MacBook-kollektion lover Apple, at den 13-tommer store MacBook Pro er op til dobbelt så hurtigt som sin forgænger, mens ydelsen ryger op til 70 procent i vejret i den større MacBook Pro 15 i forhold til sidste års model.

Se også: Apple klar med ny opdatering af Macbook Pro-computere: Får nye kraftfulde processorer og et helt nyt tastatur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere