Artikel top billede

Apple bekræfter: Der er problemer med vores nye MacBooks, dette fix gør maskinerne op til dobbelt så hurtige

En ny opdatering fra Apples redder de nye MacBook Pro maskiner fra overophedning.

Siden Apples 2018-kollektion af Macbook Pro debuterede i midten af måneden, har stadigt flere bruger-meldinger kritiseret Apples nye bærbare: de bliver så varme, at ydelsen lider.

I værste tilfælde, MacBook Pro 15 varianten med Core i9 Processor ombord, overophedede maskinen i sådan en grad, at de lovede processorfrekvenser ikke kunne opnås. I enkelte opgaver betød det, at maskinen var langsommere end sin forgænger.

Apple er siden ugens kontrovers blevet opmærksom på problemet og undskylder over for The Verge:

”Vi beklager over for de berørte kunder som har oplevet andet end optimal ydelse på deres nye maskiner”, undskylder en talsperson for selskabet.

Selskabet har siden identificeret årsagen til den voldsomme varmeudledning. Den såkaldte ’throttling’, hvor frekvensen neddrosles for at minimere varmeudledningen, opstår kun under meget specifikke opgaver som er faldet udenfor Apples sædvanlige testregime, lyder forklaringen.

Fejlen optræder på samtlige af de nye MacBook Pro 15 og 13 modeller med ottende generation Intel Core processorer ombord.

I sin nyeste version af MacOS High Sierra (10.13.6) udgivet i går, retter Apple problemet. Apple råder berørte brugere til at hente og installere opdateringen snarest.

Læs også: Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Fejlrettelse giver et massivt boost

Med den opdaterede systemsoftware, lover Apple at genetablere de store performance-fordele som den nyeste generation af MacBook Pro besidder.

I dokumentationen til selskabets nye MacBook-kollektion lover Apple, at den 13-tommer store MacBook Pro er op til dobbelt så hurtigt som sin forgænger, mens ydelsen ryger op til 70 procent i vejret i den større MacBook Pro 15 i forhold til sidste års model.

Se også: Apple klar med ny opdatering af Macbook Pro-computere: Får nye kraftfulde processorer og et helt nyt tastatur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere