Artikel top billede

Apple bekræfter: Der er problemer med vores nye MacBooks, dette fix gør maskinerne op til dobbelt så hurtige

En ny opdatering fra Apples redder de nye MacBook Pro maskiner fra overophedning.

Siden Apples 2018-kollektion af Macbook Pro debuterede i midten af måneden, har stadigt flere bruger-meldinger kritiseret Apples nye bærbare: de bliver så varme, at ydelsen lider.

I værste tilfælde, MacBook Pro 15 varianten med Core i9 Processor ombord, overophedede maskinen i sådan en grad, at de lovede processorfrekvenser ikke kunne opnås. I enkelte opgaver betød det, at maskinen var langsommere end sin forgænger.

Apple er siden ugens kontrovers blevet opmærksom på problemet og undskylder over for The Verge:

”Vi beklager over for de berørte kunder som har oplevet andet end optimal ydelse på deres nye maskiner”, undskylder en talsperson for selskabet.

Selskabet har siden identificeret årsagen til den voldsomme varmeudledning. Den såkaldte ’throttling’, hvor frekvensen neddrosles for at minimere varmeudledningen, opstår kun under meget specifikke opgaver som er faldet udenfor Apples sædvanlige testregime, lyder forklaringen.

Fejlen optræder på samtlige af de nye MacBook Pro 15 og 13 modeller med ottende generation Intel Core processorer ombord.

I sin nyeste version af MacOS High Sierra (10.13.6) udgivet i går, retter Apple problemet. Apple råder berørte brugere til at hente og installere opdateringen snarest.

Læs også: Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Fejlrettelse giver et massivt boost

Med den opdaterede systemsoftware, lover Apple at genetablere de store performance-fordele som den nyeste generation af MacBook Pro besidder.

I dokumentationen til selskabets nye MacBook-kollektion lover Apple, at den 13-tommer store MacBook Pro er op til dobbelt så hurtigt som sin forgænger, mens ydelsen ryger op til 70 procent i vejret i den større MacBook Pro 15 i forhold til sidste års model.

Se også: Apple klar med ny opdatering af Macbook Pro-computere: Får nye kraftfulde processorer og et helt nyt tastatur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere