Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Den næste iPhone vil kun indeholde modem-chips fra Intel, lyder det fra Qualcomm. Det betyder, at den næste iPhone kan få langsommere netværkshastigheder end Android-rivalerne, men det kan også vise sig at blive en økonomisk lussing til Qualcomm.

Den næste iPhone, som Apple ventes at blive præsenteret i næste måned, vil ikke gøre brug af modem-chip fra Qualcomm.

I stedet vil den efter alt at dømme udelukkende gøre brug af chip fra konkurrenten Intel.

Det offentliggjorde Qualcomm onsdag aften, da den amerikanske chip-gigant offentliggjorde sit kvartalsregnskab. Det skriver it-mediet CNET.

”Apple planlægger udelukkende at bruge modemer fra vores konkurrenter i den næste iPhone,” sagde George Davis, finansdirektør for Qualcomm, i ifølge CNET i forbindelse med virksomhedens såkaldte earnings call.

Den konkurrent kan kun være Intel, da Qualcomm og Intel er de eneste virksomheder, der laver denne type modem-chips.

Android-telefoner kan slå iPhones på hastigheden

Apple sælger årligt hvert år i omegnen af 200 millioner iPhone, og det kan derfor vise sig, at blive en mærkbar økonomisk lussing, der rammer den amerikanske chip-producent.

Men det kan også få konsekvenser for Apple. For ifølge CNET kan det betyde, at de næste iPhones vil få lavere netværks-hastigheder end konkurrerende Android-telefoner, fordi Qualcomms chips, som bliver brugt i mange Android-telefoner, ifølge Cnet, i øjeblikket er hurtigere end Intels.

Læs også: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer

Bitter juridisk tvist

Apple har ellers tidligere udelukkende anvendt modem chips fra Qualcomms i sine telefoner. Men både i iPhone 7 og iPhone 8 har Apple valgt at bruge chip fra begge selskaber.

Forklaringen skal muligvis findes i at Apple og Qualcomm gennem de seneste år har været kastet ud i en bitter juridisk tvist, hvor Apple har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Så sent som i sidste rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin doinerende markedsposition.

Læs også: Chip-giganten Qualcomm risikerer ny kæmpe EU-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere