Artikel top billede

Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Den næste iPhone vil kun indeholde modem-chips fra Intel, lyder det fra Qualcomm. Det betyder, at den næste iPhone kan få langsommere netværkshastigheder end Android-rivalerne, men det kan også vise sig at blive en økonomisk lussing til Qualcomm.

Den næste iPhone, som Apple ventes at blive præsenteret i næste måned, vil ikke gøre brug af modem-chip fra Qualcomm.

I stedet vil den efter alt at dømme udelukkende gøre brug af chip fra konkurrenten Intel.

Det offentliggjorde Qualcomm onsdag aften, da den amerikanske chip-gigant offentliggjorde sit kvartalsregnskab. Det skriver it-mediet CNET.

”Apple planlægger udelukkende at bruge modemer fra vores konkurrenter i den næste iPhone,” sagde George Davis, finansdirektør for Qualcomm, i ifølge CNET i forbindelse med virksomhedens såkaldte earnings call.

Den konkurrent kan kun være Intel, da Qualcomm og Intel er de eneste virksomheder, der laver denne type modem-chips.

Android-telefoner kan slå iPhones på hastigheden

Apple sælger årligt hvert år i omegnen af 200 millioner iPhone, og det kan derfor vise sig, at blive en mærkbar økonomisk lussing, der rammer den amerikanske chip-producent.

Men det kan også få konsekvenser for Apple. For ifølge CNET kan det betyde, at de næste iPhones vil få lavere netværks-hastigheder end konkurrerende Android-telefoner, fordi Qualcomms chips, som bliver brugt i mange Android-telefoner, ifølge Cnet, i øjeblikket er hurtigere end Intels.

Læs også: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer

Bitter juridisk tvist

Apple har ellers tidligere udelukkende anvendt modem chips fra Qualcomms i sine telefoner. Men både i iPhone 7 og iPhone 8 har Apple valgt at bruge chip fra begge selskaber.

Forklaringen skal muligvis findes i at Apple og Qualcomm gennem de seneste år har været kastet ud i en bitter juridisk tvist, hvor Apple har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Så sent som i sidste rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin doinerende markedsposition.

Læs også: Chip-giganten Qualcomm risikerer ny kæmpe EU-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere