Artikel top billede

Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone

Den næste iPhone vil kun indeholde modem-chips fra Intel, lyder det fra Qualcomm. Det betyder, at den næste iPhone kan få langsommere netværkshastigheder end Android-rivalerne, men det kan også vise sig at blive en økonomisk lussing til Qualcomm.

Den næste iPhone, som Apple ventes at blive præsenteret i næste måned, vil ikke gøre brug af modem-chip fra Qualcomm.

I stedet vil den efter alt at dømme udelukkende gøre brug af chip fra konkurrenten Intel.

Det offentliggjorde Qualcomm onsdag aften, da den amerikanske chip-gigant offentliggjorde sit kvartalsregnskab. Det skriver it-mediet CNET.

”Apple planlægger udelukkende at bruge modemer fra vores konkurrenter i den næste iPhone,” sagde George Davis, finansdirektør for Qualcomm, i ifølge CNET i forbindelse med virksomhedens såkaldte earnings call.

Den konkurrent kan kun være Intel, da Qualcomm og Intel er de eneste virksomheder, der laver denne type modem-chips.

Android-telefoner kan slå iPhones på hastigheden

Apple sælger årligt hvert år i omegnen af 200 millioner iPhone, og det kan derfor vise sig, at blive en mærkbar økonomisk lussing, der rammer den amerikanske chip-producent.

Men det kan også få konsekvenser for Apple. For ifølge CNET kan det betyde, at de næste iPhones vil få lavere netværks-hastigheder end konkurrerende Android-telefoner, fordi Qualcomms chips, som bliver brugt i mange Android-telefoner, ifølge Cnet, i øjeblikket er hurtigere end Intels.

Læs også: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer

Bitter juridisk tvist

Apple har ellers tidligere udelukkende anvendt modem chips fra Qualcomms i sine telefoner. Men både i iPhone 7 og iPhone 8 har Apple valgt at bruge chip fra begge selskaber.

Forklaringen skal muligvis findes i at Apple og Qualcomm gennem de seneste år har været kastet ud i en bitter juridisk tvist, hvor Apple har lagt sag an mod Qualcomm og beskyldt virksomheden for at bruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Så sent som i sidste rejste EU en sag mod Qualcomm, der kan resultere i at virksomheden får en kæmpe bøde for at misbruge sin doinerende markedsposition.

Læs også: Chip-giganten Qualcomm risikerer ny kæmpe EU-bøde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere