Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

Chip-giganten Qualcomm risikerer ny kæmpe EU-bøde

Ifølge EU-kommissionen har chip-giganten Qualcomm via kunstigt lave priser forsøgt at holde konkurrenterne ude af markedet.

EU’s konkurrencemyndigheder rejste torsdag nye anklager mod den amerikanske chipproducent.

Ifølge anklagerne har Qualcomm via kunstigt lave priser forsøgt at holde konkurrenterne Nvidia og Icera ud af markedet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske chip-gigant har længe været i EU-Kommisionens sigtekorn, der nu af flere omgange har anklaget virksomheden for at misbruge sin dominerende markedsposition til at give økonomiske incitamenter til virksomheder, der udelukkende brugte virksomhedens chips frem for konkurrenternes.

EU kan pålægge Qualcomm en bøde på helt op til 10 procent af virksomhedens gloale omsætning, hvis det bliver vurderet at de har brudt den europæiske konkurrencelovgivning.

Læs også: Kæmpe EU-bøde til Qualcomm for hemmelig aftale med Apple: Har betalt milliarder for at få Apple til kun at bruge Qualcomm-chip i iPhone

Så sent som i januar blev Qualcomm i dømt en EU-bøde på 997 millioner euro for at betale Apple for en eklusiv-aftale, der sikrede, at Apple udelukende brugte virksomhedens chips og.

Det skete angiveligt i et forsøg på at presse Intel ud af markedet for LTE-chips.

”Qualcomm har i mere end fem år ulovligt holdt konkurrenter ude fra markedet for LTE-chipset og dermed cementeret sin dominerende markedsposition,” sagde EU’s konkurrencekommisær Margrethe Vestager(R) dengang.

Og allerede i 2015 blev Qualcomm af EU anklaget for i perioden mellem 2009 og 2011 at have misbrugt sin markedsposition i et forsøg udkonkurrere Icera.

Læs også Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere