Artikel top billede

Chip-giganten Qualcomm risikerer ny kæmpe EU-bøde

Ifølge EU-kommissionen har chip-giganten Qualcomm via kunstigt lave priser forsøgt at holde konkurrenterne ude af markedet.

EU’s konkurrencemyndigheder rejste torsdag nye anklager mod den amerikanske chipproducent.

Ifølge anklagerne har Qualcomm via kunstigt lave priser forsøgt at holde konkurrenterne Nvidia og Icera ud af markedet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske chip-gigant har længe været i EU-Kommisionens sigtekorn, der nu af flere omgange har anklaget virksomheden for at misbruge sin dominerende markedsposition til at give økonomiske incitamenter til virksomheder, der udelukkende brugte virksomhedens chips frem for konkurrenternes.

EU kan pålægge Qualcomm en bøde på helt op til 10 procent af virksomhedens gloale omsætning, hvis det bliver vurderet at de har brudt den europæiske konkurrencelovgivning.

Læs også: Kæmpe EU-bøde til Qualcomm for hemmelig aftale med Apple: Har betalt milliarder for at få Apple til kun at bruge Qualcomm-chip i iPhone

Så sent som i januar blev Qualcomm i dømt en EU-bøde på 997 millioner euro for at betale Apple for en eklusiv-aftale, der sikrede, at Apple udelukende brugte virksomhedens chips og.

Det skete angiveligt i et forsøg på at presse Intel ud af markedet for LTE-chips.

”Qualcomm har i mere end fem år ulovligt holdt konkurrenter ude fra markedet for LTE-chipset og dermed cementeret sin dominerende markedsposition,” sagde EU’s konkurrencekommisær Margrethe Vestager(R) dengang.

Og allerede i 2015 blev Qualcomm af EU anklaget for i perioden mellem 2009 og 2011 at have misbrugt sin markedsposition i et forsøg udkonkurrere Icera.

Læs også Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere