Photo by Ali Abdul Rahman on Unsplash

To helt nye skærm-typer på vej: De bliver næsten umulige at smadre

Godt nyt til fumlefingrede smartphone-brugere. Der er to nye skærm-typer på vej, og de bliver næsten umulige at smadre.

Der er godt nyt til alle os, der ikke passer så godt på vores telefoner, som vi burde gøre.

For der er to nye skærm-typer på vej, og ifølge producenterne bag er de ualmindeligt hårdføre.

Samsung har eksempelvis netop offentliggjort en række detaljer om en helt ny type OLED-skærm, som den koreanske elektronikgigant i en pressemeddelelse” hævder er så godt som umulig at smadre.

Der er ifølge Samsung tale om en fleksibel skærm, hvilket vil sige, at det er muligt at bøje skærmen.

Læs også: Slut med knuste smartphone-skærme? Selvhelende "glas" opdaget ved et uheld

Tog ikke skade af voldsom test
Samsung har selv lavet en række test af skærmen. I en test er skærmen blevet tabt 26 gange i træk fra 1,2 meter højde, og samtidig blevet udsat for temperaturer på op til 71 grader celsius og ned til -32 grader celsius uden, at skærmen tog skade af det.

Samsung fremhæver ligeledes, at skærmen på grund af kombinationen af hårdførhed og lav vægt er særlig velegnet til bærbare enheder, som eksempelvis smartphones elelr tablet.

Det vides dog ikke hvornår og eventuelt i hvilke produkter, at Samsung har tænkt sig at tage den nye skærm i brug.

Samsung oplyser dog, at udover brug i smartphones kan den også anvendes i multimedie-konsoller, bærbare spillekonsoller og i militært isenkram.

Ny udgave af Gorilla Glass på vej
Samtidig har glasproducenten Corning løftet sløret for den seneste generation af sin berømte glastype, Gorilla Glass 6.

Corning hævder ligesom Samsung, at den nye glastype bliver usædvanligt hårdfør. Virksomhedens egne test viser angiveligt, at skærmen kan tabes 15 gange træk fra en meters højde uden at tage skade.

Det vil sige, at den klarer sig dobbelt så godt, som den forrige udgave af Gorilla Glass.

Gorilla Glass bliver brugt at flere store smartphone producenter. Det gælder blandt andet HTC, Huawei, Samsung og Apple.

Apple har brugt glas fra Corning lige siden, at Steve Jobs i 2007 introducerede den første iPhone, og sidste år offentliggjorde Apple en investering på 200 millioner dollar i den amerikanske glasproducent fra Kentucky.

Læs også: Fem anderledes smartphones: Innovationen bobler i krogene af mobilbranchen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.