Artikel top billede

Har du også undret dig over, at Youtube er så langsom? Måske bruger du den forkerte browser

YouTube fungerer op til fem gange hurtigere, hvis du bruger Googles egen browser. Der findes dog en løsning på problemet, hvis du foretrækker Firefox, Safari eller Microsoft Edge.

YouTube, der er ejet af Google, er fem gange hurtigere, hvis du bruger Googles egen browser, Chrome.

Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge.

Ifølge mediet skyldes det, at YouTube for et år siden lancerede et nyt design, hvor der samtidig blev gjort brug af en særlig såkaldt DOM API, som indtil videre kun understøttes af Chrome-browseren.

Det betyder i praksis, at andre browsere stadigvæk kan afspille videoer fra YouTube, men det går altså helt op til fem gange langsommere end med Chrome.

Læs også: Mozilla giver dig mulighed for at se, om du er blevet hacket med nyt Firefox-værktøj

Google giver ofte fordele til Chrome

The Verge påpeger, at det langt fra er det eneste eksempel på, at Google fintuner sine forskellige internet-tjenester, så de kun virker optimalt med Google egen browser, eller i nogle tilfælde udelukkende virker med Chrome-browseren.

Eksempelvis har det ikke været muligt at bruge Microsofts browser Edge med tjenesterne Google Meet, Allo, Google Earth, YouTube TV.

Firefox-brugere har ligeledes været afskåret fra at bruge YouTube TV, mens Windows Phone-brugere i en periode ikke har haft adgang til Google Maps.

Her er en mulig løsning

Ifølge The Verge kan du dog løse hastighedsproblemet ved at tvinge din browser til at hente YouTubes gamle design.

Firefox-brugere kan hente en særlig YouTube classic-extension, mens Edge-brugere og Safari-brugere ifølge The Verge kan hente appen Tampermonkey og derefter hente et særligt script, der tvinger browseren til at hente YouTubes gamle design.

Tampermonkey til Edge kan hentes her, men scriptet til Edge kan hentes her.

Mens Tampermonkey til Safari kan hentes her, men scriptet til Safari kan hentes her.

Læs også: Edge-browseren flopper: Windows 10-brugerne vender ryggen til Microsofts egen browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere