Artikel top billede

Har du også undret dig over, at Youtube er så langsom? Måske bruger du den forkerte browser

YouTube fungerer op til fem gange hurtigere, hvis du bruger Googles egen browser. Der findes dog en løsning på problemet, hvis du foretrækker Firefox, Safari eller Microsoft Edge.

YouTube, der er ejet af Google, er fem gange hurtigere, hvis du bruger Googles egen browser, Chrome.

Det skriver det amerikanske tech-medie The Verge.

Ifølge mediet skyldes det, at YouTube for et år siden lancerede et nyt design, hvor der samtidig blev gjort brug af en særlig såkaldt DOM API, som indtil videre kun understøttes af Chrome-browseren.

Det betyder i praksis, at andre browsere stadigvæk kan afspille videoer fra YouTube, men det går altså helt op til fem gange langsommere end med Chrome.

Læs også: Mozilla giver dig mulighed for at se, om du er blevet hacket med nyt Firefox-værktøj

Google giver ofte fordele til Chrome

The Verge påpeger, at det langt fra er det eneste eksempel på, at Google fintuner sine forskellige internet-tjenester, så de kun virker optimalt med Google egen browser, eller i nogle tilfælde udelukkende virker med Chrome-browseren.

Eksempelvis har det ikke været muligt at bruge Microsofts browser Edge med tjenesterne Google Meet, Allo, Google Earth, YouTube TV.

Firefox-brugere har ligeledes været afskåret fra at bruge YouTube TV, mens Windows Phone-brugere i en periode ikke har haft adgang til Google Maps.

Her er en mulig løsning

Ifølge The Verge kan du dog løse hastighedsproblemet ved at tvinge din browser til at hente YouTubes gamle design.

Firefox-brugere kan hente en særlig YouTube classic-extension, mens Edge-brugere og Safari-brugere ifølge The Verge kan hente appen Tampermonkey og derefter hente et særligt script, der tvinger browseren til at hente YouTubes gamle design.

Tampermonkey til Edge kan hentes her, men scriptet til Edge kan hentes her.

Mens Tampermonkey til Safari kan hentes her, men scriptet til Safari kan hentes her.

Læs også: Edge-browseren flopper: Windows 10-brugerne vender ryggen til Microsofts egen browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere