Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver

WeChat har mere end én milliard aktive brugere, der anvender appen til alt fra virksomhedskommunikation til betalinger og dating. En af dem der ikke kan undvære appen er danske Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af Tradeshift.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på det kinesiske fænomen WeChat, der har én milliard aktive brugere og spiller en central rolle i de fleste kineseres liv
  • Få indsigt i hvordan den danske tech-virksomhed Tradeshift anvender WeChat
  • WeChat er blevet kritiseret af menneskerettighedsorganisationer og privacy-forkæmpere. Hør hvilke forholdsregler, du bør tage, når du bruger appen
1.626
8:15 min
I Kina betyder det ikke så meget, hvilket styresystem du har på din telefon. Forklaringen er, at mange kineseres digitale liv foregår i én app, WeChat.

En app, der eksempelvis bliver brugt til alt fra kommunikation på arbejdet til kommunikation i fritiden, men også til butiksbetalinger, dating eller til bestillinger af hyrevogne.

WeChat har med andre ord udviklet sig til en helt central del af de fleste kineseres tilværelse, og i praksis er WeChat en slags styresystem i styresystemet.

Det forklarer Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af den danske tech-virksomhed Tradeshift.

"Vestlige besked-apps virker direkte primitive, når du sammenligner med WeChat," siger han til Computerworld.

Han besøger hver måned Tradeshifts kinesiske afdeling, og her har han ved selvsyn oplevet, hvordan WeChat i løbet af de seneste år har taget Kina med storm.

I dag har WeChat mere end én milliard aktive brugere, og hvad enten du har en Android-telefon eller en iPhone, så er WeChat den første app, som mange kinesere henter, når de har anskaffet sig en ny telefon.

Det samme bør du gøre, hvis du skal til Kina, lyder rådet fra Mikkel Hippe Brun

”Kommer du i dag til Kina som udlænding – uanset om du er flyttet herover eller blot er afsted på ferie – så er mit råd altid, at du som noget af det første skal downloade WeChat,” siger han.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Zoom i frontalangreb mod Teams og Slack: Se hvordan de nye features bringer Zoom-tjenesten ind på kontorerne

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Trak sig for to år siden: Nu vender Klaus Holse tilbage til posten som bestyrelsesformand for EG

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

It-sikkerhedsekspert maner til besindighed om politiets mulige brug af ansigtsgenkendelse og Clearview AI: "Jeg tror ikke på, at vi kan stoppe det"


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.