Artikel top billede

Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver

WeChat har mere end én milliard aktive brugere, der anvender appen til alt fra virksomhedskommunikation til betalinger og dating. En af dem der ikke kan undvære appen er danske Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af Tradeshift.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på det kinesiske fænomen WeChat, der har én milliard aktive brugere og spiller en central rolle i de fleste kineseres liv
  • Få indsigt i hvordan den danske tech-virksomhed Tradeshift anvender WeChat
  • WeChat er blevet kritiseret af menneskerettighedsorganisationer og privacy-forkæmpere. Hør hvilke forholdsregler, du bør tage, når du bruger appen
1.626
8:15 min
I Kina betyder det ikke så meget, hvilket styresystem du har på din telefon. Forklaringen er, at mange kineseres digitale liv foregår i én app, WeChat.

En app, der eksempelvis bliver brugt til alt fra kommunikation på arbejdet til kommunikation i fritiden, men også til butiksbetalinger, dating eller til bestillinger af hyrevogne.

WeChat har med andre ord udviklet sig til en helt central del af de fleste kineseres tilværelse, og i praksis er WeChat en slags styresystem i styresystemet.

Det forklarer Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af den danske tech-virksomhed Tradeshift.

"Vestlige besked-apps virker direkte primitive, når du sammenligner med WeChat," siger han til Computerworld.

Han besøger hver måned Tradeshifts kinesiske afdeling, og her har han ved selvsyn oplevet, hvordan WeChat i løbet af de seneste år har taget Kina med storm.

I dag har WeChat mere end én milliard aktive brugere, og hvad enten du har en Android-telefon eller en iPhone, så er WeChat den første app, som mange kinesere henter, når de har anskaffet sig en ny telefon.

Det samme bør du gøre, hvis du skal til Kina, lyder rådet fra Mikkel Hippe Brun

”Kommer du i dag til Kina som udlænding – uanset om du er flyttet herover eller blot er afsted på ferie – så er mit råd altid, at du som noget af det første skal downloade WeChat,” siger han.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter