Tesla er ude med hatten: Håber på kinesisk milliard-investering i ny fabrik

Elbilsfabrikanten vil alliere sig med kinesiske investorer, når deres næste millardfabrik skal bygges.

Det kniber for Tesla med at følge med efterspørgslen på selskabets populære elbiler.

En ny fabrik på kinesisk grund kan meget vel blive løsningen på det problem, lyder det fra kilder tæt på selskabet. Det skriver Bloomberg.

Fabrikken vil koste 5 milliarder dollar at opføre, næsten 32 milliarder kroner, og skal finansieres delvist af lokale kinesiske investorer. Den vil blive bygget nær Shanghai.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

Uden kinesiske investorer vil ekspansionsplanerne være truede, eftersom at Tesla kun kan mønstre 2,7 milliarder dollar i sin kontantbeholdning.

Analytikkere fra Bloomberg Intelligence estimerer dog, at den nye Tesla-fabrik kan blive op til dobbelt så dyr end de planlagte 5 milliarder.

Den første kinesiskproducerede Tesla-bil, en Tesla Model 3, regnes med at rulle fra samlebåndet en gang i 2020.

Tesla-bossen Elon Musk opnåede i sidste måned en præliminær byggetilladelse – bare få dage inden at den kinesiske regering indledte sit modspil på den første amerikanske bredside i den verserende handelskrig mellem stormagterne.

Med et kinesisk produktionsanlæg vil elbilsfabrikanten kunne omgå en nyligt opført toldbarriere på 25 procent på amerikanskproducerede biler i Kina.

Læs også: Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.