Artikel top billede

Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Apple er gået i dialog med kinesiske televirksomheder om at komme spam til livs i iMessage i Kina. Det sker på bagkant af stor kritik i kinesiske statsmedier.

Verdens mest værdifulde selskab, Apple, er endt midt i et uvejr på det kinesiske marked.

Kiniske statsmedier er gået i kødet på Apple, blandt andet i form af et 30-miutter langt indslag fra kinesisk stat-tv, hvor Apple beskyldes for at give adgang til ulovligt indhold som gambling-apps via Apples iMessage.

Det skriver Reuters.

Storkina (Fastlandskina, Hong Kong, Macao og Taiwan) udgør det næststørste marked for Apple, og selskabet har da også været hurtige med et svar oven på den kinesiske kritik.

"Vi er i kontakt med indenlandske televirksomheder for at se, hvilke yderligere tiltag, vi kan indføre for at mindske denne ulejlighed," siger en talsperson fra Apple til Reuters.

Apple melder, at selskabet, ud over at samarbejde med de kinesiske televirksomheder, arbejder på avancerede machine learning-modeller, der kan identificere junk-beskeder samt andre værktøjer, der kan være med til at blokere for falske konti.

Læs også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Øget kinesisk kontrol med amerikanske tech-giganter

Apple har vind i sejlene på det kinesiske marked med flotte salgstal for iPhone X. Det har blandt været med til at give Apple en omsætningsvækst på 19 procent i seneste kvartal.

Der har tidligere lydt kritik af Apple fra Beijing. Denne omgang kommer som følge af, at de kinesiske myndigheder har sat gang i en ny kampagne, der skal gøre op med spam og uopfordrede opkald, som er et stort problem i Kina, da telefonnumre ofte bliver solgt på det sorte marked.

Den kinesiske kritik kommer samtidig i kølvandet på de store handelsspændinger mellem Kina og USA. Kina har ifølge Reuters mindre mulighed for at matche de samme tariffer som USA, og skruer for tiden i op for kontrollen med flere af store amerikanske tech-giganter.

Læs også: Handelskrig mellem USA og Kina kan koste it-giganter milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere