Artikel top billede

Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Apple er gået i dialog med kinesiske televirksomheder om at komme spam til livs i iMessage i Kina. Det sker på bagkant af stor kritik i kinesiske statsmedier.

Verdens mest værdifulde selskab, Apple, er endt midt i et uvejr på det kinesiske marked.

Kiniske statsmedier er gået i kødet på Apple, blandt andet i form af et 30-miutter langt indslag fra kinesisk stat-tv, hvor Apple beskyldes for at give adgang til ulovligt indhold som gambling-apps via Apples iMessage.

Det skriver Reuters.

Storkina (Fastlandskina, Hong Kong, Macao og Taiwan) udgør det næststørste marked for Apple, og selskabet har da også været hurtige med et svar oven på den kinesiske kritik.

"Vi er i kontakt med indenlandske televirksomheder for at se, hvilke yderligere tiltag, vi kan indføre for at mindske denne ulejlighed," siger en talsperson fra Apple til Reuters.

Apple melder, at selskabet, ud over at samarbejde med de kinesiske televirksomheder, arbejder på avancerede machine learning-modeller, der kan identificere junk-beskeder samt andre værktøjer, der kan være med til at blokere for falske konti.

Læs også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Øget kinesisk kontrol med amerikanske tech-giganter

Apple har vind i sejlene på det kinesiske marked med flotte salgstal for iPhone X. Det har blandt været med til at give Apple en omsætningsvækst på 19 procent i seneste kvartal.

Der har tidligere lydt kritik af Apple fra Beijing. Denne omgang kommer som følge af, at de kinesiske myndigheder har sat gang i en ny kampagne, der skal gøre op med spam og uopfordrede opkald, som er et stort problem i Kina, da telefonnumre ofte bliver solgt på det sorte marked.

Den kinesiske kritik kommer samtidig i kølvandet på de store handelsspændinger mellem Kina og USA. Kina har ifølge Reuters mindre mulighed for at matche de samme tariffer som USA, og skruer for tiden i op for kontrollen med flere af store amerikanske tech-giganter.

Læs også: Handelskrig mellem USA og Kina kan koste it-giganter milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere