Verdens største sikkerhedsfirma fyrer 8 procent af medarbejderne

Symantic fyrer otte procent af sine medarbejdere og nedjusterer forventningerne efter færre kontrakter end ventet. Selskabet håber, at fyringerne kan spare selskabet for 115 millioner dollar om året.

Sidste år havde Symatic en vækst på 400 procent i Danmark, men det er ikke et resultat, der afspejler sig i resten af verden. Derfor tager selskabet nu konsekvensen og fyrer 8 procent af medarbejderne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske antivirus-virksomhed regner med at kunne spare 115 millioner dollar om året med fyrringerne.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsfirma: Symantec stikker af fra alle andre ... men er det en engangsforestilling?

“Vi regner med at disse tiltag delvis vil gavne driftsoverskuddet for regnskabet i 2019 og vil have fuld effekt i 2020,” siger CFO, Nick Noviello ifølge Reuters.

Selskabet har ifølge Reuters cirka 13.000 medarbejdere verden over, og det betyder altså, at selskabet kommer til at sige farvel til omkring 1.000 medarbejdere.

Stor udskiftning på chefgangen
Der er måske også grund til, at Symantics CEO, Greg Clark, bør være en anelse bekymret.

Selskabet skiftede nemlig sin daværende CEO ud i 2012 netop på grund af en skuffende indtjeningen i virksomheden.

Læs også: Symantec frygter russiske statshackere: Nægter at udlevere kildekode til gennemsyn

Derefter havde selskabet på globalt plan tre CEO's på to år, hvor Greg Clark blev ansat som den seneste i 2016.

De svigtende ordrer for Symantic står ellers i kontrast til en branche, der ellers ikke har problemer med at finde kunder. En analyse fra Gartner viste sidste år, at man forventede investeringer i sikkerhedsbranchen på 589 milliarder kroner i 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Kontroversiel PowerPoint spreder sig blandt de ansatte hos KMD: Planlægger selskabet at reducere medarbejderstaben med 10 procent?
I marts 2021 skal der ifølge en lækket Powerpoint være 184 færre ansatte hos KMD Danmark. Men tallene er "ikke faktuelt korrekte," lyder det fra selskabet i en kortfattet meddelelse til Computerworld. Se PowerPointen-diasen her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.