Artikel top billede

Verdens største sikkerhedsfirma fyrer 8 procent af medarbejderne

Symantic fyrer otte procent af sine medarbejdere og nedjusterer forventningerne efter færre kontrakter end ventet. Selskabet håber, at fyringerne kan spare selskabet for 115 millioner dollar om året.

Sidste år havde Symatic en vækst på 400 procent i Danmark, men det er ikke et resultat, der afspejler sig i resten af verden. Derfor tager selskabet nu konsekvensen og fyrer 8 procent af medarbejderne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske antivirus-virksomhed regner med at kunne spare 115 millioner dollar om året med fyrringerne.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsfirma: Symantec stikker af fra alle andre ... men er det en engangsforestilling?

“Vi regner med at disse tiltag delvis vil gavne driftsoverskuddet for regnskabet i 2019 og vil have fuld effekt i 2020,” siger CFO, Nick Noviello ifølge Reuters.

Selskabet har ifølge Reuters cirka 13.000 medarbejdere verden over, og det betyder altså, at selskabet kommer til at sige farvel til omkring 1.000 medarbejdere.

Stor udskiftning på chefgangen

Der er måske også grund til, at Symantics CEO, Greg Clark, bør være en anelse bekymret.

Selskabet skiftede nemlig sin daværende CEO ud i 2012 netop på grund af en skuffende indtjeningen i virksomheden.

Læs også: Symantec frygter russiske statshackere: Nægter at udlevere kildekode til gennemsyn

Derefter havde selskabet på globalt plan tre CEO's på to år, hvor Greg Clark blev ansat som den seneste i 2016.

De svigtende ordrer for Symantic står ellers i kontrast til en branche, der ellers ikke har problemer med at finde kunder. En analyse fra Gartner viste sidste år, at man forventede investeringer i sikkerhedsbranchen på 589 milliarder kroner i 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere