Artikel top billede

Verdens største sikkerhedsfirma fyrer 8 procent af medarbejderne

Symantic fyrer otte procent af sine medarbejdere og nedjusterer forventningerne efter færre kontrakter end ventet. Selskabet håber, at fyringerne kan spare selskabet for 115 millioner dollar om året.

Sidste år havde Symatic en vækst på 400 procent i Danmark, men det er ikke et resultat, der afspejler sig i resten af verden. Derfor tager selskabet nu konsekvensen og fyrer 8 procent af medarbejderne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den amerikanske antivirus-virksomhed regner med at kunne spare 115 millioner dollar om året med fyrringerne.

Læs også: Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsfirma: Symantec stikker af fra alle andre ... men er det en engangsforestilling?

“Vi regner med at disse tiltag delvis vil gavne driftsoverskuddet for regnskabet i 2019 og vil have fuld effekt i 2020,” siger CFO, Nick Noviello ifølge Reuters.

Selskabet har ifølge Reuters cirka 13.000 medarbejdere verden over, og det betyder altså, at selskabet kommer til at sige farvel til omkring 1.000 medarbejdere.

Stor udskiftning på chefgangen

Der er måske også grund til, at Symantics CEO, Greg Clark, bør være en anelse bekymret.

Selskabet skiftede nemlig sin daværende CEO ud i 2012 netop på grund af en skuffende indtjeningen i virksomheden.

Læs også: Symantec frygter russiske statshackere: Nægter at udlevere kildekode til gennemsyn

Derefter havde selskabet på globalt plan tre CEO's på to år, hvor Greg Clark blev ansat som den seneste i 2016.

De svigtende ordrer for Symantic står ellers i kontrast til en branche, der ellers ikke har problemer med at finde kunder. En analyse fra Gartner viste sidste år, at man forventede investeringer i sikkerhedsbranchen på 589 milliarder kroner i 2018.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere