Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Indien vil opbevare alt data inden for landets grænser: Det kan blive dyrt for Microsoft og Amazons kunder

Store teknologi-giganter som Microsoft og Amazon står til at skulle betale store omkostninger, efter at den indiske regering er på vej med et lovforslag om at samle al regeringen data i Indien.

Det kan blive dyrt for udbydere af cloud-storage efter, at den indiske regering planlægger at alt data skal opbavares i Indien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Som en del af en række nye forslag har et udvalg i den indiske regering nemlig besluttet, at al opbevaring af data skal ske inden for landets grænser.

Læs også: Sådan skal kunder fra hele verden lokkes til danske datacentre: Henvendelserne fra franske, tyske og italienske selskaber er eksploderet på seks måneder

Men det bliver dyrt for de virksomheder, der skal opbevare den data, fordi strøm er utrolig dyrt i Indien, skriver Reuters.

Derfor kommer Storage-udbydere til at få noget højere omkostninger, hvis de vil ind på det indiske marked, og ifølge Reuters ser regningen ud til at blive sendt videre til kunderne.

Data skal være tilgængeligt for myndigheder

Den indiske regerings forslag om at flytte alt data ind i landet sker som et led i at give myndighederne lettere adgang.

Læs også: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"

“Vi anbefaler, at alt cloud data og alt data, der er om indiske borgere, bliver opbevaret lokalt. Den data skal være tilgængelig for efterforskningenheder og nationale sikkerhedsbureauer,” siger Kris Gopalakrishnan, der er stifter af den indiske teknologivirksomhed Infosys, og en del af regeringsudvalget bag forslaget til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere