Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fortnite dumper Google Play Store: Vil ikke aflevere 30 procent af omsætningen til Google

Det populære spil Fortnite har vendt Googles Play app store ryggen, når spillet lanceres til android telefoner. Googles pris er "uforholdsmæssig" stor i forhold til selskabets indsats, lyder kritikken.

Google får ikke del i overskudet, når det populære spil Fortnite om kort tid bliver tilgængeligt på Android telefoner.

Google skal nemlig have 30 procent af al indtjeningen fra salget af programmer i Google Play Store, og det er "uforholdsmæssigt" meget i forhold til den indsats Google bidrager med, mener Tim Sweeney, CEO for Epic Games der er selskabet bag Fortnite.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde

Det skriver The Verge.

"Epic vil gerne have et direkte forhold til vores kunder på alle platforme, hvor det er muligt. Det fantastiske ved internettet og den digitale revolution er netop, at dette er muligt. Nu er fysiske butikker og andre mellemled ikke længere nødvendigt," skriver Tim Sweeney i en mail til The Verge.

Epic Games har endnu ikke løftet sløret for, hvornår man kan have spillet med på farten på sin Android telefon. Men det bliver altså ikke i Googles Play Store du skal lede efter det.

Læs også: Google Play Store er fyldt med apps, der tracker dit barns færden på nettet

Ifølge the Verge kommer Epic Games i stedet til at udgive spillet på sin egen hjemmeside, hvor Android-brugere kan hente programmet.

Spillet er gratis men skovler penge ind

Fortnite udmærker sig blandt andet ved, at man kan spille med alle brugere uanset, hvilken platform de bruger.

Derudover er spillet gratis at downloade og spille, men det koster penge, hvis du vil købe nyt tøj til din figur.

Læs også: Markant stigning: Google slettede over 700.000 apps fra Google Play Store i 2017

Og det er tilsyneladende en virkelig god forretning. Ifølge flere amerikanske medier omsatte Epic Games for 318 milioner kroner alene i maj måned, og det er tydeligvis ikke et overskud selskabet ønsker at Google skal have del i.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere