Artikel top billede

To millioner mexicaneres sundhedsdata lagt frit ud på nettet: Alle ville kunne ændre i data

Endnu et land har fået kompromitteret millioner af landets indbyggeres sundhedsdata. Denne gang er det den mexicanske befolkning, der kan finde deres navne, adresser og sundhedsdata frit tilgængeligt på nettet.

I sidste måned var det borgerne i Singapores sundhedsdata, der blev hacket, og nu er turen tilsyneladende kommet til Mexico.

To millioner mexicanske patienters sundhedsdata er nemlig blevet lagt frit tilgængeligt ud på nettet gennem en database.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Databasen blev fundet af sikkerhedseksperten Bob Diachenko, der ikke bare kunne se oplysningerne, men kunne også ændre i informationerne.

Diachenko fandt databasen igennem søgemaskinen Shodan, hvor det er muligt at søge på alle enheder der er forbundet til internettet.

Sundhedsdata mere værd en kreditkortoplysninger

Lækket af de mexicanske sundhedsdata adskiller sig dog fra hackerangrebet i Singapore, da der ikke stod hackere bag dette læk, men det skyldes tilsyneladende uforsiktighed.

Databasen var en MongoDB database, som der tidligere har haft problemer med sikkerheden.

"Problemerne med MongoDB har været kendt siden marts 2013, og har været kendt i den brede offentlighed siden. Selskabet har opdateret softwaren med sikre instillinger. Det er fem år siden nu, men de her usikre databaser er stadig meget udbredte på internettet," siger Bob Diachenko til Bleeping Computers.

Læs også: Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Han siger samtidig, at der ifølge Shodan stadig er omkring 54.000 usikre databaser på internettet.

Hacket i Singapore i juli fik den australske sikkerhedsekspert Olli Jarva til at sige, at sundhedsdata nu er mere værdifuldt for hackere end kreditkortoplysninger.

"Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år”, sagde han til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere