Artikel top billede

To millioner mexicaneres sundhedsdata lagt frit ud på nettet: Alle ville kunne ændre i data

Endnu et land har fået kompromitteret millioner af landets indbyggeres sundhedsdata. Denne gang er det den mexicanske befolkning, der kan finde deres navne, adresser og sundhedsdata frit tilgængeligt på nettet.

I sidste måned var det borgerne i Singapores sundhedsdata, der blev hacket, og nu er turen tilsyneladende kommet til Mexico.

To millioner mexicanske patienters sundhedsdata er nemlig blevet lagt frit tilgængeligt ud på nettet gennem en database.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Det skriver mediet Bleeping Computer.

Databasen blev fundet af sikkerhedseksperten Bob Diachenko, der ikke bare kunne se oplysningerne, men kunne også ændre i informationerne.

Diachenko fandt databasen igennem søgemaskinen Shodan, hvor det er muligt at søge på alle enheder der er forbundet til internettet.

Sundhedsdata mere værd en kreditkortoplysninger

Lækket af de mexicanske sundhedsdata adskiller sig dog fra hackerangrebet i Singapore, da der ikke stod hackere bag dette læk, men det skyldes tilsyneladende uforsiktighed.

Databasen var en MongoDB database, som der tidligere har haft problemer med sikkerheden.

"Problemerne med MongoDB har været kendt siden marts 2013, og har været kendt i den brede offentlighed siden. Selskabet har opdateret softwaren med sikre instillinger. Det er fem år siden nu, men de her usikre databaser er stadig meget udbredte på internettet," siger Bob Diachenko til Bleeping Computers.

Læs også: Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Han siger samtidig, at der ifølge Shodan stadig er omkring 54.000 usikre databaser på internettet.

Hacket i Singapore i juli fik den australske sikkerhedsekspert Olli Jarva til at sige, at sundhedsdata nu er mere værdifuldt for hackere end kreditkortoplysninger.

"Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år”, sagde han til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere