Artikel top billede

Stats-sponsoreret hackergruppe beskyldes for at stå bag kæmpe hackerangreb på 1,5 millioner borgere i Singapore

Ifølge Singapores regering tyder meget på, at det er et andet land, der har stjålet sundhedsdata på 1,5 millioner borgere fra Singapore.

Hackerne, der stod bag det kæmpe hackerangreb i Singapore i slutningen af juli måned, ser ud til at have forbindelser til en udenlandsk regering.

Det er meldingen fra Singapores regering, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Dette (hackerangreb red.) ser ud til at være et sofistikeret cyberangreb, der typisk har forbindelse til en anden stat, der har udført et nøje planlagt cyberangreb for at stjæle informationer,” siger Singapores kommunikations- og informationsminister, S. Iswaran ifølge Reuters.

Læs også: Efter kæmpe hack i Singapore: Sundhedsdata er nu mere værd for hackere end kreditkortoplysninger

Singapores sundhedsminister fortæller også at hackerne lykkedes med at dække deres spor, og det tyder ifølge ministeren på, at hackerne har været ekstremt vedholdene, tålmodige og haft mange ressourser.

De indikatorer gør, at Singapores regering nu føler sig overbevist om, at det er en anden stat, der står bag angrebet.

Regeringen ønsker dog ikke at fortælle, om man har et konkret land i tankerne.

Sundhedsdata er mere end kreditkortoplysninger

Hackerangrebet på Singapores it-SingHealth betød, at sundhedsoplysninger om 1,5 millioner borgere i Singapore blev stjålet.

Blandt borgerne var også Singapores premierminister, der desuden har kaldt hacket for det mest alvorlige i landets historie.

Læs også: Kræftens Bekæmpelse ramt af hackerangreb: 6.500 danskeres CPR-numre kompromiteret

I forbindelse med angrebet sagde sikkerhedseksperten Olli Jarva, at sundhedsdata nu er mere værd for cyberkriminelle end kreditkortoplysninger.

“Sundhedsdata er vokset i værdi, så hackerne er nu villige til at gå det længere, for at få fat i dem. Det har været en voksende tendens over de seneste år,” sagde Olli Jarva, der arbejder som sikkerhedsekspert i Singapore, i slutningen af juli til Computerworlds søstermagasin CIO Australia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere