Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Systematics topchef vil lære ledelse af Aros og forsvaret / Virksomheder og det offentlige har et halvt år til at finde krypteringsløsning for mails / Ny app fra Lufthansa gør check-in betydeligt nemmere

Morgen-briefing: Systematics topchef vil lære ledelse af Aros og forsvaret / Virksomheder og det offentlige har et halvt år til at finde krypteringsløsning for mails / Ny app fra Lufthansa gør check-in betydeligt nemmere / Elon Musks tweet om at tage Tesla af børsen får børstilsynet op ad stolen / Bloomberg: Dell er ikke noget godt eksempel for Tesla

Godmorgen fra Computerworld. Så blev det torsdag, og her er overblikket over de seneste hurtige it-nyheder.

Systematics topchef vil lære ledelse af Aros og forsvaret

Michael Holm, topchef for Systematic, har indledt et samarbejde med både chefen for kunstmuseet Aros og forsvaret om at udveksle erfaringer og viden om ledelse, skriver Børsen.

Ifølge Michael Holm udøver chefen for Aros ledelse i en cirkelorganisation i stedet for en traditionel silo-tankegang, som er en helt ny måde at gøre tingene på for Michael Holm.

"Her i Systematic har vi en traditionel organisation. Det betyder eksempelvis, at når vi sender en medarbejder til New Zealand for at arbejde, skal vedkommende bruge viden og service fra jura, finans, personaleafdelingen med udrejsepakker, it osv. Medarbejderne skal altså løbe fra silo til silo. Da vi også gerne vil have en organisation med tværgående services, har vi indledt samarbejdet med Aros," siger Michael Holm til Børsen.

Michael Holm har også indledt et samarbejde om ledelse med Søværnet og Hæren, som ifølge ham kan det kunststykke at lede, motivere og skabe fælles billeder i modsætning til hård disciplin, skriver Børsen.

Virksomheder og det offentlige har et halvt år til at finde krypteringsløsning for mails

Virksomheder og offentlige organisationer har et halvt år til at finde en måde at kryptere mails, som indeholder personfølsomme oplysninger, skriver Julie Gerdes, Head of Privacy Law & Employment Law, EY i en kommentar i Børsen.

Ifølge hende har Datatilsynet tilkendegivet, at tilsynet ikke vil håndhæve kravet før 1. januar 2019, fordi det vil kræve en del tilpasning i den private sektor.

Ny app fra Lufthansa gør check-in betydeligt nemmere

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa har udviklet en app, som giver brugeren mulighed for at tjekke ind online på det fly, man skal med.

Ikke nogen stor nyhed, hvis ikke det var fordi, at app’en også kan tjekke dig ind på alle mulige andre flyvninger end dem, der står Lufthansa på.

Ifølge Børsen kan app’en Airlinecheckins tjekke brugeren ind på et par hundrede flyselskaber. Oven i købet skulle den give bedre mulighed for at få ønsker om sædeplacering og vinduesplads bedre opfyldt, og app’en sørger selv for at tjekke ind, når det er muligt.

Elon Musks tweet om at tage Tesla af børsen får børstilsynet op ad stolen

Det amerikanske børstilsyn - U.S. Securities and Exchange Commission også kaldet SEC - har reageret på Elon Musks overraskende tweet tirsdag om mulige planer for at afnotere selskabet på Nasdaq og købe aktierne tilbage.

SEC har ifølge Wall Street Journal spurgt Tesla, om der er realiteter bag udmeldingen. Desuden skal Tesla også svare på, hvorfor udmeldingen kom på Twitter og ikke gennem de sædvanlige og regulerede kanaler, og om Tesla mener, udmeldingen opfylder kravene til investorbeskyttelse.

Bloomberg: Dell er ikke noget godt eksempel for Tesla

Det amerikanske medie Bloomberg skriver i en analyse, at Michael Dells manøvre med at afnotere hans selskab ikke er noget godt eksempel for Elon Musk, selv om Musk selv henviser til netop det i flere tweets.

Der er ellers mange sammenfaldende omstændigheder, men Dell er nu i færd med igen at blive noteret på børsen. Desuden er de økonomiske omstændigheder i de to selskaber ret forskellige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere