Artikel top billede

Se tallene: Facebook-besøg rasler ned - Youtube og Amazon stormer frem

Facebooks besøgstal er faldet med næsten halvdelen i løbet af de seneste to år, mens Youtubes tal er vokset. Amazon er på vej til at overtage pladsen, som den fjerdemest besøgte hjemmeside i USA. Se hele ranglisten her.

I de seneste år har der været relativt stilstand i toppen af listen over de mest populære hjemmesider i USA.

En ny undersøgelse viser imidlertid, at nummer to og tre i USA meget vel kan bytte plads i løbet af de næste par måneder.

Det drejer sig om Facebook, der på nuværende tidspunkt ligger nummer to, og Youtube, der i noget tid har måttet stille sig tilfreds med bronzemedaljen.

Meget tyder dog på, at Youtube for alvor er ved at indhente Facebook, efter at besøgstallene for Facebook er raslet ned. De månedlige besøgstal på Facebook er faldet drastisk fra omkring 8,5 milliarder til 4,7 milliarder i løbet af de sidste to år.

Det skriver CNBC, der har set nærmere på en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Similarweb.

De fem største hjemmesider baseret på månedlige besøgstal i USA fremgår af undersøgelsen herunder:

Facebook på vej ned

Trafikken på Facebook er, ifølge undersøgelsen, godt nok steget fra Facebooks app, men det har altså ikke været nok til at gøre op for det store samlede fald.

CNBC rapporterer, at Facebook i juli i år tog en rutsjetur på markedet, da den kunne rapportere, at antallet af daglige aktive brugere for andet kvartal fortsat var fladt i Nordamerika, mens det var faldende i Europa.

På det danske hjemmesidemarked ser top fem noget anderledes ud. Her melder Similarweb, at Google.dk og Google.com både indtager første og andenpladsen. Facebook og Youtube kommer ind som helholdsvis nummer tre og fire, mens femtepladsen går til Ekstra Bladet.

Læs også: Dominerer markedet totalt: 30 procent af verdens hjemmesider bruger nu Wordpress

Amazon stormer frem

Både Facebook og Youtube bør dog kigge sig over skuldrene.

Mægtige Amazon dominerer ikke bare e-handel, public cloud og alle mulige andre forretningsområder. Den stormer også frem over de mest besøgte hjemmesider i USA.

Ifølge undersøgelsen, er Amazon, der lige nu indtager en femteplads, godt på vej til at overtage pladsen, som den fjerdemest besøgte hjemmeside i USA. Det vil betyde, at Yahoo falder ned på en femteplads.

Amazon har allerede været oppe at snuse til fjerdepladsen i de hektiske handelsmåneder december og juli, hvor Amazon holder sine årlige Prime-dage.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

Google i front med længder

I front i USA finder vi selvfølgelig også Google, der er flere kilometer foran resten af feltet, i et tempo, som ingen andre kan følge med i.

Selvom der har været et mindre fald i Googles besøgstal på baggrund af app-brug og talesøgninger, havde Google i USA omkring 15 milliarder besøgende i juli 2018. Alle andre hjemmeside er under fem milliarder, ifølge undersøgelsen.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere