Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Avis: Mærsk og IBM vinder næppe verdensherredømmet med blockchain-projekt

Mærsk og IBM har landet aftaler med 94 aktører, som vil anvende selskabernes nye digitale blockchain-platform. Men det bliver svært at skabe et enkelt globalt system, erkender selskabet.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s store blockchain-projekt bliver næppe den store globale platform, som hele verden vil benytte.

Sådan lyder det fra selskabet i Business.

De to selskaber meddelte i januar, at de sammen satte et blockchain-projekt i søen med det mål at skabe en ‘neutral og åben digital platform, der sikkert og let kan sikre udveksling af informationer og være til gavn for alle spillere på tværs af logistik-kæden.’

Det har siden udviklet sig til shipping-platformen Tradelens, som du kan læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne.

Mærsk og IBM meddelte fornylig, at 94 aktører nu har tilmeldt sig platformen - herunder det konkurrerende container-rederi Pacific International Line.

Til Business siger platformschef Mike White, at selskaberne finder tallet ‘meget tilfredsstillende.’

Ifølge ham er selskaberne i dialog med andre flere ‘regionale og globale rederier’ om deltagelse i platformen.

Samtidig peger han på, at andre rederier arbejder på lignende projekter. Det kan betyde, at der på sigt vil komme konkurrerende systemer.

Det kan du læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt udfordres: Konkurrenter udvikler på lignende løsninger

Avisen skriver på denne baggrund, at det "langt fra er sikkert, at Mærsk vinder kampen om at digitalisere verdenshandlen på samme måde som VHS i begyndelse af 1980'erne sejrede over Betamax i kampen om videomarkedet."

Læs også:

Danmarks største virksomhed i gang med gigantisk digital revolution: "Vi er nået til et punkt, hvor vi er nødt til at reagere"

Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere