Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Avis: Mærsk og IBM vinder næppe verdensherredømmet med blockchain-projekt

Mærsk og IBM har landet aftaler med 94 aktører, som vil anvende selskabernes nye digitale blockchain-platform. Men det bliver svært at skabe et enkelt globalt system, erkender selskabet.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s store blockchain-projekt bliver næppe den store globale platform, som hele verden vil benytte.

Sådan lyder det fra selskabet i Business.

De to selskaber meddelte i januar, at de sammen satte et blockchain-projekt i søen med det mål at skabe en ‘neutral og åben digital platform, der sikkert og let kan sikre udveksling af informationer og være til gavn for alle spillere på tværs af logistik-kæden.’

Det har siden udviklet sig til shipping-platformen Tradelens, som du kan læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne.

Mærsk og IBM meddelte fornylig, at 94 aktører nu har tilmeldt sig platformen - herunder det konkurrerende container-rederi Pacific International Line.

Til Business siger platformschef Mike White, at selskaberne finder tallet ‘meget tilfredsstillende.’

Ifølge ham er selskaberne i dialog med andre flere ‘regionale og globale rederier’ om deltagelse i platformen.

Samtidig peger han på, at andre rederier arbejder på lignende projekter. Det kan betyde, at der på sigt vil komme konkurrerende systemer.

Det kan du læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt udfordres: Konkurrenter udvikler på lignende løsninger

Avisen skriver på denne baggrund, at det "langt fra er sikkert, at Mærsk vinder kampen om at digitalisere verdenshandlen på samme måde som VHS i begyndelse af 1980'erne sejrede over Betamax i kampen om videomarkedet."

Læs også:

Danmarks største virksomhed i gang med gigantisk digital revolution: "Vi er nået til et punkt, hvor vi er nødt til at reagere"

Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere