Artikel top billede

Avis: Mærsk og IBM vinder næppe verdensherredømmet med blockchain-projekt

Mærsk og IBM har landet aftaler med 94 aktører, som vil anvende selskabernes nye digitale blockchain-platform. Men det bliver svært at skabe et enkelt globalt system, erkender selskabet.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s store blockchain-projekt bliver næppe den store globale platform, som hele verden vil benytte.

Sådan lyder det fra selskabet i Business.

De to selskaber meddelte i januar, at de sammen satte et blockchain-projekt i søen med det mål at skabe en ‘neutral og åben digital platform, der sikkert og let kan sikre udveksling af informationer og være til gavn for alle spillere på tværs af logistik-kæden.’

Det har siden udviklet sig til shipping-platformen Tradelens, som du kan læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne.

Mærsk og IBM meddelte fornylig, at 94 aktører nu har tilmeldt sig platformen - herunder det konkurrerende container-rederi Pacific International Line.

Til Business siger platformschef Mike White, at selskaberne finder tallet ‘meget tilfredsstillende.’

Ifølge ham er selskaberne i dialog med andre flere ‘regionale og globale rederier’ om deltagelse i platformen.

Samtidig peger han på, at andre rederier arbejder på lignende projekter. Det kan betyde, at der på sigt vil komme konkurrerende systemer.

Det kan du læse mere om her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt udfordres: Konkurrenter udvikler på lignende løsninger

Avisen skriver på denne baggrund, at det "langt fra er sikkert, at Mærsk vinder kampen om at digitalisere verdenshandlen på samme måde som VHS i begyndelse af 1980'erne sejrede over Betamax i kampen om videomarkedet."

Læs også:

Danmarks største virksomhed i gang med gigantisk digital revolution: "Vi er nået til et punkt, hvor vi er nødt til at reagere"

Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne

Her er IBM's store plan, der skal vende mange års nedtur: "Nu har vi den portefølje, der er behov for i denne æra for it-branchen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere