Artikel top billede

Markedet for kryptovaluta rammer ny bund: På laveste niveau siden november

Bitcoin, etherum, ripple og tusindvis af andre cryptocoins er raslet så meget ned i værdi, at det totale marked er på sit laveste siden november 2017. Lige nu er der røde tal over hele linjen.

Der er fyldt med røde tal, når du besøger hjemmesiden Coinmarketcap, der følger markedet for kryptovalutaer.

Tallene har været så røde og kurverne så nedadgående, at vi skal tilbage til november 2017 for at finde samme markedsværdi.

Ifølge Coinmarketcap er markedsværdien i dag lidt over 192 milliarder dollar eller over 1,2 billioner danske kroner.

Det er første gang siden begyndelsen af november, at det samlede marked for kryptovalutaer falder under 200 billioner dollar-grænsen.

Røde tal over hele linjen

Bitcoin, som udgør tæt på halvdelen af den samlede værdi på cryptocoins-markedet, er faldet med omkring 70 procent siden december sidste år, hvor den skød op til omkring de 20.000 dollar.

Den næststørste kryptovaluta, ether, udgør i skrivende stund omkring 26 billioner dollar af det totale markedet, men er over den seneste tid også faldet dramatisk.

Ether er således faldet med hele 17 procent over de seneste 24 timer.

Ether kan nu handles for under 300 dollar for første gang siden november.

Lige nu står det så gralt til, at 99 af Top 100 cryptocoins har røde tal for de seneste 24 timer.

Den eneste, der har formået at fastholde grønne tal, omend kun 0,40 procent, er TenX, som er en betalingsplatform med kreditkort, der skal gøre det nemmere at bruge de nu lidt mindre værdifulde cryptocoins.

Men som sagt dominerer de røde tal oversigten over de 100 mest værdifulde cryptocoins.

Over 40 af dem har således et fald på over 20 procent - værst står det til hos kryuptovalutaen ark, der er faldet med lidt over 30 procent i de eneste 24 timer.

Læs også: I 2018 er der blevet skudt over 76 milliarder kroner i nye kryptovalutaer: Over 800 af alle er uddøde

Det kan meget vel være bunden for kryptomarkedet

Ifølge The Wall Street Journal, mener analytikere og investorer, at de drastiske fald kan skyldes tendenser i det brede marked, så som det store værdifald i den tyrkiske lira.

"Faldet i cryptomarkedet kan meget vel være en sideeffekt af en stærk dollar lige nu. 'The Buck' (dollaren red.) smadrer simpelthen alt på sin vej," siger Mati Greenspan, senior market analyst hos eToro, en online handelsplatform, til The Wall Street Journal.

Tilhængere af kryptovaluta og bitcoin kan dog holde fast i, at den mest populære kryptovaluta, bitcoin, med en værdi i dag på omkring 6.000 dollar, stadig er oppe med omkring 40 procent for de seneste 24 måneder.

Sammenligner man med begyndelsen af 2017 er den vækst endnu højere, da bitcoin her kunne købes for omkring 1.000 dollar.

Der er da også dem, der mener, at vi nu er ved at nå bunden i markedet.

"Der er flere tegn, der fortæller os, at markedet måske er nået bunden her," siger Jon Cotton, chefstrateg hos BCB Group, en kruptovalutamægler i London.

Han mener samtidig, at vi meget vel kan komme til at se bitcoin genfinde sin markedsdominans og fjerne sig yderligere fra resten af kryptofeltet.

Læs også: Bitcoin og andre kryptovalutaer bliver nærmest værdiløse om kort tid: Et kig i krystalkuglen for 2018




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere