Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Markedet for kryptovaluta rammer ny bund: På laveste niveau siden november

Bitcoin, etherum, ripple og tusindvis af andre cryptocoins er raslet så meget ned i værdi, at det totale marked er på sit laveste siden november 2017. Lige nu er der røde tal over hele linjen.

Der er fyldt med røde tal, når du besøger hjemmesiden Coinmarketcap, der følger markedet for kryptovalutaer.

Tallene har været så røde og kurverne så nedadgående, at vi skal tilbage til november 2017 for at finde samme markedsværdi.

Ifølge Coinmarketcap er markedsværdien i dag lidt over 192 milliarder dollar eller over 1,2 billioner danske kroner.

Det er første gang siden begyndelsen af november, at det samlede marked for kryptovalutaer falder under 200 billioner dollar-grænsen.

Røde tal over hele linjen

Bitcoin, som udgør tæt på halvdelen af den samlede værdi på cryptocoins-markedet, er faldet med omkring 70 procent siden december sidste år, hvor den skød op til omkring de 20.000 dollar.

Den næststørste kryptovaluta, ether, udgør i skrivende stund omkring 26 billioner dollar af det totale markedet, men er over den seneste tid også faldet dramatisk.

Ether er således faldet med hele 17 procent over de seneste 24 timer.

Ether kan nu handles for under 300 dollar for første gang siden november.

Lige nu står det så gralt til, at 99 af Top 100 cryptocoins har røde tal for de seneste 24 timer.

Den eneste, der har formået at fastholde grønne tal, omend kun 0,40 procent, er TenX, som er en betalingsplatform med kreditkort, der skal gøre det nemmere at bruge de nu lidt mindre værdifulde cryptocoins.

Men som sagt dominerer de røde tal oversigten over de 100 mest værdifulde cryptocoins.

Over 40 af dem har således et fald på over 20 procent - værst står det til hos kryuptovalutaen ark, der er faldet med lidt over 30 procent i de eneste 24 timer.

Læs også: I 2018 er der blevet skudt over 76 milliarder kroner i nye kryptovalutaer: Over 800 af alle er uddøde

Det kan meget vel være bunden for kryptomarkedet

Ifølge The Wall Street Journal, mener analytikere og investorer, at de drastiske fald kan skyldes tendenser i det brede marked, så som det store værdifald i den tyrkiske lira.

"Faldet i cryptomarkedet kan meget vel være en sideeffekt af en stærk dollar lige nu. 'The Buck' (dollaren red.) smadrer simpelthen alt på sin vej," siger Mati Greenspan, senior market analyst hos eToro, en online handelsplatform, til The Wall Street Journal.

Tilhængere af kryptovaluta og bitcoin kan dog holde fast i, at den mest populære kryptovaluta, bitcoin, med en værdi i dag på omkring 6.000 dollar, stadig er oppe med omkring 40 procent for de seneste 24 måneder.

Sammenligner man med begyndelsen af 2017 er den vækst endnu højere, da bitcoin her kunne købes for omkring 1.000 dollar.

Der er da også dem, der mener, at vi nu er ved at nå bunden i markedet.

"Der er flere tegn, der fortæller os, at markedet måske er nået bunden her," siger Jon Cotton, chefstrateg hos BCB Group, en kruptovalutamægler i London.

Han mener samtidig, at vi meget vel kan komme til at se bitcoin genfinde sin markedsdominans og fjerne sig yderligere fra resten af kryptofeltet.

Læs også: Bitcoin og andre kryptovalutaer bliver nærmest værdiløse om kort tid: Et kig i krystalkuglen for 2018
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.