Artikel top billede

I 2018 er der blevet skudt over 76 milliarder kroner i nye kryptovalutaer: Over 800 af alle er uddøde

Der bliver investeret i nye cryptocoins som aldrig før. Sammenlignet med 2017 har 2018 allerede budt på tre gange så stor en investering i nye cryptocurrencies. Men mange af dem dør ud og er i dag mindre end en cent værd.

De såkaldte ICO's (initial coin offering eller initial currency offering) af nye kryptovalutaer skyder op over alt.

De nye digitale møntenheder opstår via ICO's, som folk kan skyde deres hårdt tjente penge i. Det kan sammenlignes lidt med en børsnotering, bortset fra at man altså ikke får aktier, men et antal digitale mønter.

Med dem i sin digitale pung, kan man så gå at håbe på, at de en dag bliver mange penge værd, som man for eksempel har set med Bitcoin, der dog har tabt en del af tidligere voldsomme vækstrater - men i dag stadig er over 42 tusinde kroner værd.

Og det virker til, at der er masser interesse om at ramme en af de nye kryptovalutaer, der kan gør én til digital mangemilliardær.

Således blev der i 2017 via ICO's rejst omkring 24 milliarder kroner - det tal er i første halvdel af 2018 allerede blevet over tredoblet og lyder på 76 milliarder kroner.

Det skriver CNBC.com.

Ifølge Coinmarketcap.com, der overvåger kryptovalutamarkedet, er der lige nu 1602 forskellige kryptovalutaenheder. Hjemmesiden opgører den samlede værdi for hele markedet til 1.7 billioner kroner.

Læs også: Bitcoin og andre kryptovalutaer bliver nærmest værdiløse om kort tid: Et kig i krystalkuglen for 2018

Over 800 er uddød

At ramme den næste Bitcoin, Ethereum eller Ripple ser dog ud til at være særdeles svært.

Deadcoins tracker cryptocoins, som den anser for at være døde med hensyn til, at de ikke er noget værd og forhandles til mindre end en cent. Ind til videre indeholder listen 829 forskellige digitale projekter med overskriften "Curated list of cryptocurrencies forgotten by this world."

På listen finder man farverige digitale mønter som CollegeCoin, Crapcoin eller lottocoin.

Ifølge Coinschedule har der siden 2016 være i alt 792 ICO's.

Læs også: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere