Artikel top billede

I 2018 er der blevet skudt over 76 milliarder kroner i nye kryptovalutaer: Over 800 af alle er uddøde

Der bliver investeret i nye cryptocoins som aldrig før. Sammenlignet med 2017 har 2018 allerede budt på tre gange så stor en investering i nye cryptocurrencies. Men mange af dem dør ud og er i dag mindre end en cent værd.

De såkaldte ICO's (initial coin offering eller initial currency offering) af nye kryptovalutaer skyder op over alt.

De nye digitale møntenheder opstår via ICO's, som folk kan skyde deres hårdt tjente penge i. Det kan sammenlignes lidt med en børsnotering, bortset fra at man altså ikke får aktier, men et antal digitale mønter.

Med dem i sin digitale pung, kan man så gå at håbe på, at de en dag bliver mange penge værd, som man for eksempel har set med Bitcoin, der dog har tabt en del af tidligere voldsomme vækstrater - men i dag stadig er over 42 tusinde kroner værd.

Og det virker til, at der er masser interesse om at ramme en af de nye kryptovalutaer, der kan gør én til digital mangemilliardær.

Således blev der i 2017 via ICO's rejst omkring 24 milliarder kroner - det tal er i første halvdel af 2018 allerede blevet over tredoblet og lyder på 76 milliarder kroner.

Det skriver CNBC.com.

Ifølge Coinmarketcap.com, der overvåger kryptovalutamarkedet, er der lige nu 1602 forskellige kryptovalutaenheder. Hjemmesiden opgører den samlede værdi for hele markedet til 1.7 billioner kroner.

Læs også: Bitcoin og andre kryptovalutaer bliver nærmest værdiløse om kort tid: Et kig i krystalkuglen for 2018

Over 800 er uddød

At ramme den næste Bitcoin, Ethereum eller Ripple ser dog ud til at være særdeles svært.

Deadcoins tracker cryptocoins, som den anser for at være døde med hensyn til, at de ikke er noget værd og forhandles til mindre end en cent. Ind til videre indeholder listen 829 forskellige digitale projekter med overskriften "Curated list of cryptocurrencies forgotten by this world."

På listen finder man farverige digitale mønter som CollegeCoin, Crapcoin eller lottocoin.

Ifølge Coinschedule har der siden 2016 være i alt 792 ICO's.

Læs også: Festen slut for bitcoin: Er dykket 62 procent siden december




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere