Artikel top billede

Microsofts aktiekurs steget med 195 procent siden 2014: Nu sælger topchef Nadella 30 procent af sine Microsoft-aktier

Microsofts topchef, Satya Nadella, sælger 30 procent af sine almindelige Microsoft-aktier i kæmpeudsalg

Microsoft topchef, Satya Nadella, der er en af it-branchens mest kendte skikkelser, er begyndt at sælge ud af sine Microsoft-aktier.

Satya Nadella har arbejdet i Microsoft i mange år og været øverste chef for selskabet siden 2014, men har ikke tidligere for alvor solgt ud af sine aktier i firmaet.

Det ændres der nu på. Ifølge en såkaldt regulatory filing til det amerikanske finanstilsyn, SEC, har han nemlig netop solgt 328.000 af sine Microsoft-aktier for samlet 35,9 millioner kroner.

Det svarer til knap 235 millioner kroner, som Satya Nadella altså nu tager hjem i kontanter.

Satya Nadella ejer efter salget stadig 778.596 almindelige Microsoft-aktier. Det betyder altså, at han har solgt omkring 30 procent af sine 'common' aktier i selskabet.

Hertil kommer, at han ejer et par millioner andre aktie-typer i selskabet.

'Personlig økonomisk planlægning'

Microsoft meddeler til nyhedsbureauet Bloomberg, at topchefen sælger ud af sin aktiebeholdning på grund af ‘personlig økonomisk planlægning og spredning.’

Ifølge nyhedsbureauet er denne portion den første af en række aktie-portioner, som Nadella ifølge en nærmere fastlagt plan vil sælge i løbet af den kommende tid.

Du finder dokumenterne hos SEC her.

Det hidtil største aktiesalg, som Satya Nadella har gennemført, fandt sted i 2016. Her solgte topchefen aktier for 8,3 millioner dollar.

Microsofts aktiekurs er steget betydeligt, siden Satya Nadella overtog roret og indledte en stor transformation af selskabet med fokus på cloud.

Siden 2014 er Microsofts aktiekurs således steget fra 36,91 dollar til i dag 109 dollar. Det svarer til en stigning på mere end 195 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere