Artikel top billede

Russisk hackergruppe angriber igen det amerikanske demokrati

Det forlyder nu, at Microsoft ligger inde med informationer om, at russiske hackere er gået i kødet på amerikanske politiske organer forud for midtvejsvalget i USA til november.

Microsoft oplyser, at en hackergruppe knyttet til den russiske regering, har oprettet falske internetdomæner, der ser ud som to amerikanske konservative organisationer - Hudson Institute og International Republican Institute.

Tre andre falske domæner blev også oprettet designet til at ligne officielle hjemmesider Senatet.

Det skriver AP News.

Det amerikanske midtvejsvalg begynder 6. november 2018.

Læs også: Senator fra Florida: Russerne har penetreret vores valgsystem

Skal splitte demokratiet

De russiske hacking-forsøg på politiske organer i USA ligner til forveksling, hvad man så forud for præsidentvalget i 2016, skriver AP News.

Dengang, mener de amerikanske efterretningstjenester, var der tale om et forsøg på at hjælpe Donald Trump til magten ved at skade Hillary Clinton.

Nu mener Microsoft, at der er tale om at skade både Demokraterne og Republikanerne.

"Aktiviteten er primært fokuseret mod at splitte demokratiet," siger Brad Smith, præsident og chefjurist.

Brad Smith oplyser, at der ikke er nogen tegn på, at de russiske hackere har haft succes med at få nogen til at trykke på links på de falske hjemmesider.

Microsoft omtaler hackergruppen som Strontium, som andre kalder for Fancy Bear eller APT28. Gruppen er tidligere blevet koblet sammen med den russiske efterretningstjeneste, GRU, og til email-angreb på Democratic National Committee og Hillary Clintons 2016-kampagne.

"Vi er ikke i tvivl om, hvem der er ansvarlige," siger Brad Smith.

Microsoft begyndte et søgsmål mod gruppen Strontium i Virginia i sommeren 2016, og fik sidste år lov til at beslaglægge specifikke falske domæner oprettet af gruppen. Ind til videre har Microsoft lukket ned for 84 falske domæner inklusiv de falske domæner, som netop er blevet opdaget.

Læs også: Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikansk præsidentvalg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere