Artikel top billede

Russisk hackergruppe angriber igen det amerikanske demokrati

Det forlyder nu, at Microsoft ligger inde med informationer om, at russiske hackere er gået i kødet på amerikanske politiske organer forud for midtvejsvalget i USA til november.

Microsoft oplyser, at en hackergruppe knyttet til den russiske regering, har oprettet falske internetdomæner, der ser ud som to amerikanske konservative organisationer - Hudson Institute og International Republican Institute.

Tre andre falske domæner blev også oprettet designet til at ligne officielle hjemmesider Senatet.

Det skriver AP News.

Det amerikanske midtvejsvalg begynder 6. november 2018.

Læs også: Senator fra Florida: Russerne har penetreret vores valgsystem

Skal splitte demokratiet

De russiske hacking-forsøg på politiske organer i USA ligner til forveksling, hvad man så forud for præsidentvalget i 2016, skriver AP News.

Dengang, mener de amerikanske efterretningstjenester, var der tale om et forsøg på at hjælpe Donald Trump til magten ved at skade Hillary Clinton.

Nu mener Microsoft, at der er tale om at skade både Demokraterne og Republikanerne.

"Aktiviteten er primært fokuseret mod at splitte demokratiet," siger Brad Smith, præsident og chefjurist.

Brad Smith oplyser, at der ikke er nogen tegn på, at de russiske hackere har haft succes med at få nogen til at trykke på links på de falske hjemmesider.

Microsoft omtaler hackergruppen som Strontium, som andre kalder for Fancy Bear eller APT28. Gruppen er tidligere blevet koblet sammen med den russiske efterretningstjeneste, GRU, og til email-angreb på Democratic National Committee og Hillary Clintons 2016-kampagne.

"Vi er ikke i tvivl om, hvem der er ansvarlige," siger Brad Smith.

Microsoft begyndte et søgsmål mod gruppen Strontium i Virginia i sommeren 2016, og fik sidste år lov til at beslaglægge specifikke falske domæner oprettet af gruppen. Ind til videre har Microsoft lukket ned for 84 falske domæner inklusiv de falske domæner, som netop er blevet opdaget.

Læs også: Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikansk præsidentvalg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere