Artikel top billede

Russisk hackergruppe angriber igen det amerikanske demokrati

Det forlyder nu, at Microsoft ligger inde med informationer om, at russiske hackere er gået i kødet på amerikanske politiske organer forud for midtvejsvalget i USA til november.

Microsoft oplyser, at en hackergruppe knyttet til den russiske regering, har oprettet falske internetdomæner, der ser ud som to amerikanske konservative organisationer - Hudson Institute og International Republican Institute.

Tre andre falske domæner blev også oprettet designet til at ligne officielle hjemmesider Senatet.

Det skriver AP News.

Det amerikanske midtvejsvalg begynder 6. november 2018.

Læs også: Senator fra Florida: Russerne har penetreret vores valgsystem

Skal splitte demokratiet

De russiske hacking-forsøg på politiske organer i USA ligner til forveksling, hvad man så forud for præsidentvalget i 2016, skriver AP News.

Dengang, mener de amerikanske efterretningstjenester, var der tale om et forsøg på at hjælpe Donald Trump til magten ved at skade Hillary Clinton.

Nu mener Microsoft, at der er tale om at skade både Demokraterne og Republikanerne.

"Aktiviteten er primært fokuseret mod at splitte demokratiet," siger Brad Smith, præsident og chefjurist.

Brad Smith oplyser, at der ikke er nogen tegn på, at de russiske hackere har haft succes med at få nogen til at trykke på links på de falske hjemmesider.

Microsoft omtaler hackergruppen som Strontium, som andre kalder for Fancy Bear eller APT28. Gruppen er tidligere blevet koblet sammen med den russiske efterretningstjeneste, GRU, og til email-angreb på Democratic National Committee og Hillary Clintons 2016-kampagne.

"Vi er ikke i tvivl om, hvem der er ansvarlige," siger Brad Smith.

Microsoft begyndte et søgsmål mod gruppen Strontium i Virginia i sommeren 2016, og fik sidste år lov til at beslaglægge specifikke falske domæner oprettet af gruppen. Ind til videre har Microsoft lukket ned for 84 falske domæner inklusiv de falske domæner, som netop er blevet opdaget.

Læs også: Lækket NSA-rapport afslører: Russisk hackerangreb på valg-software kort før amerikansk præsidentvalg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere