Artikel top billede

Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet

Nationalbankens nye it-system har været forsinket i halvandet år. Nu er Kronos2-systemet endeligt blevet taget i brug, men forsinkelsen har været en dyr fornøjelse for de danske banker.

Nationalbankens nye it-platform Kronos2, som blev taget i brug i weekenden efter halvandet års forsinkelse, er blevet næsten dobbelt så dyr, som oprindeligt planlagt.

Det oprindelige budget for it-systemet var på omkring 200 millioner kroner, men den endelig pris ligger på mellem 363 millioner kroner og 368 millioner kroner, hvilket svarer til en budgetoverskridelse på op imod 84 procent.

Det bekræfter Nationalbanken over for Finanswatch.

Kronos2-systemet har afløst det oprindelige Kronos-system som de danske banker og realkreditinstitutters netbank hos Nationalbanken.

Det betyder, at systemet håndterer betalingerne mellem de danske banker.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Bankerne skal betale størstedelen af regningen

Nationalbanken har ikke ønsket at kommentere sagen nærmere over for Finanswatch, men oplyser, at det bliver bankerne, som står med størstedelen af regningen for for forsinkelsen.

De danske banker kommer nemlig til at betale 318 millioner kroner, mens Nationalbanken selv kun skal punge ud med 45 til 50 millioner kroner.

Læs også: KMD opsiger aftale om stort it-system med Lyngby-Taarbæk kommune tre måneder før tid: Skal have nyt it-system klar til nytår
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere