Artikel top billede

Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet

Nationalbankens nye it-system har været forsinket i halvandet år. Nu er Kronos2-systemet endeligt blevet taget i brug, men forsinkelsen har været en dyr fornøjelse for de danske banker.

Nationalbankens nye it-platform Kronos2, som blev taget i brug i weekenden efter halvandet års forsinkelse, er blevet næsten dobbelt så dyr, som oprindeligt planlagt.

Det oprindelige budget for it-systemet var på omkring 200 millioner kroner, men den endelig pris ligger på mellem 363 millioner kroner og 368 millioner kroner, hvilket svarer til en budgetoverskridelse på op imod 84 procent.

Det bekræfter Nationalbanken over for Finanswatch.

Kronos2-systemet har afløst det oprindelige Kronos-system som de danske banker og realkreditinstitutters netbank hos Nationalbanken.

Det betyder, at systemet håndterer betalingerne mellem de danske banker.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Bankerne skal betale størstedelen af regningen

Nationalbanken har ikke ønsket at kommentere sagen nærmere over for Finanswatch, men oplyser, at det bliver bankerne, som står med størstedelen af regningen for for forsinkelsen.

De danske banker kommer nemlig til at betale 318 millioner kroner, mens Nationalbanken selv kun skal punge ud med 45 til 50 millioner kroner.

Læs også: KMD opsiger aftale om stort it-system med Lyngby-Taarbæk kommune tre måneder før tid: Skal have nyt it-system klar til nytår
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere