Artikel top billede

Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet

Nationalbankens nye it-system har været forsinket i halvandet år. Nu er Kronos2-systemet endeligt blevet taget i brug, men forsinkelsen har været en dyr fornøjelse for de danske banker.

Nationalbankens nye it-platform Kronos2, som blev taget i brug i weekenden efter halvandet års forsinkelse, er blevet næsten dobbelt så dyr, som oprindeligt planlagt.

Det oprindelige budget for it-systemet var på omkring 200 millioner kroner, men den endelig pris ligger på mellem 363 millioner kroner og 368 millioner kroner, hvilket svarer til en budgetoverskridelse på op imod 84 procent.

Det bekræfter Nationalbanken over for Finanswatch.

Kronos2-systemet har afløst det oprindelige Kronos-system som de danske banker og realkreditinstitutters netbank hos Nationalbanken.

Det betyder, at systemet håndterer betalingerne mellem de danske banker.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Bankerne skal betale størstedelen af regningen

Nationalbanken har ikke ønsket at kommentere sagen nærmere over for Finanswatch, men oplyser, at det bliver bankerne, som står med størstedelen af regningen for for forsinkelsen.

De danske banker kommer nemlig til at betale 318 millioner kroner, mens Nationalbanken selv kun skal punge ud med 45 til 50 millioner kroner.

Læs også: KMD opsiger aftale om stort it-system med Lyngby-Taarbæk kommune tre måneder før tid: Skal have nyt it-system klar til nytår
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere